Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2007 20:57 - Разни
Автор: apollon Категория: Хоби   
Прочетен: 606 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.12.2007 11:29


 

Кадафи и балканския недипломатичен фес

Да си роден в пустинята но да оправяш всички камили, това е майсторлъка на полоковник Кадафи - да имаш само пясъци но да търгуваш сякаш има планини от злато- да изтъргуваш тези пясъци на баламите. А иначе ние се здрависваме, но здрависковците имат всичко и пак искат да стискат ръце за да останат отново с празната си длан, ненужна дори на тях, защото когато имаш плодородна и зелена и най-красивата страна, тогава и да оставаш винаги с празни ръце пак ще имаш някой баберик останал от полето да се нахраниш, пак ще отидеш до съседа за една глава кисело зеле, един комат хляб, една ракийка и един самун сирене - ей така - без срам - и така като обиколиш хубаво дащните си комшии, ще изкараш зимата макар и с празни ръце. И ще има да блееш за историите как някакъв си номадски полоковник управляващ пустиня си стиска ръката със Саркози и винаги ръката му остава пълна, та дори му разрешават да има и атомна енергетика с ядрено дело.

Кадафи IIНякои хора не разбират от дипломация - първо те не са и сънували че ще достигнат толкова високи постове в държавата, с които ще докоснат ивърха на света - затова като отиват на дипломатически срещи - те се изчервяват като ученици и мислят само за свойто представяне - сякаш играят само и единствено ролята на манекени. 
Затова когато си стискат ръцете хората знаят какво ще получат - то затова е направено това стискане - сякаш и двамата да се договорят и да се уверят реално че като стискат взаимно ръцете си и двамата няма да останат с празни ръце и най-малкото няма да умрат гладни. Но когато си стискаш ръката с твои врагове и ръката отново е празна, то тогава и ти не знаеш какво стискаш и каквото и да ти дадат за стискане ще го стиснеш както ти кажат, нали в крайна сметка никой не разбира нито знае колко е притеснен ученика изпълнявайки номера с дефилирането - изцяло съсредоточен в своята самооценка, вместо във важни и стратетически ходове. Но ако бащите на този ученик бяха изгубили девет имота в сражение и им е останал един който трябва да пазят, тогава ученика щеше да бъде научен как да не остане с празни ръце- но кога е чувал той за рицарство, за феодалство, когато знае единствено как да седне на общата софра без да плаща или ако пък хич няма пари да отиде да изпроси от съседа една глава кисело зеле, малко ракия, хлябец и един самун сирене - и пак ще изкара зимата - тя в нашата страна вместо зимата да прави хората по-мъдри и да ги оставя с пълни ръце - тя върши обратното - учи ги на тарикатлъци.Да не забравяме че дипломацията се учи чрез специално образование и традиции в дипломатическата практика.

Кадафиада

Това е приказката за която си задаваме въпроса защо един грозен циганин върти на пръст цяла Европа - той  не ги впечатлява с кадаиф, нито с 50-членния си харем, нито терористичните си увлечения, които са така дълбоко сраснало със същността му хоби - а просто с предадената му хилядолетна хитрост и лукавост и с залежите на черното злато в либийските пустини. 
За да бъдеш добър пълководец първо трябва да спазиш вековната традиция и рецепта - да бъдеш черен по душа освен че си черен отвън, да знаеш как да се държи една власт и да не я даваш, когато имаш пустини, да знаеш че имаш природно богатство и да ги превърнеш като даденост за народа си. То не е като да имаш планини, които да се чудиш как да изсечеш и да ги превърнеш в пустиня, защото не знаеш какво да правиш с тях. Иронии на съдбата.

Каква е разликата между Хан Кубрат, фараоните и царете с паметници и техните културни наследства

Защо да се строи замък, когато като Хан Кубрат можеш да създадеш пет сина, като пет гиганта и ги обучиш да завземат света само с купчина пръчки и една мъдра притча, наследена или от неговия народ или от още по-мъдра сила, където той самия се е обучавал - Византия - наистина е бил практичен и с практичност е водел народа си без обаче да оставя архитектурни и културни паметници - но вече се замислям за преходността на културата - не е ли по-добре да консумираш културата и да я изживяваш, да я превръщаш в праксис както са правили прабългарите - отколкото да строиш замъци, които не могат да бъдат културно-експлицитно погълнати, но пък тромаво и пасивно оставящи във времето като свидетелство за другите поколения - кое е по-добре - да си практичен властелин или да харчиш парите на народа си за празната си и суетна вяра и непрактичност .
Културата на номадството също е практична - тя се изяжда в момента - консумира се интензивно, докато дворцовата култура остава непонятно както за народа, така и за част от дворцовата аристокрация.

Внимавайте ако често си купувате една и съща храна

Глутаматът е вид аминокиселина, която се изпозва като овкусител на храни - с други думи ако искате да овкусите буламач, който и кучето не би го яло, ако добавите глутамат и го разбъркате добре а след това го поднесете на съседката, тя може да бъде възхитена - така че ако купувате често едни и същи храни, особено консерви, това не е само заради навика да си купувате едни и същи изпитани от вас стоки, а се дължи също и на съдържащите се в тях овкусители, които примамват мозъка всеки път да вземате от тях.

Отровните играчки

Щом има фирми, които използват забранени и вредни за детското здраве материали - направете си сметка какво слагат фирмите в храната на възрастните и колко печелят. Очевидно няма значение на страничните ефекти щом главен ефект е печалбата - на този принцип е цялото ни общество наследило недъзите на предишното време и усвояващо духа на днешния капитал - а девиза е следния - може работа да не свършим, но пари ще вземем

Храните в България - всичко друго, но не и храна

Храните в България са всичко друго, но не и храна. В България няма контролен орган който да контролира рутинно и непрекъснато качеството на храните. Така че вие може да консумирате всичко но не и храна, в нейния истински смисъл. Поради това вместо като ядете да бъдете здрави и пълноценни личности, употребявайки този извратен сурогат в хранителните магазини, вие все повече и повече ще боледувате - да не говорим за фалшивите надписи - екологично чисто - което е просто друга пълна порнография, както и несъответствието между етикет и съсъртание на продукта.
Когато тръгнете на пазар за стоки от първа необходимост - мислете си за следното - че доматите не са домати, че чушките не са чушки, че дините не са дини, че зелето не е зеле, че салатата не е салата, че соята не е соя, че сливите не са сливи, че гроздето не е грозде, защот са пълни с толкова много отрови че и червеите отказват да ги консумират. Затова ако видите проядени плодове, купете си ги - те съдържат относително по-малко агрохимически отрови, отколкото останалите продукти.
Не яжте колбаси - защото от 5 кг месо правят 40 кг колбаси - останалото е пълнеж.
Не си купувайте черен хляб защото съдържа оцветител -  в България ръж не се внася, нито е произвежда - няма ръжен хляб в България- това е лъжа.
Не си мислете че ядете истинско кисело мляко - ядете млечнокисело нишесте и редно от уважение към Бога, проиводителите да не го кръщават кисело мляко, а просто млечнокисел крем.
Не си мислете че пие вино - бяло или червено - за цвят се слагат оцветители, стабилизатори, реактанти, консерванти. Понякога се чудя защо въобще слагат стабилизатори - сигурно за да стабилизират оцветителя - защото няма нещо полезно, което да се стабилизира.
Не си купувайте ситна сол, защото в нея слагат глутамат, който ви прави зависим към отново и отново употребата на тази сол - вместо нея си купувайте морска сол, която после може да смилате.
Не яжте тестени продукти - защо нито брашното е брашно, нито олиото олио, нито маята истинска мая.
За бога брат не яжте всичко наред а подбирайте, ако искате да опазите това, което ви е дала природата, без да е нужно да ходите на Пълна промяна.
Кое е важното - въпреки че в хранително-вкусовата промишленост масово се лъже- важно е да подберете в магазина здравословната храна - на нея обикновено няма етикет -здравословен продукт - но ако се обучите да станете хранителен следовател влизайки в магазина - ще имате успех - разчитайте на акъла си и на интуицията - не си давайте парите на измамници. 
Благодарение на некачествените храни можете да напърнеете, да ви израснат буйни косми по горната устна, да имате болки при цикъл, да чувствате гърдите си напрегнати като бомби, да имате болки в стомаха и запек, да имате недостиг на витамини и минерали, да се чувствате силно отпаднали въпреки обилното хранене с подобна храна.
крайно време е да се говори за тези неща - но никой не говори защото става въпрос за мафия, в която се печелят страшно много пари - и който говори много могат да му запушат устата. Но вие се обучавайте - за целта е необходимо задочно да изкарате курс по хранително-вкусовата промишленост и ще бъдете готови за следователи. На добър час - не си продавайте здравето и не правете измамниците богати.

След дългогодишните ми посещения в супермаркети мога да изляза със следния извод - не мога да си представя колко много боклуци има по магазините опаковани по такъв красив и лъскав начин - очевидно търговски вид по нашите географски ширини взима такъв уклон, че можеш да продаваш вече само опаковка - защото съдържанието се е изгубило между разходите за скъпата и лъскава опаковка- аз не искам стоките които купувам да са лъскави и супер претенциозно оформени, а да са качествени - защото е ясно, че от опаковката и лъскавината печели търговеца борейки се с конкуренцията и опитвайки се да залъже сетивата ни - но кой е най новия трик в това да се купува само един и същ продукт от магазина и клиентите да бъдат зарибявани само с едни и същи стоки използвайки нагласите на потребителите да купуват само това с което вече са се сблъсквали и е качествено - четете в следващия разказ.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14527374
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930