Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2021 10:11 - Нашият свят е „духовен, умствен и нематериален“, казва известният физик
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1082 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.09.2021 10:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нашият свят е „духовен, умствен и нематериален“, казва известният физик

imageОТАРДЖУН ВАЛИЯ 2 АВГУСТ 2021 Г.
 image

3D изобразяване на абстрактни блокове от математически формули, които се намират във виртуалното пространство. Камера вътре в математическите формули НАКРАТКО
  • Фактите:

    Професорът по физика и астрономия в университета „Джон Хопкинс“ Ричард Кон Хенри публикува статия в списанието Nature, озаглавена „Менталната вселена“, подчертаваща как метафизиката играе централна роля в разбирането на природата на нашата реалност.

  • Отразяват върху:

    Ние ли сме метафизични същества? Какво влияние оказва нашето колективно съзнание върху нашата физическа материална реалност и цялостния човешки опит? „Манипулирано“ ли е нашето съзнание по някакъв начин днес?

Пауза - задайте своя пулс ...

Поеми си дъх. Освободете напрежението в тялото си. Обърнете внимание на физическото си сърце. Дишайте бавно в зоната за 60 секунди, като се фокусирате върху усещането за лекота. Щракнете тук, за да научите защо предлагаме това.

През 2005 г. професор по физика и астрономия в университета Джон Хопкинс Ричард Кон Хенри публикува статия в списанието  Nature,  озаглавена „ Менталната вселена “. В него той пише следното:

Основен извод на новата физика също признава, че наблюдателят създава реалността. Като наблюдатели, ние лично участваме в създаването на нашата собствена реалност. Физиците са принудени да признаят, че Вселената е „умствена“ конструкция ... Физикът-пионер сър Джеймс Джийнс пише: „Потокът от знания се насочва към немеханична реалност; Вселената започва да прилича повече на велика мисъл, отколкото на велика машина. Умът вече не изглежда като случаен натрапник в царството на материята, по-скоро трябва да го приветстваме като създател и управител на царството на материята ... Вселената е нематериално-ментална и духовна.

Основната идея, която той постига с това твърдение, е, че по някакъв начин форма или форма, съзнанието е пряко преплетено с това, което възприемаме като наш физически материален свят, и че природата на реалността се състои от нефизически „неща“.

Той продължава да подчертава как в съвременния научен свят „е имало сериозни опити за запазване на материален свят - но те не произвеждат нова физика и служат само за запазване на илюзия“. Тази илюзия, към която той се позовава отново, е идеята, че съставът на нашата реалност е строго и фундаментално физически.

Никола Тесла често се приписва с думите: „В деня, в който науката започне да изучава нефизически явления, тя ще постигне по-голям напредък за едно десетилетие, отколкото през всички предходни векове от своето съществуване.“ Много учени, бих казал, че повечето от учените в тази област се чувстват по същия начин, но все още има огромна липса на внимание към нематериалната наука в масовия академичен свят. Това е странно, като се има предвид фактът, че на най -високите нива на управление, обикновено с Министерството на отбраната, нефизически феномени като телепатия, ясновидство, дистанционно гледане, предварително разпознаване и др. Тези явления са в сферата на парапсихологията, която е пряко преплетена с квантовата физика.

Това, което ме убеди, бяха само доказателствата, натрупващите се доказателства, докато работех в тази област и трябваше да виждам все повече и повече доказателства. Посетих лабораториите, дори отвъд мястото, където работех, за да видя какво правят и видях, че те имат наистина строг контрол ... и така се убедих от добрата наука, която видях, че се прави. И всъщност ще кажа като статистик, че съм се консултирал в много различни области на науката; методологията и контролът върху тези експерименти са по -строги от всяка друга област на науката, в която съм работил. - д -р Джесика Ътс, председател на катедрата по статистика в Калифорнийския университет, Ървайн и професор там от 2008 г.

r. Джесика Ътс , председател на катедрата по статистика в Калифорнийския университет, Ървайн и професор там от 2008 г.

А хартия , публикувано в  граници на Neuroscience подчертава:

Изследванията на парапсихологичните явления (psi) се провеждат в различни акредитирани университети и изследователски центрове по целия свят от учени в различни дисциплини, обучени по научния метод (например около 80 докторанти са наградени по теми, свързани с психиката във Великобритания в последните години). Това изследване продължава повече от век въпреки табуто срещу изследването на темата, почти пълната липса на финансиране и професионалните и лични атаки (Cardeсa,  201 ). Парапсихологичната асоциация е филиал на AAAS от 1969 г. и повече от 20 носители на Нобелова награда и много други изтъкнати учени подкрепят изследването на пси или дори сами провеждат изследвания.

Cardeсa,  2013 ).

И така, защо има толкова силна съпротива? Възможно ли е просто последствията по отношение на констатациите в тези области да са твърде големи? Когато физиката се променя, се променят и глобалните парадигми и възприятията на хората за нашия свят. Някои открития буквално имат способността да разбият начина, по който възприемаме съвременния си свят, и може би да променят начина ни на живот и дори да ни накарат да се усъмним в начина, по който живеем.

Касандра Витен, доктор и бивш президент/главен изпълнителен директор в Института за ноетични науки, организация, основана от д -р Едгар Мичъл от Аполо 14 за изследване на съзнанието и връзката му с природата на нашата реалност, предлага внимателно обяснение:

Изглежда има дълбока загриженост, че цялото поле ще бъде опетнено от изучаване на явление, опетнено от асоциацията му със суеверия, спиритизъм и магия. Защитата срещу тази възможност понякога изглежда по -важна от насърчаването на научните изследвания или защитата на академичната свобода. Но това може да се промени.

Вземете например виден физик лорд Келвин, който заяви през 1900 г., че „Няма нищо ново, което да бъде открито във физиката сега. Остава само все по -прецизно измерване. “Не след дълго Айнщайн публикува своя доклад за специалната относителност. Теориите на Айнщайн оспорват приетата рамка на знанието по онова време и принуждават научната общност да се отвори към алтернативен възглед за реалността.

Той служи като чудесен пример за това как концепциите, които се приемат за абсолютна истина, са податливи на промяна.

Преди няколко години  група международно признати учени се събраха, за да подчертаят важността  на това, което все още често се пренебрегва в основната научна общност - фактът, че материята (протони, електрони, фотони, всичко, което има маса) не е само реалността. Искаме да разберем естеството на нашата реалност, но как можем да го направим, ако непрекъснато изследваме само физически системи? Какво ще кажете за ролята на нефизическите системи, като съзнанието, или тяхното взаимодействие с физическите системи (материята)?

Въпреки безпрецедентния емпиричен успех на квантовата теория, самото предположение, че може да е буквално вярно като описание на природата, все още се приветства с цинизъм, неразбиране и дори гняв. (Т. Фолгер, „Квантов шмант“; Открийте 22: 37-43, 2001 г.)

За да повторим, в края на деветнадесети век физиците започнаха да изследват връзката между енергията и структурата на материята. По този начин вярата, че физическа, нютоновска материална вселена, която е била в основата на научното познание, беше отпаднала и осъзнаването, че материята не е нищо друго освен илюзия, я замени. Учените започнаха да признават, че всичко във Вселената е направено от енергия. Това е известно в научната общност повече от сто години.

Смятам съзнанието за фундаментално. Разглеждам материята като производна от съзнанието. Не можем да останем зад съзнанието. Всичко, за което говорим, всичко, което считаме за съществуващо, постулиращо съзнание.  -   Макс Планк, теоретичен физик, създал квантова теория, която му спечели Нобелова награда за физика през 1918 г.

Експериментът „ квантова двойна цепка “ е този, който е бил използван за изследване на връзката между физическата материя и човешкото съзнание. Той извежда това, което е известно като квантова несигурност, което  се определя  като способността „според законите на квантовата механика, които управляват субатомните дела, на частица като електрон да съществува в мътно състояние на възможност - да бъде навсякъде, навсякъде или никъде в всичко - докато не бъде натиснат по същество от лабораторен детектор или очна ябълка. "

Документ,  публикуван в рецензираното списание  Physics Essays,  обяснява как този експеримент е бил използван многократно за изследване на ролята на съзнанието за оформяне на естеството на физическата реалност.

Публикуван е от  д -р Дийн Радин , който ще видите в лекцията по -долу. Той е главният учен в  Института за ноетични науки .

Той постигна невероятни резултати: човешкото намерение, чрез медитатори, беше в състояние действително да срине функцията на квантовата вълна. Медитаторите бяха „наблюдателят“ в този случай.

Всъщност, както посочва Радин в лекцията си, резултатът от „5 сигма“ успя да даде на CERN Нобеловата награда през 2013 г. за намиране на частицата Хигс (която в крайна сметка се оказа, че не е Хигс). В това проучване те също получиха резултат от 5 сигма, когато тестваха медитатори срещу не-медитиращи при сриване на функцията на квантовата вълна. Това означава, че умствената дейност, човешкият ум, вниманието, намерението, които са няколко етикета под чадъра на съзнанието, принуждават физическата материя да действа по определен начин.

„Наблюденията не само нарушават това, което трябва да се измери, те го произвеждат. . . . Ние принуждаваме [електрона] да заеме определена позиция. . . . Ние самите произвеждаме резултатите от измерването. "

И така, откъде идва физическата материална материя и защо невидима сила като човешкото съзнание влияе върху нея? Има дори предполагаеми реални примери за взаимодействие ум/материя в класическия мащаб, показан от хора със специални способности.

Цялата възприемана материя идва от първична субстанция или слабост отвъд представата, запълваща цялото пространство, акаша или светещ етер, върху който се въздейства от животворящата Прана или творческа сила, призоваваща към съществуване, в безкрайни цикли всички неща и явления. " - Никола Тесла, Най -голямото постижение на човека, 1907 г.

Един от многото, които всъщност са обмисляли етера и връзката му с това, което възприемаме като физическа материална материя. В древни времена Платон се е позовавал на етера. Това е от творбата му Федон:

„И на Земята има животни и хора, някои в среден регион, други (елементали), обитаващи въздуха, докато ние живеем около морето; други на острови, по които въздухът се движи около континента; и с една дума, въздухът се използва от тях, както водата и морето са от нас, а етерът  за тях е това, което въздухът е за нас. "

И ето още един интересен цитат от  този древен текст :

И позволиха на Аполоний да задава въпроси; и ги попита какво мислят, че е съставен космосът; но те отговориха; "От елементи."

- Тогава има ли четири? попита той.

- Не четири - каза Лархас, - а пет. „

И как може да има пета - каза Аполоний - заедно с вода и въздух, земя и огън?

"Там е етерът."

Дори Рене Декарт предлага теорията, че „пространството“ (това, което възприемаме като празно пространство) е напълно изпълнено с материя в различни състояния. Има доказателства, които предполагат, че той е екзекутиран от Църквата, защото неговата наука навлиза в сферата на метафизиката.

Трябва отново да се установи етер, тогава ще има смислено разбиране на физиката, смислено разбиране на метафизиката и смислено разбиране на духовните процеси. " –Parahamsa Tewari  ( източник )

С толкова много доказателства, показващи, че човешкото съзнание е пряко преплетено с нашата физическа материална реалност, това допълнително предполага, че нашите собствени чувства, емоции, възприятия и „състояние на съзнанието“ са ключов фактор, когато става въпрос за създаване и оформяне на нашия човешки опит. От какво състояние на съществуване всички ние действаме ежедневно и какво влияние оказва това върху нашата реалност, върху нашия човешки опит? Ако искаме да променим света, колко е важно да създаваме от място на мир и любов?

Каква реалност ще създадем, ако мислите и възприятията ни, ако големите глобални събития всъщност не са наши, а са ни дадени от външен източник като масовите медии? Как реагираме на събитията? Дали вашите мисли и чувства относно това, което се случва на планетата земя, дори са нашите? Дали нашето съзнание се манипулира от могъщи хора? Какво влияние оказва това върху състоянието ни на съществуване? Ако искаме да създадем ново човешко преживяване, не можем да го направим от същото ниво на съзнание, което ни доведе тук на първо място. Можем ли някога наистина да идентифицираме „Божия частица“, когато е най -вероятно материята да е родена от нематериална сфера?




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745533
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031