Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2007 21:35 - Храните в България - всичко друго, но не и храна
Автор: apollon Категория: Хоби   
Прочетен: 1829 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 11.12.2007 21:02


Храните в България са всичко друго, но не и храна. В България няма контролен орган който да контролира рутинно и непрекъснато качеството на храните. Така че вие може да консумирате всичко но не и храна, в нейния истински смисъл. Поради това вместо като ядете да бъдете здрави и пълноценни личности, употребявайки този извратен сурогат в хранителните магазини, вие все повече и повече ще боледувате - да не говорим за фалшивите надписи - екологично чисто - което е просто друга пълна порнография, както и несъответствието между етикет и съсъртание на продукта.
Когато тръгнете на пазар за стоки от първа необходимост - мислете си за следното - че доматите не са домати, че чушките не са чушки, че дините не са дини, че зелето не е зеле, че салатата не е салата, че соята не е соя, че сливите не са сливи, че гроздето не е грозде, защот са пълни с толкова много отрови че и червеите отказват да ги консумират. Затова ако видите проядени плодове, купете си ги - те съдържат относително по-малко агрохимически отрови, отколкото останалите продукти.
Не яжте колбаси - защото от 5 кг месо правят 40 кг колбаси - останалото е пълнеж.
Не си купувайте черен хляб защото съдържа оцветител -  в България ръж не се внася, нито е произвежда - няма ръжен хляб в България- това е лъжа.
Не си мислете че ядете истинско кисело мляко - ядете млечнокисело нишесте и редно от уважение към Бога, проиводителите да не го кръщават кисело мляко, а просто млечнокисел крем.
Не си мислете че пие вино - бяло или червено - за цвят се слагат оцветители, стабилизатори, реактанти, консерванти. Понякога се чудя защо въобще слагат стабилизатори - сигурно за да стабилизират оцветителя - защото няма нещо полезно, което да се стабилизира.
Не си купувайте ситна сол, защото в нея слагат глутамат, който ви прави зависим към отново и отново употребата на тази сол - вместо нея си купувайте морска сол, която после може да смилате.
Не яжте тестени продукти - защо нито брашното е брашно, нито олиото олио, нито маята истинска мая.
За бога брат не яжте всичко наред а подбирайте, ако искате да опазите това, което ви е дала природата, без да е нужно да ходите на Пълна промяна.
Кое е важното - въпреки че в хранително-вкусовата промишленост масово се лъже- важно е да подберете в магазина здравословната храна - на нея обикновено няма етикет -здравословен продукт - но ако се обучите да станете хранителен следовател влизайки в магазина - ще имате успех - разчитайте на акъла си и на интуицията - не си давайте парите на измамници. 
Благодарение на некачествените храни можете да напърнеете, да ви израснат буйни косми по горната устна, да имате болки при цикъл, да чувствате гърдите си напрегнати като бомби, да имате болки в стомаха и запек, да имате недостиг на витамини и минерали, да се чувствате силно отпаднали въпреки обилното хранене с подобна храна.
крайно време е да се говори за тези неща - но никой не говори защото става въпрос за мафия, в която се печелят страшно много пари - и който говори много могат да му запушат устата. Но вие се обучавайте - за целта е необходимо задочно да изкарате курс по хранително-вкусовата промишленост и ще бъдете готови за следователи. На добър час - не си продавайте здравето и не правете измамниците богати.



Тагове:   България,


Гласувай:
0



1. indiajane - бе въобще
08.12.2007 21:53
да се откажем да ядем!
цитирай
2. анонимен - храните....
08.12.2007 23:22
Доматите,чушките,дините,зелето,сливите,гродзето,ябълките,прасковите-всичко това си го произвеждаме на село.Колбаси не купувам-само сухичко мезенце- а и пак от прасенцето си правим наденички и филе Елена-гледаме си пуйки,прасенца,агънца,кокошчици-да е жива и здрава баба ми -която си прави сама дори сиренето и млякото като си го кваси. Винцето и ракията са ни домашни,брашното също е от село. Домашното си е домашно но много хора нямат тази възможност ,а всичко купуват от магазините-всичко е някакви заместители и фалшификати-разбира се има и изключения,но този който не е познавач купува това ,което чете а и много хора се съобразяват и с цените.но не винаги това че една стока е скъпа означава качество-купувайте нещо изпитано-нещо за което сте сигурни,че е с добро качество.И още нещо-никога не влизайте да пазарувате в хранителен магазин,когато сте много гладни....
цитирай
3. lubimetz13 - :)
09.12.2007 23:04
Точно днес се рових доста по тая тема.. Изправиха ми се косите като виждам резултата.. Доста щее трудно да се справим с проблема
цитирай
4. anlov - "За Бога, братя, не купува...
12.12.2007 18:20
"За Бога, братя, не купувайте!" - тая изцепка на Димитър Попов от едно време сега за мен придоби нов смисъл.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465640
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031