Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2008 14:50 - Дилемата на моя роднина
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3773 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2008 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имам близък който работи в родилен дом и том ми разказваше каква огромна дилема мъчи икономическия предприемачески мозък. Когато жените се оплаквали от яйчниково-вагинални несполучливости, специалиста взимал обикновено радикално решение да махне целия комплект органи пакетирани грижливо от природата в малкия таз. Така жената завинаги се отървавала от проблемите както на излязлата от употреба матка, така и излезлите в пенсия близнаци- диригенти, които често подавали фалшиви звуци към оркестъра. Но какъв бил проблема на специалиста - вместо да бъде благодарна за това добро, което специалиста й е сторил, след операцията тя си казвала - аз повече не съм гинекологично болно, защото съм изчистена от всички злини, благодарение на гинекологичното милосърдие и доброта на оператора. После, патейки си от добрината си, специалиста изпадал в сериозен проблем, защото тази жена повече не ходила при него на прегледи и той я губил завинаги от своята клиентела - съответно и икономическите тежести на гинеколога натежават. Ето защо блестящия му ум решил да не постъпва така добротворно - взел решение да не изчиства целия пакет, а да остава пенсионираните диригенти - тоест яйчниците - тогава жената щяла да има останали гинекологични органи и щяла по-често да се отбива на преглед при гинеколог, с което той си връщал електоралните единици към своята клиентела и не ги губил завинаги като клиентки. 

Същата работа се случвала и с абортите - тяхната честота растяла, но ражданията дефицитно намалели, за сметка на нарастналия брой контрацептивни рецепти. Но какво се получавало като се удали калема - бонусите били различни но неравностойни - за контрацептив с малко мръдване на химикала се получавали 10 левентера, за аборт с 20 минутна манипулация - 200 левентера, за раждане с минимум еднодневна подготовка и изтрелване от стационара - 1000 левентера. Много трябвало да драска химикала, за да догони бонуса на еднократното раждане, а това не ставало напрактика за един ден и така се губила ефективността на работния процес. Защо. Защо ли? Съвсем просто - бонуса на 10 левентера силно съкращавали възможността да се получи ситуация за аборт, което рязко намалявала ефективността на гинекологичния труд. Намаляването на абортите обаче не се отразявало на повишаване броя на ражданията, което било още по жалко за професията, издигната в култ от жените.
Не можело съвсем да се изоставят химикалките и бонусите по десет левентера, защото фармацевтичните фирми често давали по 20 левентера за изписан контрацептив, правели и разходки до френската ривиера, поради което нямало как да им се откаже, нито да се изостави практиката да се изписват контрацептиви. 
Такава е историята на моя роднина - доста видял и натрупал опит през своя  живот, но аз често го моля да не ми разказва този ад на земята, но като почне той няма спиране, затова сега аз разказах на вас това, за да се опитам да го забравя.

Какъв е извода - за жените - може би трябва да правят солидна профилактика и да спрат да си вадят и чистят вътрешностите, получени като наследство от природата. Извода за специалиста - може би трябва да спрат да насърчават аборта и да се върнат към изкуството, когато лекаря, не запрята веднага ръкави и абортира жената, а говори и обсъжда с нея възможността тя да продължи по своя естествен път.  Профилактиката значи още и ползването на презервативир но не само това.
И накрая песента е изключително подходяща за темата - за милостта на Г към жената.
image
Не забравяйте че всичко смешно, забавно и приятно, може да бъде понякога солено и черно.



Тагове:   моя,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - a moje bi majete trqbva da po4nat po ...
22.08.2008 15:48
a moje bi majete trqbva da po4nat po 4esto da polzvat prezervativi -za da ne se nalaga lekarite da zaprqtat rjkavi.i NE dosega ne sam pravila abort/predi da komentira nqkoi ne6o/
цитирай
2. анонимен - Понякога се чудя имат ли мъжете чуство за самосъхранение ...
22.08.2008 20:48
Ако мъжете носеха със себе си презервативи със същия ентусиазъм с който тия дни обсъждат темата за абортите, мисля че тя изобщо нямаше да е на дневен ред. Никога не казвам, че пия орални контрацептиви защото те НЕ изключват ползването на презервативи. А абортът сам по себе си не е контрацепция и жалко ако се ползва като такава, но е изход, който жените трябва да имат. И никакви приказки на добре платен доктор няма да придумат безработно, младо момиче, без подкрепа от никъде да роди дете което после да изостави на "грижите" на данъкоплатците.
цитирай
3. te4i - за мнението на специалиста
23.08.2008 03:19
за да се раждат повече деца си мисля,че трябва да са планирани.а този безразборен секс,който правят днешните младежи води до тази дилема.контрацептивите са известни на всички и се ползват от всички,но всички знаем че има случаи ,в които не са надеждни и се стига до гореспоменатите ситуации.аз си мисля че трябжа малко по контролирано и разумно да гледаме и да правим секс и тогава може да се намалят ситуациите на аборт и премахване на тамподобните женски атрибути.
цитирай
4. bqlaroza - тази е противна
29.08.2008 11:04
и има малък бюст!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467093
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031