Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2015 08:32 - Възмутителни изказвания на министри
Автор: apollon Категория: История   
Прочетен: 10539 Коментари: 10 Гласове:
27

Последна промяна: 01.01.2016 18:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как е възможно е да питаш Меркел с цинизъм на пожарникар колко ще ти даде за вече настанените емигранти, в момент, когато страната ти е в ситуация да бъде премазана от море от мигранти. И само бедността, до която си довел държавата си да е спасителната сламка, за това че пришълците сами не желаят да останат в България.Този цинизъм заслужава единствено оставка. И ако бяхме нормално общество щяхме да я поискаме - лошото е, че гражданите са жертва на мафията, превзела първа и сполучливо бюрократичната мрежа. За това изказване е виновен всеки един гражданин, който избира полицай, бракоразводен адвокат или пожарникар начело на държавата си и който толерира пипалата на вътрешната мафия. Представените в НС обществени субекти също са част от пипалата на мафията.
Срамувам се, че съм българин, заради крайно некомпетентен и циничен премиер. Няколко пъти той доказа, че е импотентен и слаб премиер и бе блъмиран. Уви мафията го превръща в птица-феникс. Мафията е Лукойл, енергопренасящите дружества, силовите групировки, общинските администрации, мобилните оператори и още много други. Мафия са всички български медии.

Възмутително изказване на министър Даниел Митов по повод американските войски

Вчера по новините министъра на външните работи Даниел Митов, който подчертавам не знае добре български език и говори с акцент заради дипломатическата му натовареност на полиглот и дългите години пребиваване в чужбина, каза безумната глупост, че "войските на САЩ били наши войски". Искам да попитам, тъй като турските войски от НАТО са също наши съюзници, може ли министъра да повтори, че турските войски са наши войски. 
Това ми е основното запитване към министъра, който ще остане в историята на България с най-дебилното от политическа и стратегическа гледна точка изказване.
И след като Министъра няма информация за броя на дебаркираните тежковъоръжени машини, как тогава и колко приема от настъпващата по въздух техника.
По презумция щом войските на САЩ са наши войски, би ли могъл министър Даниел Митов да организира театрално шевствие с агитна ударна политическа група от театрали  и кукловоди за посрещане на войските с бъклица и дрян, както повеляват нашите отколешни балкански традиции да посрещаме войски на наша територия, а защо не със хляб и сол, или най-доброто - само със сол ако политиците ни бяха истински пазители на националните ни интереси.
Напомням на Господин Министъра, че всяко едно дипломатическо изказване не е част от водевилна клоунада, а реплика в пространството на сериозната политика. Всеки един изпуснат и непремерен лапсус също. Не знам кой му пише и кой вменява летящите бисери в езическите пледоарии на министъра, но определено пишещите неговите изказвания и експозета не мислят доброто на своя министър. Може да се каже, че изпусната реплика на министъра е най-големия гаф от времето на ВСВ и годините на студената война, особено когато през 1943-44 година съюзниците англичани и американци бомбардираха София. Това е и доказателството защо изказването на младия министър е толкова просташко, обидно и неадекватно към българите, на които той е служител. Очевидно трябва да се напомни и това на късата памет на нашия министър. За справка -Бомбардировките на България през Втората световна война са поредица от нападения срещу София и други български градове и села от британските ВВС и ВВС на САЩ, от пролетта на 1941 г. до есента на 1944 г. които имат характер на реални бойни действия. :
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7_%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0
Последният линк е доказателство защо от диплотическа гледна точка изказването на министъра е просташко и само привежда липсата на историческа памет у министъра. Ако той правилно иска да бъде редактиран, би следвало изказването му да се поправи по следния начин. "Войските на САЩ са съюзнически войски в пакта на НАТО, но не и наши войски. Ограничили сме броя на пристигащите мобилни военни единици с цел учение".
Извод: България има убийствената способност да застава в диплотически план на страната на губещия в световния театър на политиката.

Жалко, че сме родени на една и съща дата с министъра.
imageimageimageimageimage
Още по-възмутителното е, че твърдението "войските на САЩ са наши" е изказано от политолог, който сякаш никога не е учил история. Уважаеми г-н Министър Митов, като дипломат и като политик, още повече като политолог, би следвало да знаете азбучната истина, че съюзническите войски никога не могат да бъдат напълно наши. Те могат във всеки един момент да станат най-големите врагове, както Хитлер напада своя съюзник СССР.
И накрая ще трябва тепърва да обучавам нашия министър, че войските на САЩ не са наши, защото историята го е доказала.
Уважаеми Г-н Даниел Митов, дължите ми по право и заслужено своята оставка като служител на народа. 
Автор: Д. Георгиев- Даков









Гласувай:
29


Вълнообразно


1. indiram - Учудващо, че няма коментари по статията Ви!
25.06.2015 21:00
Това, означава ли, че хората в България - българите, не се вълнуват от тези ... недоразумения или несъответствия да ги наречем, или просто неуместни и неадекватни действия.
В Новините видях един грък, който каза: "Англия - вън! Германия - вън! ... България - вън! - защото България била съюзник на Германия, когато избили семейството му...
Да забравим миналото. Не можем да живеем с миналото и не сме отговорни за действията - грешките на други... Но, поуки трябва да се направят...
Обикновените хора не са виновни.
Българите трябва да дадат пример за добросъседство и миролюбие. Стига с тези танкове и въоръжение и обучение..
Онези, които се смятат за велики... Те първи трябва да сложат оръжие, т.е. да го оставят. Не е нужно да се произвежда страх. Мирът е благодат за всички.
Що се отнася до българския език - скоро ще бъде на мода и всички ще учат български език!

цитирай
2. getmans1 - А, войските на ВД не бяха ли наши?
25.06.2015 22:31
А, войските на ВД не бяха ли наши?
цитирай
3. wqpwqp - Подкрепям! Толкова тъп, пр...
26.06.2015 07:11
Подкрепям!

Толкова тъп, продажен и прост министър, на външно, не сме имали!


.
цитирай
4. apollon - Ясно е, че 1977 - годината на раждане ...
26.06.2015 07:19
Ясно е, че 1977 - годината на раждане на министъра е една твърде далечна година от времето на бомбардировките на София и министъра би имал някакво биологическо извинение да не помни тези събития. Но възможно ли е за това да сме виновни самите ние след като никъде в страната не сме издигнали паметник по случай претърпените бомбардировки от английски, американски и съветски самолети. Министърът може да каже, че не е срещал такъв паметник например и затова не може да се ориентира като политолог кои войски са наши и кои чужди. Искам да му подаря куче, което да му помага и да надушва кои войски са наши и кои чужди. Всъщност нашите вече са унищожени. Министърът говори за наши войски, но защо след като те вече не съществуват.
цитирай
5. bojil - Въпросът е напълно основателен- ...
30.06.2015 16:52
Въпросът е напълно основателен- никоя войска,без значение колко е съюзническа,не може да е наша щом не е НАША! Но министърът е младо момче и още навлиза в службата. Лошото е,че тъкмо ще се ошлайфа,и ще дойде ред да го сменят.
цитирай
6. apollon - Министърът може до бърка нашите ...
30.06.2015 18:43
Министърът може до бърка нашите интереси, но не може да бърка чуждите интереси - това би му струвало оставката
цитирай
7. nikikm - Любопитство
04.07.2015 00:17
indiram написа:
Това, означава ли, че хората в България - българите, не се вълнуват от тези ... недоразумения или несъответствия да ги наречем, или просто неуместни и неадекватни действия.
В Новините видях един грък, който каза: "Англия - вън! Германия - вън! ... България - вън! - защото България била съюзник на Германия, когато избили семейството му...
Да забравим миналото. Не можем да живеем с миналото и не сме отговорни за действията - грешките на други... Но, поуки трябва да се направят...
Обикновените хора не са виновни.
Българите трябва да дадат пример за добросъседство и миролюбие. Стига с тези танкове и въоръжение и обучение..
Онези, които се смятат за велики... Те първи трябва да сложат оръжие, т.е. да го оставят. Не е нужно да се произвежда страх. Мирът е благодат за всички.
Що се отнася до българския език - скоро ще бъде на мода и всички ще учат български език!


Вие какъв се самоопределяте,като етническа принадлежност? Защо искате да забравим миналото си,да отрежем корените си,с което да прекратим съществуването си,което никой на този свят не прави?Манипулирате ли?Защо българите в собствения си дом,ще трябва да дават пример на...Не е ли нахално?Тук с изключение на българите, всички са дошли без покана или НАСИЛА и благодарение на нас, са оцелели!ТЕ, трябва да се съобразяват с българите и да изпълняват задължително и благодарно,българските традиции,обичаи и закони!Който не ще -вън,не е канен от нас! Благодарност? На нас не ни трябва,но обратното..ще има последствие!
Казваш, стига танкове,но комшиите мислят различно,особено турция и гърция!Ти на кого мислиш,че с доброжелателен тон,ще можеш да внушиш безумията си олигофренски? Бих те признал за почтен противник,ако излезеш с името си и без заобикалки и политика си кажеш:"Българите да се измитат!" Ще зная кой си и повече бих те уважавал! Няма скриване за хора,които мразят!
цитирай
8. apollon - Индирам, индирапам или Г-н Божи...
04.07.2015 01:28
Индирам, индирапам или Г-н Божикравов- забележките към вас са основателни. Чак сега видях хубаво какви сте ги надробили. Приказките ви не приличат на логично и мъжко същество. Аз сам съм пацифист, но подобен наивитет от ваша страна би смутил всеки нормален зрял индивид. Вие въобще не сте разбрали контекста на статия - тук не става дума за четиво, което приканва към позитивни мисли и очевидно трябва да ви обяснявам за какво става дума. Тука става дума за дипломатически гаф, гарниран с тайна, държана от правителството по въшнодипломатическите и военностратегическите въпроси. Световната история не помни силния да оставя сам и първи оръжие. Вие не сте реален в коментара си и той изглежда неадекватен.
Радвам се, че веднага не прочетох глупостта ви, защото тя щеше да ме издразни на прима виста по-фатално. Сега виждам,, че хората не се сдържат да ви направят забележка. От неразумните ви мисли може да се направи дисекция на душевността и мозъка ви и да се заключи, че вие сте комунист фантаст с лек инсоларитет.
цитирай
9. apollon - Този случай прилича на "къде ...
04.07.2015 08:39
Този случай прилича на "къде го пукаш, къде се пука", а случая на министърчето е "учено и зафучено".
Трябва ли една кариера да бъде по-важна от защитата на българските национални интереси.
цитирай
10. apollon - Тук се сещам да спомена и други ро...
08.07.2015 17:03
Тук се сещам да спомена и други родоотстъпници като закъсняващия за летището С. Паси, за цялата му натовска клика и не на последно място всички нас, които позволихме евреин да бъде на поста министър на въшните работи, който така удобно да изтъргува интересите на България и народа на чужди платени страни
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14464792
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031