Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2008 20:55 - Автотренинг
Автор: karanikolov Категория: Бизнес   
Прочетен: 8942 Коментари: 2 Гласове:
0



“Когато си налагате насила,напук да направите нещо,когато се отнасяте към него като към само изтезание,това винаги има лош край.
Как да заобиколите това препятствие:

Изкуствено ВНИМАНИЕ! - изкуствено си създайте такова настроение, сякаш вдругиден ви предстой огромна радост, огромна наслада, огромно удоволствие... но за съжаление чак вдругиден.

А как да го създадете изкуствено? Представете си, ако обичате, че нищо не
Ви засяга, нищо не ви интересува. Отпуснато състояние. Представихте ли си?
Получи ли се? Добре!
А сега си създайте отчуждение. Никакви емоции. Нито радост, нито мъка. Няма нищо. Пустота.
Ходили ли сте някога да ловите риба? Щом заметнете въдицата, след половин час изпадате точно в това интересно състояние. Ето това усещане трябва да си създадете, ясно ли е?
Обърнете Внимание, че всичко се получава.
 
Можете изкуствено да си създадете всяко, абсолютно всяко състояние! 

Вие можете да постигнете цялата гама на емоционалните състояния.
Когато се упражнявате, следователно ще трябва съзнателно да добавяте усещане за наслада, предчувствие за нещо прекрасно, предвкусване на радост, блаженство, завладяващо щастие, и тогава ще видите как мързелът от само себе си ще започне да чезне!

Когато се стремите към някое удоволствие обажда ли се мързелът? Не!

Тоба беше пример как Желанието страдание може да се замести с Желанието радост. За да разкъсаме веригата Желание страдание, трябва изкуствено да си създадем удоволствие. За да закрепим това удоволствие, трябва да го пренесем къде? В мускулите. Да го запишем в мускулната памет.Да стане автоматично.
Сега приложете всичко това към своята цел. Вие имате цел. Вие искате да постигнете нещо в живота. А защо не сте го постигнали? Пак по същата причина: постигането на целта за вас е свързано със страдание.
Какво Ви говори Жизненият ви опит? Нещо сте опитали - не е станало. Нещо сте искали -не се е получило. За нещо сте мечтали - пълно фиаско, в резултат на което ви е останал навикът за болезненост, за страдание, за поражение. И повече не ви се опитва. При всяко Желание изпитвате вялост, страх, така че се ограничавате с мечти без действия.
Значи вашата цел също здраво е свързана със страданието. И това вече се е превърнало за вас в навик, в черта от характера ви. Значи със съвместни усилия трябва да дадем на характера ви нов навик, нова наклонност.С упражнения, тренировки.

Всяко упражнение се прави в създадено с усилие на волята състояние на удоволствие, на радост, на щастливо очакване.
Мисълта, че Ви предстой още трениране, непременно да е съчетана с реално физическо и духовно, разбира се, усещане за предстоящо удоволствие, за наслада.

На какво ще обръщате внимание по време на предстоящите тренировки?

При първия етап на работа над себе си, при първия стадий на тренировките 99 % от усилията насочваме за създаване на приятни усещания.

После, когато усещането вече е отработено, задържаме контрола над него, но волевото си усилие постепенно насочваме към формиране на образа на целта.
Сега само 10 % от вниманието задържаме върху приятните усещания, като запазваме и повишаваме нивото на удоволствие, наслада, блаженство. Но 90 % от усилията си Вече насочвате към установяване на целта си, разбирате ли ме?

Трети етап. Сега за формиране на усещанията, за създаване на октавата отделяте общо 10 %. Това сте го усвоили вече, добили сте навика. А 90 % от усилията насочвате за пренасяне на тези усещания В „бележника" на тялото, на мускулите си.
С други думи, 5 % внимание отделяте за усещането, 5 % внимание - за образа на целта, а 90 % - за „запис".

Когато приятните усещания започнат да нарастват и да се усилват, В този момент си спомнете мечтите,целите, чертите на характера или способностите. които искате да развиете у себе си, желанието да подредите материалния и нематериалния си живот и т.н.

На самия Връх на насладата, когато вече сте включили програмата на желанието си, през цялото си тяло пускате Вълната на отмалата, Вълната на приятните усещания.

Създайте си изкуствено приятни усещания и ги пуснете през цялото си тяло вълна след вълна- всичко най-приятно.Предайте на тялото си физическия екстаз,вътрешния порив,желанието за действие – изкуствено създадени и съзнателно поддържани.

С това първият етап от работата Ви приключва. Вие сте създали три опори на развитието си, на движението си напред.
Едната е Кормилото, другата е газта, третата е спирачката. Това е! Вече можете да се самоуправлявате! И сега само 10 % от Вниманието ще ви трябва за тези три опори, а 90 % ще отидат за друго...
Е, има и разни добавки, разпилени по различии глави от книгата. Не ще и дума, вие непременно ще ги откриете.”

/M.Норбеков,”Един милион решения”/




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Скарлет
30.06.2009 21:36
В момента съм в състояние, което изпробва точно това, което сте написал и мисля, че ефектът е поразяващ! Успех!
цитирай
2. анонимен - В крайна сметка сме хора...
07.10.2009 12:10
За всички фенове на АВТОТРЕНИНГ-а ще разкажа една кратка историйка:
Един човек,който се занимавал с автотренинг пътувал в автобус.Обаче по едно време му се приходило по голяма нужда, и то толкова голяма,че едвам се сдържал.Тогава решил да приложи уроците,които бил научил в курса по автотренинг и започнчл да си самовнушава:
– Не ми се сере,не ми се сере,не ми сере......
След това помълчал пет секунди и продалжил:
– Не съм се насрал,не съм се насрал.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: karanikolov
Категория: Бизнес
Прочетен: 319765
Постинги: 103
Коментари: 308
Гласове: 4873
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930