Прочетен: 5355 Коментари: 19 Гласове:
Последна промяна: 09.12.2008 21:14
Отново сме били предупредени отвън, защото жалката ни система за контрол на храните не знае, че като изтрови накрая целия народ и го превърне в потенциално носещ своя рак, ще потъне накрая и целия български кораб. Как щяха да ни излизат различни пъпки с най различни цветове без да знаем от какво сме шарени като дъгата. Добре че Европа се смили и ни каза, че не е вкусно вече да ядем диоксини щом се европейски граждани - тоест до този момент достатъчно сме яли. А колко хора ще ядат такова месо - Турция, Мароко,Алжир, Македония, Тунис, Русия, Молдова.
Затова умираме от рак дами и господа, затова след време когато вие все още сте млади но сега като силни и още по-млади ядете смело някакви месни произведения не се учудвайте, че страдате от необяснима умора нехарактерна за вашата възраст и че в някой орган или система носите някаква подутина.
Ето защо саламите не са като цигарите - от тях в третите страни винаги и задължително се схваща нещо толкова хубаво, че забременяват и мъже и жените с тумори, без да знаят как, откакво и кога.
Ще видите че премиера няма да каже нито думичка, защото освен че е гузен и отново го информират отвън, той няма и как да помогне - нито може да ни успокои - не е възможно да изрече истината, нито може да каже колко точно диоксин сме изяли досега.
Ако ядете от онзи народния шпек и ви излизат пъпки знайте че има само две възможности - първо мастните субстанции в салама превишават нормата и второ количеството на диоксините в тях е малко, но заради първия факт и те могат да си дойдат множко.
При цялата тази фалшива стока по българските пазари и измети колко гениален пророк е бил Димитър Попов, когато ни е съветвал да не купуваме - сега може би щеше да няма световна криза и Китай да не е толкова богат, а Ирландия досега да е пъпчасала.
Истината е свежа като марулка - нямаме механизъм и мрежа от изследователски химични лаборатории за да защити безопасния химичен състав както на българската, така и на чуждата храна. Защото и на това месо е имало сертификат, че всичко е наред - даже не е пишело, че месото е отровно - напротив сертификата е сочел че месото е питателно.
Какъв по-голям резил от това. ХЕИ-то следи само и единство за санитарния контрол - чисто ли е, има ли прах и мухи - но в състава, в тази сложна система на молекули - никой не прониква, защото няма как. Ние приемаме месо в момента от целия свят - Аржентина, Бразилия - все страни от третия свят - и те нямат система да проверят какво изнасят.
Не се знае колко от месото е вложено в месни продукти - но колкото диоксин издете сега, от това ще зависят последните дни на живота ви.
Затова Ви моля пазете се с риск да фалират всички кланници и комбинати за салами на депутати, на политици, на бирници, на корифеи, на майстори и на месари. Техните продукти дори не са месни, а сланинести. Ако ще да фалира дори цялата месарска индустрия - не купувайте - Вие трябва да сте защитени, а не министрите от кабинета да казват "- Купувайте българското моля. ". Къде обаче са българските гаранции за качество и чистота на състава. Властите дори не знаят какво количество от месото е вложено в субпродукти и самите те са в паника, защото европейския съюз им създава работа, която те не знаят как да изработят, защото по цял ден ги грее служебното парно. За целите на добрия контрол е редно да има митнически лаборатории - но там доскоро вървеше бизнеса със свободните безмитни зони, та кой ще мисли за лаборатории - нали при нас е весело, а и падат пари от небето.
Защото липсващото верую на българина и на Homo modernicus e, че здравето е основен и първи елемент на живота.
Извода - палете колата и пазарувайте в размирен Солун - освен че е по-евтина храната, няма да намерите ориенталска и китайска стока- там поне знаят как да защитават интереса си.
В лютеницата има нишесте, в натуралния сок има всичко но не и натуралности, в месото има отрови и отпадъци - ето това е филма на Луи дьо Финес, който днес живеем - ядем пилета от пластмаса.
Очевидно диоксините могат да бъдат по-опасни и от спина.
Да доста хора за сметка на здравето и живота на българите натрупаха завидни суми,но с такива пари и те няма надалеко да стигнат-вЕрвай ми !
Добре си го написал -гневно,но гневът ти е справедлив !
Поздравления!
09.12.2008 09:21
Всеки трябва да внимава какво яде, но въпрос на вкус. А това, че няма контрол от страна на ДВСК си е тема, стара като света ...
09.12.2008 09:53
09.12.2008 10:13
09.12.2008 10:15
09.12.2008 10:25
09.12.2008 10:31
09.12.2008 10:34
По въпроса за храните и месата:работя с ветеринари,та слушам някои неща от компетентни хора.В много голяма част това се журналистически болести.Помниш ли птичия грип - за да се зарази човек,трябва да яде сурово месо от птици,болни от грип,да пие кръвта им или най-малко да живее дълго в една стая с тях.Това го пише в учебниците на моите колеги и е вярно.За диоксина ще излезе същото накрая - ще се окаже ,че някоя журнастика не е разбрала правилно.
09.12.2008 10:47
в комунистическите държави се контролира.
в капиталистическите, каквато е българия последните 20 години, производителите ДЕКЛАРИРАТ, а не ги КОНТРОЛИРАТ.
това че навсякъде капиталистите са разбойници и за повечко печалба са готови на всичко, го е казал още преди сто и кусур години маркс.....
капитализъм, братче, капитализъм....
09.12.2008 11:48
09.12.2008 21:10