Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2014 19:52 - Слуховете за ликвидност?
Автор: apollon Категория: Бизнес   
Прочетен: 3200 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 20.07.2014 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Трудно, много трудно се вярва на премиер в оставка. Не се знае дали е пред оставка или ще си остане след оставката. Еми харесва му на човека сега, проявете разбиране. 
Банка - много трудно се вярва и на банка. Милата била набедена, била отличница, но много банки бяха отличени в оскаровите награди за крадене парите на данъкоплатците. Оказва се, че типично по произведенията на Йордан Радичков в България управляват слуховете. Няма го и ДАНС with me, за да потвърди верни или неверни са слуховете, за да проследи есемесите на футболистите в България, които по-лесно ритат банки, отколкото футболни топки.
Премиер - много, много трудно се вярва на премиер, скандализирал с проект по бързото преминаване на южен поток в печеливша концесия от фирми-подизпълнителки. Те се оказаха свързани с един певец, той се свързал с КТБ, а то било свързано с КГБ. Как да не се разплачеш от тази бутафория.
Плачи юнак бълкански и верен на народа син бъди.
БТБ и тя се обади - била сигурна банка. Чудесно. Спокоен съм. Най-сигурните банки в южна Европа са държавните банки по последни данни на гръцката криза, специално аналанализирана от МБМД.
ДЕНС - много сигурна организация. Чудесно спокоен съм. Само дето не си е мръднала пръстите да разследва есемесите, защото най трудно се доказва истинността на слуховете.
Ами в такъв случай да дойдат всички мохабетчии от Европа на гости в България. Така с благословията на свободната воля на населението и няколко пострекатели всеки лаф ще се превръща в слух. Заповядайте в разказа на Радичков "Слухове за банките" и тяхната достопочтенна ликвидност.
Днес видяхме как действа ефекта на стадото. Много е стаден живота в България.
Истината е, че държавата в лицето на нейните ръководни органи инициираха подозренията в банковата система чрез атаката и затварянето на КТБ - поведението сякаш не беше добра стратегия и това се отрази върху цялостната картина на банковата система. С други думи затварянето на офисите на банката от страна на БНБ са безпрецедентни, груби и неревелентни методи, с които БНБ си послужи като главно влоши своя собствен рейтинг.

Очаквам прокуратурата да се самосезира за шефовете на БНБ и на тях да им бъде потърсена наказателна отговорност за некомпетентно водене на банковата система в страната.
Мярката за одит в БНБ чрез принудителното затваряне на банката за месец и половина са безпрецедентни мерки в новата история на България за последните 11 години. Тогава е редно да се попитаме кой е поръчителя на това решение - той съответно е и виновника в сянка за всички банкови слухове.

България е и страната, където непрекъснато се води войната на слухове. Пуска се слух - веднага се пуска антислух и равновесието се запазва с интерес и за двете страни. България е най-добрата почва за размножаването и разплождането на слуховете.
За успокоение на всички граждани искам да напомня, че всички депозити са защитени от европейското законодателство и това единствената вярна и съществена гаранция за спокойствието на населението.

Виновни мишени за прокуратурата по ситуацията с КТБ, ПИБ и липсващото финансиране на ЗдрК:

Новините и слуховете са убийствени за душевния живот на българина.
image
image
image
Цацаров: Прокуратурата разследва заместник управителя на БНБ.
image

image

БНБ се отъждестви с народната милиция и нападна една българска банка, защото е българска, защото мажоритарния акционер също е българин, но не посмя да пипне никоя чужда банка - това е безпрецедентна загуба на контрол от страна на институциите. Добре че ЕС има достатъчно мозък да не се излага с несръчни политици като българските и наля 3 милиарда евро в банковата ни система, за да покрие 5 милиарда долара, изтеглени от саудитския шейх от КТБ, авер на Сокола, за да се предизвика изкуствена криза.
ЕС няма интерес да бие по имиджа си с още една страна като България, доведена до фалит от собствените си управници.  Радостно е, че ЕС не желае фалит, на фона на реалните фалитни продроми.

По същество скандала на КТБ е скандал на Пеевски, подпомогнат от БНЕБ.
Предлагам Пеевски, Краси Гергинов и Искров за орден Стара Планина по реновиране на български банки.











Гласувай:
13



1. apollon - Ти си страхлива душа след като си ...
27.06.2014 20:24
А ти си страхлива душа след като не заставаш с името си
цитирай
2. get - Главната причина за дълговата криза, е ... ?
28.06.2014 10:05
... заложена в самата банкова/парична система. Принципът на паричната система е, че парите постъпват в обръщение чрез предоставянето на заеми и отново изчезват в момента на изплащането на кредита. Западните банки играят по две правила:
1. по отношение на отпуснатите като заем суми те трябва да разполагат с едва 8% собствен капитал;
2. те трябва да поддържат малък процент резерви в касите си, за да осъществяват плащания към клиентите си и да предоставят налични пари.
С тези две правила по-голямата част от парите, с които клиентите разполагат в чековите и спестовните си сметки, се отпуска като заем (в банка Triodos съотношението е 65% , в повечето други банки то е много по-голямо). Отпуснатите пари се харчат от теглилия заем и впоследствие попада в сметки в други банки. Клиентите на първата банка все още разполагат с банковия си баланс, докато в банките-получатели се създават нови баланси. Тези нови банкови баланси са повод за отпускането на нови кредити. Това се повтаря отново и отново. Банковите баланси постоянно се умножават.
Тази СИСТЕМА се нарича "ЧАСТИЧНО БАНКОВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ"(!).
Банките могат да покрият САМО ЧАСТ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ. " - по Рудо де Рюйтер

- Една от възможностите, за освобождаване от "кабалата" на "лихвеният %" предлага Н. Колев Босия ?
- Развиване на "малкият" и "среден" бизнес ?
- Ако това не стане, в страната ни винаги ще съществува, социално напрежение - както колоритно го е предал, автора ?
"Когато ЕДИН ЧОВЕК живее много добре ЗА СМЕТКА НА МНОГОТО, КОИТО ЖИВЕЯТ около него ЗЛЕ, има няколко неща, които могат да се случат:
Да го оберат.
Да го убият.
Да го подпалят.
Да изнасилят жена му и дъщеря му.
Да измислят мръсна песен, че са изнасилили жена му и дъщеря му.
Кажете ми кой от тези варианти е положителен и е приемлив за двете страни?"
- Един начините за излизане, от социалната, а от там морална и духовна криза(деградация), в която живее в момента обществото ни(ако имаме такова !)?
- Продължавам с цитат по "Босия":
"Затова трябва да се търси такъв вариант, който е приемлив и добър и за двете страни.
Това означава няколко неща. Най-напред трябва да се гледа на малкия и среден бизнес като на кислород.
Без него няма нито едър бизнес, нито инвестиции, нито пари, нито здравеопазване, нито образование, нито екология, нито социални дейности. С две думи-НЯМА ОБЩЕСТВО и ДЪРЖАВА(!).
Какво може и трябва да се предприеме?
Като начало трябва да се осигурят кредити с ниски лихви и лесен достъп. Това лесно може да стане не с натиск върху сегашните банки, а по един много по-лесен и фин начин. Просто трябва да се вкара в пленарна зала проекто Законът за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси. Този закон трябва да приравни кредитните кооперации и ВСК с останалите кредитни институции. Това ще им даде възможност да взимат пари от БНБ при много ниски лихви /в момента лихвата там е 0,25 % б.а./ и да има горна граница на лихвата при кредитиране до 4 %. за КК и 2 % за ВСК. Представете си какво ще стане с дребния бизнес, ако има такива условия за кредити и те са плаващи от 0,5 до 4% при различното финансово състояние на страната и международния финансов климат.
В същото време, ще се постигне ефекта, че БАНКИТЕ, като финансови институции ЩЕ СЕ ПРЕВЪЗПИТАТ и от, „ЗАЛОЖНИ къщи”, ЩЕ СЕ превърнат В нормални БАНКИ." !!

- Без претенции, за изчерпателност и че, това е единствената САМО ПАНАЦЕЯ ... но поне, е един пътищата, които могат да ни изведат от Кризата ... икономическа, от там социална ... и духовна!

- С уважение!
цитирай
3. apollon - ---
28.06.2014 16:28
един човек е толкова зъл, колкото са зли мислите му

http://www.youtube.com/watch?v=os0iS2LLOlY https://www.youtube.com/watch?v=sWGDsH7Pwe4
https://www.youtube.com/watch?v=83tCGa_NIJ4&index=33&list=PLA77C2D6F0206209C
https://www.youtube.com/watch?v=l4Z5-9o-8u4
цитирай
4. apollon - za оbezpokoenite
30.06.2014 19:09
Истината е, че държавата в лицето на нейните ръководни органи инициираха подозренията в банковата система чрез атаката и затварянето на КТБ - поведението сякаш не беше добра стратегия и това се отрази върху цялостната картина на банковата система. С други думи затварянето на офисите на банката от страна на БНБ са безпрецедентни, груби и неревелентни методи, с които БНБ си послужи като главно влоши своя собствен рейтинг.

Очаквам прокуратурата да се самосезира за шефовете на БНБ и на тях да им бъде потърсена наказателна отговорност за некомпетентно водене на банковата система в страната.
Мярката за одит в БНБ чрез принудителното затваряне на банката за месец и половина са безпрецедентни мерки в новата история на България. Тогава е редно да се попитаме кой е поръчителя на това решение - той съответно е и виновника в сянка за всички банкови слухове.


цитирай
5. apollon - Едно доказателство и от блога
01.07.2014 15:06
http://topnewsoftheworld.blog.bg/novini/2014/06/30/evropeiskiiat-syiuz-odobri-kreditna-liniia-do-3-3-mlrd-leva-.1277331
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14430768
Постинги: 5334
Коментари: 10421
Гласове: 19316
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031