Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2007 10:21 - Разминаване
Автор: apollon Категория: Хоби   
Прочетен: 2561 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 28.10.2023 22:14


    Разминаване

   

                                  

Живот, от мен открадваш дните ми злочести,

на тебе аз съм посветен, от тебе аз съм взет,

и все едно как ще да съм живял,

длъжник за теб навеки си оставам,

и нямам как да ти се издължа,

а ме оставяш подир сетне сам,

когато сякаш най си нужен,

Така живеем с теб живот,

роден съм сякаш да се разминавам с теб,

когато искам теб да изоставя,

напомняш ми за стари сметки,

когато мен оставяш там във мрака,

сторил си го сякаш за приятел,

макар накрай да знам, че се измъкваш като крадец.

Това си ти живот,

не питаш никой

кога да дойдеш или кога да тръгнеш,

Ти винаги си там,

където най-малка нужда от тебе имат.

Гледаш всичко из под ръцете да измъкнеш,

не можеш ти длъжник за никого да бъдеш,

Разбрал съм твоят дълг единствен,

каквото дал си, това накрай да вземеш.


Етимология на прякорите от село Хайредин в Аспарухово
Сведенията са взети от Катя Маринова, Габрово.
Субаша (Иван) - с произход разбичен от съйбия, сайбия - господар, собственик, стопанин, Идва от субаш - полицейски началник през Турското владичество.
Пандурите - от пандур - пазар, стражар, гранича
Джерджовци - от джурджо, идентично с Гьорго
Шинго-вероятно от майсторството  на шиници от шиник -
Цилиндричен дървен съд, подобен на крина.
Шулеца - от шулци - неголемиглинени съдове завино или ракия.

image Вашият кармичен хороскоп

Този хороскоп разкрива какво е тълкуването на няколко от най-важните кармични фактори във вашия хороскоп. Базиран е на астрологични позиции на Северен и Южен възел, Лилит и Хирон във вашата рождена карта. Информацията не е препоръка за взимане на житейско решение, тя само показва вашето вероятно минало и взаимовръзката между предишен и настоящ живот.


image Южен възел в знак Близнаци image image   Северен възел в Стрелец, Южен в Близнаци

Минал живот (анализът е основан на позицията на Южния възел)

С тази позиция на Южния възел, вие сте прекарали предишния си живот като волни птички. Свободни от ангажименти, свободни от задължения, с лекота сте общували, споделяли сте идеи, знания, пътували сте. Благодарение на контактите и информацията, с която сте разполагали сте успявали да постигнете целите си, при това, без да се е налагало да полагате големи усилия за това. Ролите, в които най-вероятно сте били са: търговци, посредници, оратори, пътешественици, журналисти. Ако сте допуснали някакви грешки, те са свързани със словото – давали сте общения, които не сте изпълнявали или сте преувеличавали (послъгвали), с надеждата да наклоните везните на Фортуна към вас.

Настояще – грешки, които не трябва да се повтарят.

Това, което трябва да избягвате е празното философстване, натрупването на знания информация, без обаче да прилагате наученото във вашия живот. Не си губете времето с безполезни занимания или в безкрайни разговори. Не се плъзгайте по повърхността на събитията, опитайте се да разкриете причините – не просто да знаете какво се случва, а да разберете защо! Една от най-големите ви грешки е, че не сте се чували това, което хората са ви казвали, вътрешния ви диалог като че ли е заглушавал външния. Научете се да се вслушвате в това, което ви казват – това е най-прекият път към щастието ви в този живот.

Посока за развитие (анализът е основан на позицията на Северния възел)

Образование, духовност, истина, вяра. Това са ключовите думи, които ще ви помогнат да определите правилно посоката, в която трябва да се развивате в този живот. В предишни животи сте свикнали да се нагаждате към ситуацията, да казвате това, което хората очакват да чуят от вас. Сега говорете истината, бъдете открити директни, честни, дори и да ви се струва, че това би могло по някакъв начин да ви навреди. Повишавайте непрекъснато своето образование, квалификация, прилагайте наученото и неусетно ще станете хора, които другите ценят, уважават и се учат от тях. Но най-вече трябва да откриете вашата духовна пътека – тази религия или духовно учение, които ще ви помогнат разширите мирогледа си.   image Черна луна - Лилит в знак Водолей image
Минало
Позицията говори за това, че в предишен живот човек е предал идеалите си. Борил се е за някаква кауза, но след това е изменил на нея. Този човек не се е съобразявал много-много със законите или моралните норми. Имал е много мечти, планове за бъдещето, но е разпилял е безцелно енергията си, без да направи нещо конкретно, за да ги реализира. Човек, който е живеел в бъдещето, вместо в настоящето или е живеел в собствен свят, без да се опитва да разбира другите хора – техните проблеми и въжделения.

Друга вероятност – да е подвел приятелите си, дори може да е предал или изоставил близките си хора, в момент, когато те са се нуждаели отчаяно от неговата помощ.

Настояще – съществуват две нива на проявление на Лилит във Водолей (ще проявите активното или пасивното)

Забележка: Познаете ли себе си в тези описания, означава че вървите по грешен път!

Активно проявление – човек с тази позиция вдига много шум около себе си, постоянно генерира някакви идеи, хората първо го подкрепят, но след това го изоставят. Това е особено вярно за най-близките му хора. Стреми се да създава много приятелства, защото така се чувства по-сигурен, но реално няма истински приятели, по-скоро е индивидуалист. Налага им своите виждания и идеи. Той смята, че винаги е прав и поради тази причина трудно се сработва с колеги.

Проработване на тази позиция (Изкупване на кармата)
Да подкрепя другите, да зачита тяхното мнение и разбирания и да се съобразява с тях. Да бъде толерантен към приятелите си. Да разбере, че не количеството е важно, а качеството. При проработване на по-високо ниво може да се получи надежден, постоянен, благороден и искрен приятел, който просто не може да живее без колектива. Него ще го интересува вътрешния живот на всеки член и ще може да помогне в решаването на най-сложните и интимни проблеми на хората. ***

Пасивно проявление – рязък и емоционално студен човек, страни от хората, не общува, защото смята, че другите не го разбират. Непредсказуем в постъпките – както е много тих, изведнъж може да избухне, без да е провокиран. Няма много приятели, по-скоро познати, които използва хората за личните си цели и амбиции. Склонен е да завижда на другите и да иска това, което те имат, а не да търси собствен път в живота. Самосъжалява се. Рядко има истински приятели, просто защото не разбира същността на приятелството.

Проработка на тази позиция (Изкупване на кармата)
Да се стреми той да разбере другите хора, какво му казват, от какво страдат, за какво се борят. Да остави своите лични цели настрана, да служи на някаква кауза, да претвори идеите си в реалността. Да не използва приятелите си, а той да им бъде в помощ. Да се научи да работи в екип.

Проява на Лилит във Водолей във взаимоотношенията
МЪЖЕТЕ ще харесват жени, които подкрепят техните идеи, съпричастни са към плановете им. Трябва да могат да мечтаят заедно. Да бъдат не само любовници, но и добри приятели, да могат да разчитат един на друг.
ЖЕНИТЕ ще са приятелски настроени към партньорите си, които следва да са умни, интелигентни мъже. Трябва да им дават свобода, да не ги контролират, да им позволяват да реализират мечтите си. В отношенията трябва да има повече свобода и лично пространство за всеки от партньорите

Здравословни проблеми от кармичен характер
Когато Лилит е във Водолей често слабо място е нервната система. Човек може да бъде пренапрегнат, избухлив, да има някакъв тик.

Срещи
Хората от зодия Водолей, които срещнете ще ви помогнат да изкупите кармата си, по два начина.
   - По пътя на страданието, чрез „раните” които ви нанесат.
   - Чрез личния си пример (или предизвиквайки ви) ще ви покажат какви качества или умения ви липсват, и трябва изработите през този живот.

Грешки (това, което не трябва да правите)
   - на всяка цена да налагате своите мнения и идеи
   - да елиминирате чуждото мнение
   - да прескачате от една кауза на друга
   - да се възгордявате от знанията си
   - да предавате (или просто да не подкрепяте) приятелите си

Известни личности родени с Лилит в знак Водолей: Соломон Паси, Жорж Ганчев, Филип Боков, Екатерина Михайлова, Емил Кошлуков, Милен Велчев, Лидия Шулева, Чавдар Кюранов

Шон Конъри, Ейми Уайнхаус, Роми Шнайдер, Синди Крауфорд, Салвадор Дали, Тина Търнър, Жаклин Кенеди Онасис, Лудвиг ван Бетовен, Едгар Кейси, Кари Грант, Чарли Шийн, Мила Кунис, Селена Гомез, Стив МакКуин, Шаная Туейн, Виктория Силвстед, Ева Мендес, Уорън Бъфет, Джанет Джексън, Ерик Кантона, Ги дьо Мопасан, Нийл Армстронг, Кристоф Ламбер, Саманта Фокс, Махмуд Ахмадинеджад, Жан Габен, Ивана Тръмп, Черил Коул, Чингис Хан, Рупърт Мърдок, Ив Монтан, Франц Шуберт, Ал Гор, Дмитрий Медведев, Херман Хесе, Франсис Форд Копола, Ричард Никсън, Робърт Луис Стивънсън, Артър Конан Дойл, Нилс Бор, Пабло Неруда, Даниел Стийл, Ото фон Бисмарк, Глория Естефан, Кардинал Ришельо, Дж. Едгар Хувър, Катарина Вит, Ясер Арафат, Микеланджело Антониони, Еванджелин Адамс   image Хирон в знак Овен image В търсена на Златното руно. Да откриеш себе си.

Кармични фактори от минал живот
Човек с Хирон в Овен е подценявал собствената си значимост във взаимоотношенията, бил е ориентиран повече към партньора, към задоволяване на неговите нужди и потребности. Загърбвал е собствените си интереси, не се е обичал достатъчно, винаги другите са били на първо място. Но не е получил признание, това го е наранило, очаквал е признателност за времето и вниманието, която е инвестирал във връзката, но не е получил дори едно “Благодаря”.

Изява
Сега в този живот човек с тази позиция, в ранните си години може да повтори подобен модел на поведение. Но дълбоко в себе си ще носи спотаено желанието за изява, да изпъкне, да бъде пръв, да се наложи. Само това ще го направи истински щастлив. Най-голямото приключение в живота на този човек ще бъде откриването и разгръщането на собствените дарби и способности.

Изцеление (правилен модел на мислене, разбиране за живота, до което човек с такава позиция трябва да достигне)
“Да възлюбиш Бога и ближния КАТО СЕБЕ СИ”. Според степента, в която обичаме себе си, може да възлюбим и хората около нас. Ако сами не се обичаме, а казваме на другите, че правим всичко от любов към тях, ние се опитваме да ги манипулираме, играейки ролята на жертви, смятайки това за особено духовно и възвишено.

Духовен изпит
В състояние ли сме да обичаме себе си, без тази обич да се изроди в егоизъм. Най-ценното, което можем да дадем на света не е нашето тяло, време, страдания, а изявата на дарбите и талантите, които Бог е вложил в нас.

Грешки
   - заемане на позицията на жертва, “Ето, аз правя толкова много неща за вас, а вие не ме оценявате, не ме признавате”
   - развитие на егоизъм – “Щом вие не ме признавате, ето аз започвам да живея само за себе си”
   - развитие на супер его – “Аз съм нещо повече от вас”. Физическо или психическо насилие над околните
   - Опит да се превземе света, за да се докаже собствената значимост пред партньора


Щастие и любов
Идват, когато израснем, когато си признаем, че сме достойни за любов не заради това, което правим за другите, а защото сме ценни сами по себе, заради всичко, което Бог е вложил в нас.

Рестартът на цифровия концлагер
Електронното правителство е ад, който започва на земята. Няма да има свободна воля, няма да има затвори или концлагери,












Тагове:   нова,   поезия,


Гласувай:
2



1. анонимен - Не бях срещала досега по-вярно о...
23.07.2007 01:35
Не бях срещала досега по-вярно определение за живота-но такъв е той-затова трябва да му вземем всичко докато можем......Поздравления! Флора
цитирай
2. apollon - Ангелското число 16221 е съставено ...
26.09.2023 23:01
Ангелското число 16221 е съставено от енергията и влиянието на числата 1, 2 и 6. Числото 1 се свързва със силата и волята, които са му нужни на човека, за да постигне целите си. Числото 2 е числото на хармонията и баланса в живота. А числото 6 е символ на любовта, семейството и отдаването на добро.Когато се появи ангелското число 16221, това е знак от ангелите, че имате силата и волята да постигнете целите си, като запазите хармония и баланс в живота си. Ангелите ви призовават да се насочите към семейството и да покажете отдаването си към тези, които обичате.Тъй като числото 1 се появява два пъти в ангелското число 16221, това усилва неговата сила и значение. Това е знак от ангелите, че ще имате нужда от волята и смелостта, за да постигнете целите си. Не се отказвайте, амбицирани сте и имате нужната сила, за да продължите напред.Когато забележите ангелското число 16221, трябва да изразите благодарност към ангелите и да им се доверите. Те са тук, за да ви подкрепят и да ви насърчат да продължите напред към успеха и щастието.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467365
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031