Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2008 13:33 - Никога в политическото право и дипломация не се дава, нито подарява твоето собствено оръжие на съседа ти, както направихме ние с Македония
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1139 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.04.2008 13:36


Питам кой орган в държавата се разпорежда с политическите безобразия в страната и така безнаказани ли ще останат всички гафове направени от политиците - лично аз бих държал докато имам живо съзнание политическа отговорност за действията на отговорните политици и също и Г-н Желю Желев за изключителните им политически гафове, които скалъпиха. Вярно е - те не са политици - това е обаче не ги извинява - всеки човек, който не му професия дадена длъжност, не бива да се захваща с нея, дори и тези които му е дават да не са адекватни. Политиците в България не трябва да са философи, учители и бракоразводни адвокати - това е трагедията на една нация - друг е въпроса, че народния избранник може да е тракторист - защото народния представител първо е народен избранник и чак тогава политик. Но понеже партиите гласуват законите, ясно е че законите са партийни, както едно време и в тази връзка държавата продължава да си бъде прикрито тоталитарна, тъй като е пълен грях да сложиш начело на една партия човек без дипломатическо образование - той не трябва да само да дебатира, да плюе по цветущ, невъздъжан и неприличен начин противниците си - той трябва да е дипломат, та макар и не от кариерата. Но дипломат.
Питам колко от управляващи разбират от политическата наука и колко малко са тези с пообно образование - е, тогава не се сърдете, че държавата има лоши управници, още повече, че накрая вие озаконявате със собствения си глас тяхното надмощие.
Питам как може историк да управлява държавата, когато не е бил никога посланник, дипломат, не се е занимавал професионално с действителна политика. 
Именно затова когато сложиха лекар за градоначалник на Пловдив в продължение на два мандата, след управлението му в пловдивските улици зееха такива дупки, че дупките от втората световна война по улиците на европейските градове можеха да им завидят .
Изводът е следния - хора, преди да гласувате за някой вижте му дипломата. Не е важното да има образование, а какво образование има.
Кой ще дължи сметка на г-н президента Желю Желев  на неговите съветници, когато първи признаха Македония с нейното име, статут и държавно правно устройство, когато хиляди българи са дискриминирани и асимилирани в продължение на десетилетия - не е ли това национално предателство и има ли държавата действащ орган, който следи за целостта и интересите на държавата.
Как може когато една държава дискриминира сънародниците ти живеещи в нея и е съседка с евентуални териториални претенции за Пиринска македония, ти да я признаваш като суверен държавен субект. За доказателство на противното мнение, че в Македония няма етнически самоопределящи се българи, представям броя на придобилите българско гражданство македонски граждани - излизат чак сега, защото до сега са били асимилирани и единствено икономическия интерес за отворените врати на Европа ги тласка към българските им корени - защото това именно е психиката на асимилирания - веднъж асимилиран той се води от доминантния си интерес.  
И ние можем сами да видим недържавното мислене в политиката ни, когато съседна Гърция вече почете от цяло десетилетие води огромна борба на непризнаване само на името на тази страна - ето това се казва истинска политика дами и господа, ето това се казва политическа мисъл, за която не се и изискват много дипломи, защото това е родолюбивата политика.
Искам да завърша с мисълта от заглавието - не давай твоето собствено оръжие, при това тежка бронирана техника в лицето на бойни действащи танкове - тогавашната позиция че излизала много скъпа поддръжката на тези танкове, защото някой ден съседа, на който си ги подарил може да стреля по теб, със същата вездесъща отдаденост, каквато си имал и ти когато си му ги подарявал.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14430768
Постинги: 5334
Коментари: 10421
Гласове: 19316
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031