Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2008 16:26 - Как може законът да е по-силен от логиката
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1546 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.04.2008 18:06


Как може законът да е по-силен от логиката - тогава кой нелогик съчинява законите - очевидно законите щом се съчиняват са плод на болно съзнание - единствено когато следват логиката, те са плод на здравото съзнание. Възклицанието от изумление - Законът е по-силен от логиката спира желанието за живот, за градивност - обществото само спира развитието си когато законите му не се опират нито на природните еквиваленти, нито на логическите закономерности, пита се тогава, какъв нечовешки интерес се крие зад налогичността на обществените закони, каква е нечовешката потребност да се върви срещу научната закономерност на всеки един закон и неговата логическа обоснованост, и най края що за наука е тогава науката социология и правна социология. Противоречията в законите и алогичостта им убиват всеки един обществен напредък към по-светло бъдеще, защото то е закрито от логиката на парите и логиката на мнозинството - тези логики мародерстват и спират общественото развитие по всички краища на света. Защото няма как един закон да се бори с несправедливостта опирайки се на нелогичен строеж. Не е нужно да ви давам примери, когато всеки един от вас оже лесно да си ги даде сам, без ничие асистентство. В този смисъл докато има деспотизъм и извиняващо беззаконие от страна на групата на мнозинството или паричната потентност на олигархията - общественото развитие никога няма да достигне онези висоти, при които развитието се самоумножава и тлъска към бърз прогрес всяко едно общество.  Възклицанието от изумление - Законът е по-силен от логиката, показва, че всяка една страна по света е пример за това как в нейната законодателна система ще се намерят примери, в които законът е слаб пред логиката и силен в частния или обществения групов интерес. 
Истината е, че всяко общество се бори с личния индивидуализъм, всяко общество намира път за борба и пасивно-реактивна резистентност спрямо силата на индивида, с което то гарантира своето господство в ърху личната свобода - и оттук всяко общество, което прокламира личната свобода е малко или повече лицемерно. За всяко общество индивидът е заплаха - помислете защо - защото всеки индивид може да се проектира върху общественото съзнание и може да стане негов прокламатор - за обществото не е опасно въздействието което има то върху индивидите, които приемат това влияние, то се бои от въздействието на индивиди върху него, които са изначално силни и носят като флагман своите лични идеи.

Помогнете ми да открия малката разлика между закона и справедливостта:
image



Тагове:   как,   може,


Гласувай:
0



1. iliada - apollon !!!!
27.04.2008 14:57
Не си първият който се терзае над този въпрос ,няма и да си последния !Темата е обширна и не може да се отговори еднозначно!
Единственото което трябва да те насочи към вярното решение е дифиницията която се дава на закона -Това е облечената със сила воля на годсподстващата класа!По -сложното е когато започне да се тълкува закона ,а противоречивата съдебна практика показва ,че той е тълкуван и прилаган различно в различните съдилища.С постановленията се уеднаквява практиката и тълкувателните постановления са тези които са ориентир за прилагането му в последствие от всички съдилища в страната.Наистина в закона има логика ,но тя не може да бъде приравнена до логиката на биологичните закони например!
Забелязвам ,че в статията си ти повдигаш риторични въпроси затова и до тук спирам !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14510927
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930