Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2008 11:06 - Иисус - името на живота и на прогонващата чистота - етимологичен анализ на думата
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 959 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2010 14:33


Тук ще бъде направен редкият анализ на етимологията на това име, което е име на живота и име на прогонващата сила на нечистотата. Това ще се опитам да докажа чрез специален анализ на етимологията на името и по специално на анализ на етимологията на думата чрез нейния точен звуков състав - тоест за първи път ще бъде извършен анализ на етимологията на звука  в дадено име, но не кое да е име, а името на имената.
"И" е звукът на продължението, на следването, на това което ще дойде и на това което предстои. Когато звука "и" се повтори в нечие име то това значи, че този който го носи никога няма да свърши, че той винаги ще следва, ще идва, ще остава, ще присъства. когато две "и"-та се съберат значи този който носи името няма да свърши и винаги ше следва, той ще бъде безкрайност, ще бъде непрекъснат живот. 
Буквата "с" има специално етимологическо значение на своето вокално проявление. Буквата "с" е единственият звук на земята, който разсича въздушното звуково пространство в една равнина и тази равнина съвпада с равнината  на устата, от която се произнася звука. Това е единственият звук, който реже, насича, порязва, убива. Този звук е богато застъпен в арабската дума "сус", която се употребява за изгонване на нещо неприятно. Когато звука "с" е повторен два пъти, освен че се умножава неговото действие, се довършва всичко, което е могло да остане недоотрязано след първото "с". Ето защо когато произнасяме звука "с" ние разсичаме въздушното пространство на нивото и равнината на нашата уста, така, че всичко, което е пред нас и в страни от нас и е против нашите намерение, спира нашия път, да бъде разсечено за да преминем безпрепятствано. Звукът "у" е най-затвореният гласен звук, който има силата да прогонва - не напразно хора, които застават пред тълпата и те не са й угодни биват удостоени с продължителното и разтърсващо "уууууууууууууууууу", което е безкрайното унижение и падение на тези които са недостойни и са окачествявани като такива. Присъствието на звука у в името на Иисус е като присъда за прогонването на недостойните, на бесовете.

С това е моят скромен принос към специфичното и характерно звучене на името на Божия син и Божия човек от гледната точка на неговия покорен служител в мое лице и от гледната точката на българското звучене на това свято и пълно със скрит замисъл име. 

Произнасянето на Иисус води след себе си закрития замисъл за безкрайно продължение и непрекъснатост, за снижаване и пълзене на всичко недостойно през звуковата сила на това име, на разсичане и унищожаване на всичко нечисто в равнината на произнасяне и в равнината на явяване на злото при атака на нещо зло спрямо човека. Името Иисус е силна звукова защита срещу зло, коеот е готово да обзема и обладава. Основно тайнство за човека изпаднал в нужда е, че когато произнася това име нуждаещия се човек трябва да вярва в силата и чистотата на това, което почита. Името на Иисус прогонва нечистотата и е точната нейна противоположност, значеща пълна и безпределна чистота.

image
image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Bravo!
17.11.2008 12:27
Super!Blagodarq ti!
цитирай
2. katan - "той ше бъде безкрайност, ще ...
17.11.2008 13:04
"той ше бъде безкрайност, ще бъде непрекъснат живот. "
От мен само това - ТОЙ Е!!!
Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14471199
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031