Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2008 17:07 - Мафията озакони своето присъствие в държaвата си с убийството на писателя й
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1320 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 27.04.2008 23:52


И това става нарочно и съвсем тенденциозно тогава когато държавата се тресе заради скандали в мафията, защото мафията е израстнала и еволюирала в българските среди и иска да се покаже като сила. Мафията иска да докаже на обикновения човек, че може да контролира дори и слуховете за себе си и че без нейно разрешение не могат да излизат писания за нейната същност. С убийството на писателя мафията иска да даде равносметка на обикновените хора, че виждате ли освен стабилна държава има и стабилна мафия и че те вървят като две успоредни сили без да си пречат.
С поредното политическо убийство на писател наред с убийството на писателя Георги Марков България става една от водещите сили в Европейската история, която показва ясна непоносимост към писаното слово, към критичната мисъл, към културните си завоевание, към противния на байганьовщината засегнала и държавния апарат култура и мисъл.
Не трябва да забравяме че именно мафията скандализира Европа и скандалите в МВР и убийството на писател, вече се видяха в повече на европейските правителства. Мафията извън държавата и мафията вътре в държавата предизвикаха правителствената криза за смяна на министри изискана от Европа. Мафията бе причината за оставката на вътрешния министър. Първото той искаше да си запази сладкия си пост, а сега се извинява - на кой се извинява той- такъв министър следва да бъде изгонен от политичската структура, която му е гласвала доверие, но ако няма разлика между министъра и неговата политечска партия - как тогава партията да се самоизгони. Няма начин. Нали точно затова наблюдаваме политическото лицемерие със смяната на министрите - нещо невиждано в европейските практика - то почти цялото правителство претърпя пълна промяна. Да се надяваме, че е за добро. Надеждата умира последна.


Тагове:   мафията,   озакони,


Гласувай:
0



1. iliada - apollon !!!!
28.04.2008 23:25
Дълго се чудех , защо в странат ни спокойно си излизат книгите на едина бивша мутра ,излагат се факти и никой не ги проверява , няма реакция от страна на държавата , на правораздавателните органи ,на описаните в книгите лица!
Гледах предаване с убития писател по мисля Нова телевизия и се замислих над думите на водещия -Ифандиев ,който канеше убития в студиото на нова среща в ефир за да поговорят за нарко трафика с думите - ако още има това предаване и ако не те убият!Това мисля ,че беше преди 2-3 месеца преди разстрела!
То беше логично ,че някой ще се опита да го накара да замълчи !Кой и защо -това са въпроси на които все още не може да се отговори с точност!
Въпросът не е изчистен и не можем да говорим
все още!Смятам ,обаче ,че НИЩО не се направи
за да се попречи на това убийство ,което се очакваше ! Поне аз имах такива предчувствия!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14430310
Постинги: 5334
Коментари: 10421
Гласове: 19316
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031