Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2019 19:12 - НА НЕТОВИТЕ АГЕНТПРОВОКАТОРИ ЗА ПОУЧЕНИЕ - 2
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1257 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

 

        ДВАТА НАЙ-ОПАСНИ ВРАГА НА БЪЛГАРИЯ

 

          /Част ІІ на писанието ми в опит за пообразоване на       

                платените тролове, оти станАа за кашмер/

 

    България винаги е била желана хапка за две страни с имперски амбиции – Турция и Русия, такава е и сега. И двете страни, едната бивша империя, другата настояща, имат много големи вини спрямо нас. Турция ни е подтискала 500 години, докато сме били към Османската империя, но не само това е причиненото ни зло. Най-точната дума за времето ни към Османската империя е тази на Дядо Вазов, били сме 500 години под турско иго. Комунистическата терминология, че сме били под  турско робство е неточна, специалистите съзират в този термин запроституирване с историята ни по приказ на двойния ни освободител. Робството е нещо съвсем различно.  Него са го изживявали в краткия си живот – вързани на вериги, докато са работоспособни, после  убивани - робите в римската империя. След това в не така ужасна форма робството продължава, благодарение на робите се възмогва Америка, в прикрита форма го има и днес. Цитирам таг, робите на КНДР в Сибир.   

    Последствията от това турско иго върху нас са отнемане на наши територии при разпада на Османската империя, помохамеданчванията, изоставане на културното ни развитие под влияние на изостаналия Анадол, какъвто е и днес, превърнат в електоралната крепост на буюкхаирсузина Ердоган. Това е всеобщ закон - има ли примитиви във властта, те разчитат на примитивите в държавата, на които те се явяват душеприказчици и обещатели за светло бъдеще и живот без да се трудят. Отново давам таг за екип държавници, избрани от електорат, по-тъп и от тоя на анадолските манафи, Нинова/Радев.

    Територии са ни били отнетмани при различни исторически събития с участието на Османската империя и други други държави, които тя иска да присъедини към нея.  Прекратяването на войната между Турция и Австрия става причина да загубим нашите територии по Моравско и Тимошко защото военните действия се прекратяват на наша територия. Линията на разделяна на войските става граница и така наши територии тогава преминават към Сърбия и остават там ведно с поморавските и тимошките българи. Лъжите на сърбите са причина за Чипровското въстание през 1688 г, които още тогава имат стратегия за отщипване на още наши територии, които да включат във Велика Сърбия, което не стана, но пък стана нещо друго - страната им се превърна в символ на балканската простащина. Резултатът от това въстание – озлобените от загубата на войната с Австрия турци избиват с тояги чипровци. Който не се е заглеждал, нека види черепите в гробницата на манастира до селото, всичките строшени с твърд предмет, приклади и тояги.

      Помохамеданчванията също отнемат наша родна кръв. Помохамеданчените са били длъжни да служат до 12 години в армията, а политиката на султаната е била такава, че войниците в армията им, които не са етнически турци да загинат докато служат. Нашите родопчани да били изпращани в Ирак, където повечето от тях умряли от топлината и от тиф. Иракските мюсюлмани пък били изпращани в Родопите, където те умирали от студ. Посочвам едно гробище с починали такива иракски помаци, Манафското гробе в Тъмраш, едно от неговите три гробища. Подла, мръсна политика на Високата порта, днес тя има продължение в лицето на хаирсузина на Турция, Ердоган, който чрез доктрината си, която обяви, счита земите ни, обитавани от българските турци и помаци за част от Турция, защото хората там изповядват ислям. Нов вид просташки фундаментализъм, подобен на този на иранския суперайятоллах Алтафанах, Алтаебах, чиито време като кърмчия постави основите на финансирането на тероризма в Близкия изток.

   Помохамедначените българи, макар и етнически българи са в някаква степен проблем за страната, който остава до днес. Приведено към днешна дата проблем за страната ни са нашите маркспропутници, верноподаници на чужда държава, домогваща се да ни завладее. След Освобождението ни те са наричани рубладжии, но не защото сменят доларите си за рубли, а защото са получавали рубли от разните руски князе в България. Така те са помагали на Русия да превърне страната ни в руска губерния.

    На няколко пъти у нас имА опити да бъдат върнати помаците към нашата вяра, два от тях принудително, и двата неуспешни. Първият е през 1935 г. по инициатива на църквата, мисля, че тогава се появяват гагаузите. Вторият е през годините малко преди 1989 г. по приказ от Москва. Тези опити са плод на неразбиране на казуса, при това съчетани с насилие, поради което те доведоха до обратния резултат – помаците изгубиха доверие във нас. Същите опити в Сърбия прерастнаха във война, при която комунистите изклаха 8000 помачета момчета в Босна поради причината, че един ден те ще бъдат против комунистическа Сърбия. Насадената в Сърбия от комунистите омраза срещу сърбите мюсюлмани е толкова голяма, че са се разделили по области, цитирам Санджак. Пречка за преодоляването на последсвията от помохамеданчмаванията у нас сега са биринджиите от ДПС, топлата връзка на нашата мафия с руската, които нямат нищо общо с нашите помаци, но ги държат в икономически клещи. ДПС се крие зад помаците, а електоратът й е платен - ромовете от цяла България. Защото българските турци много добре знаят, че тия от ДПС нямат нищо общо с тях и само тези, които нямат алтернатива в деня на изборите гласуват за ДПС. Тази „партия” е създадена от Луканов за да бъде придатък на БСП, затова и бирнджиите й са по интелект като този от Карадйъ надолу. Давам за пример електората на Делян Пеевски,  ромовете в циганския квартал на Пазарджик, на които той се явява народен представител. И още един пример, че ДПС е филиал на БСП. БСП е против машинното гласуване, ДПС също, методите им да не се регистират по същество на еднаква степен по политпроститутската скАла са същите - знак за специалистите, че приказът е от Москва и е получен от двете партии. Едната от които се грижи за правата и свободите на народа, а другите – за щастието на народа. Има поговорка от Царичина, валидна за тези две партии – фани едната, удари другата.      

     Помохамеданчването обаче е променило картината на Балканите в по-голяма степен отколкото останалите турци по Балканите след падането на Османската империя. Чрез помохаменчванията турците са искали да контролират живота на хората в империята им, живеещи на стратегически места чрез религията, както сега прави Путин с руснаците чрез църквата, начело с полковника от ФСБ  Гундяев, патриархът менте. Които познават Родопите знаят до каква степен те са стратегически относно придвижванията на войски, дислоцирането и укриването им. С тази цел са строени някога и римските пътища там, голяма част от които тесни, само за измъкване от обкръжение. Посочвам един такъв път, от с. Топли дол през гората право към вр. Миджур. Албанците пък са потурчвани, защото са били много непокорни и по тази причина опасни за турците и ордите им, стремящи се да завоюват Централна и Западна Европа.

    Имперските османски амбиции на недоправени хаирсузи, днес отново се заподмятват чрез доктрината на заразения с гигантизъм Ердоган. Според тази доктрина където има мюсюлмани, независимо от етноса им, те са турци, които трябва да живеят в една държава, Турция. По-нахална доктрина не бе дори тази на Брежнев някога, с подмятането на която той нападна Чехия през 1968 г. и Полша през 1980 г. Същата сега е доктрината и на Путин, за чиито международен бандитизъм пивеждам тагове: Крим, Луганск, Донецк, Северна Осетия, Абхазия, Приднестровието. Ето една точка за съешване между Ердогана и Путин, има обаче и дуги. Краставите ешеци през девет баира се подушват, това пък е турска поговорка. Дружбата обаче между Ердоган и Путин е изключичетилно опасна за нас, защото открай време тези две страни се стремят да ни поделят помежду си. От края на войната между тях през 1878 г. преследвайки тази цел Русия нито за ден не ни е оставила на мира, продължава и сега.

    Политиката на паносманизма е едно, според мен продукт на увреден мозък, турците като нация са нещо друго. Турция и работниците й имаха шанса да възстановят голяма част от разрушенията в Европа през ВСВ, след това да работят във високотехнологичните заводи на Западна Европа, където те печелеха и печелят добре, мнозина имат пенсии от ЕС. Това им даде възможност да сравнят живота в изостаналия в културно отношение Анадол и Европа, да се променят в положителна посока. За да не отиват турските гастарбайтери в Европа, бяха построени заводи в  Турция, които са към европейски фирми, сега се водят преговори за завод на Фолксваген, вероятно ще бъдат успешни. Защото освен причините, които изтъкнах, турците са по-дори работници напр. от нас и многократно по-добри напр. от мълзеливите и хитри гърци, все намиращи към кого да паразитират. И да довеждат парите на ЕС за модернизации, инфраструктура и др. до краен продукт екскременти...

    Противопоставянето по време на Студената война и стратегическото място на Турция бяха причина тя да бъде толерирана от Америка и благодарение на това се превърна в мощна икономически страна. Така здравият ген на турците намери приложение и Турция стана една от силните държави на света, но без ядрено оръжие. През това време, подтискани от руския ботуш ние вместо да развиваме икономиката си благодарение на прекрасните дадености на страната ни, учехме всичко за Ленин. На няколко пъти обаче след ВСВ начело на Турция заставаха ненормальники, които военните сваляха, страната се оправяше и...пак се завръщаше някой недоправен кърмчия. Сегашният е най-зле от всички, няма турчин, който да е доволен от него. Не стига, че върна Турция 100 години назад, че хората обедняха, този диктатор помоча и тава, което получи Турция от Запада през изминалите години, най-вече по време на Студената война, дори плаши съюзниците си от НАТО със страгечески съюз с Путин. Реформата му се състоеше в това, че турна на банкомат /това е тремин нашите турци изселници там/ 10 млн. мехлюзи, основното ядро на електората му днес, в това число и ченгенетата от гетата покрай големите градове. Който е бил в Одрин вероятно се досеща за тамошното гето. Тези мехлюзи и юрганчоджуци, които тежат на бюджета на страната са верния му електорат, който винаги ще глсува за него. Има опастност обаче той да разруши постепенно или по блицсценарий страната си, ако военните не успеят да го махнат, като я превърне във втора Сирия, което ще го принуда наистина да стане стратегически съюзник на Путин. Дружбата им е стара. Ленин, а после Сталин, помагат на Турция да спечели Гръцко-турската война срещу обещанието Турция да се присъедини към СССР. А двата хаирсузина сега, единият от които с ядрено оръжие в съюз са най-опаното нещо за нас - ще ни поделят и присъединят към тях.

   Имах разговори с български турци, изселници през 1989 г. Те твърдят, че подръжката на Доган идва от Анадола, от тия със забрадките, с брадите и бръснатите глави, от шиитите, мехлюзите. В градовете хората са по-интелигентни и не са съгласни с Ердоган, който води страната до режим на свободно падане на валутата й, показаха го на местните избори. До къде Ердоган докара хората се вижда от това, че турската лира откакто той е на власт е понижила курса си спрямо долара 4-5 пъти. Това означава бедност за трудолюбивите турци, националното им богатство да отива навън. Какво ще стане след година или по-кратко време с Турция, след като тя заплаща за чуждите стоки, напр. газ пет пъти по-скъпо заради един хаирсузин, добре барикадирал се във властта. Тая работа ще има някаква развръзка, така повече не може. Нашите турци преселници в Турция са по-интелигентни от ориганала – анадолците – и имат верен усет, затова тия с двойното гражданство отново поглеждат към България..

    Ако ние не сме към ЕС и НАТО вероятността отново част от нас да бъде присъединена към Турция е реална. Те имат за това „мотиви” – има цели региони в България, където преобладаващо хората изповядват ислям. Значи са турци, според Ердоган, само където го те знаят.

     Случващото се в Турция е символ на това, какво може да се случи с едно страна, ако начело застане недоправен, но също и на съседите й, които нямат военна сила да й се противопоставят. Ще ги прегази като луда крава телето си. Без съюз с другите държави, заинтересовани да не минат анадолските номера спрямо нас, ние сме загубени. А претенциите на Ердогана излизат и извън страната ни, обхващат част от Македония, Косово, Албания, части от Сърбия /Санджак/, части от Черна гора, цялата Босна. Спомням си как Чарли Чаплин игра ролята на един луд, желаещ да притежава цялата земя, която представляваше един надут балон, но той се спука. На времето имаше и такава масова песен от времето на Хрущо, „Цялата земя е наша”.

   Светът ще свърши, ненормалниците, издигнати от непросветени и ненормални като тях за кърмчии – не.

 

     Вторият ни най-голям враг и още по-опасен от Турция е Русия. Той е по-опасен не само заради политиката на Путин, която той провежда и за която Западна Европа и Америка не намират противодействие, но и заради качествата на руснаците, придобили ги в резултат на 100 годишното им оцеляване по закони, съвсем различни от Божия - този на естественото употребление на човека при изминаването на земния му път. Там законите са други, те са метастази на Голямата лъжа, в която в Русия живеят вече 102 години.  За разлика от руснака, турчинът работи, не краде, следва земния си път по законите на Аллаха. Да познава някой човеек турчин, който не работи? При руснаците е обратно – те не работят. Постъпленията в империята им винаги са били от завладяване на чужди народи, които те ограбват и от природни ресурси. Затова и тяхната линия е нови завоевания, а пътят за поводи за този завоевания е преселването на руснаци тук и там, където е възможно. Това е процес основен за тях, успоредно на който те инфилтрират агенти и подривники, които при удобен сценарий, както напр. този в Луганск и  други да подпомогнат руската експанзия за завладяване на нови теригории и чужди народи, които да експлоатират. Турчин в България да не работи, такъв няма. Руснак в България да работи – такъв също няма. А защо тогава толкова руснаци има у нас, които щъкат из страната и стават все повече след като рублата пада както турската лира и да се живее с получените в  Русия рубли в България е невъзможно. Отговорът е прост, тези руснаци са по две линии у нас. Едните са мафиоти, които укриват и харчат откраднатото в България, другите са потенциални заселници и агенти на ФСБ, за да събират информация за водене на хибрина война срещу нас, да служат за мост, по който Путин да премине у нас, да ни направи автономна република както Крим и да набучи територията ни с ракети срещу империалистите.

    Има и още едно обстоятелство – никакви контакти с руснаци не са възможни, напр. бизнес, защото те живеят в измислен обществен строй, нямащ нищо общо с действителността и са се превърнали в хомоноиди, за които това, което е така не е така и това, което не е така е така. А как е, ще им каже Бащицата, той знае, не те.

     Сега ще направя едно отклонение, а можи би по-томно е да кажа допълнение, като спомена негативите на Русия спрямо България, както споменах и тези на Турция.

     След окупацията ни от СССР – второто ни освобождение – съветските /сталниските!!!/ комунисти унижожават нашата интелигенция, защото простащината не търпи интелигентни хора. Едни избиват, други интернират, на трети вземат имотите. Другият голям грях на окупаторите ни е национализацията, която разруши основата на страната ни, селото, а с това повлече и нещо друго, много страшно – унищожи ценностната система на българите, позволила им да се съхранят като такива през 500 вековното турско иго. Последва масова миграция от селото в града, където, натикани в панели селяните родиха децата си. Откъснато от родните си места, лишено от собственост, новото поколение бе възпитано по съветски образец, като обучението му се извършваше по програма, спусната от съветските служби, целяща превръщането на хората в хомоноиди като тези в Голямата страна, където живеят най-щастливите хора на света. Всичките беди на България днес са последствия от окупацията ни от СССР и налагането у нас на техния диктаторски обществен строй, начело схученици на злия гений Сталин. Нанесените беди от окупаторите ни за 45 години са по-големи от нанесените ни за 500 години от турското иго, защото е увредено нещо много съществено, ценностната система на хората. А каква е била тази ценностна система знаят тези, които познават българите в Западните покрайнини, където не имало съветска колхолизация. Край на отклонението.

     Споменавал съм в блога си за трите категории руснаци – бандюги, мафиоти и олигарси. Първите две ги има у нас, третата я има в Америка и по-малко в Западна Европа. Давам таг, Абрамович, който живеев Англия и има две подводници-яхти. И към 15 млрд. нглийски лири. Аз пък нямам нито една подводница, където да се крия при пътуванията ми, но се чувствам по-богат от него.

    Спасението ни срещу тази опастност отново са ЕС и НАТО, но имам опасения. Ако Путин реши да ни нападне и присъедини част от нас към ОНД, напр. Варненската област по кримския сценария, защото там има много руснаци, дали НАТО ще ни защити? И един въпрос си задавам – не следят ли нашите служби какво правят тези руснаци в Българпия и от какво живеят, след като не работят. И ромовете живият по този сценарий, без да работят, но имат бизнес, вероятно сив. Трябва да има нещо. А руската политика е така подла, както и тази на Високата порта, че и повече. С нея е свързано дори обесването на нашия национален герой Васил Левски. И още нещо ги свързва, гьонсуратския бабаитлък, този на Турция в Северен Кипър приде години и този на Русия в Крим преди по-малко години. Ахмаци слещу свеа на инат, трън в очите на хората в културните държави са двата ни най-големи врага, имащи поддержники и подкрепники в управлението на страната. Давам тагове с президентството в момента и партията столетница, чиито биринджии не работят за България, а за Голямата страна, в която живеят най-щастливите хора на света...

    Но има и други, напр. наши кибергибридни войници на Путин със задача да убеждават чрез социалните мрежи опростачените, че путинофобите са русофоби. Това е толкова вярно, колкото е вярно че сик и пармак е едно и също нещо...

   Между руснаци и турци обаче има и една разлика, тя е от миналото. Руснаците са дали на света културни личности като Пушкин, Шостакович, учени като Менделеев и др.  А турците – ни един. Доколко това може да се случи от труска страна се вижда от промишленото им производство на филми, конкуриращи индийските, южноамериканските в които нищо не се случва и не правят смисъл. Това е линия на Турция да покаже, че тя се развива интелектуално, заслужава място в ЕС, само където там ги нЕщат.

   За културата на турците аз правя и друг извод – нашите турци изселници, живяли в България някъде по махалите си, са по-наясно с Турция и пътя, който трябва тя да поеме не само от тия със забрадките, с брадите и мехлюзите, тежащи на банкомата, но и от Ердогана.

   Дано тия два хаирсузина Путин и Ерзогана не причинят нещо на страната ни с безрасъдните си действия. Дано зулумите, които причиняват не излезат извън страните им....

   Да бъдат сменени на избори тия двама бабаитхаирсузи вероятността е по-малка отколкото свинка в джамия да влезе. Или на топола да се покачи...

  

    15. 07. 2019 г. -  три години от победата на народа над серсемите, опитали да свалят с преврат законния си президент, Ердоган. Днес в Турция има национален празник.

   В Русия пък тече разгърната подготовка, по случай 102-та годишнина на ВОСР, променила я  от изостанала страна в такава, където живеят най-щастливите хора на света.

   Да пребъде руско-турската дружба!

 

   Ползвана литература, цитирам само авторите:

    Акиф Бардакчиоглу, съветник на Ердоган,

    Мари Шантан, водач на една много лява и на две много дясни партия във Франция, представени в ЕС,

    Ернст Хуренмайстер и Гюнтер Байшлаф, професори на свободна професия,

    Сара Вихзенщок от Израел, съветник на Нейтаняхо,

    Гениталий Сводников, съветник на Путин, без научна титла,

    Коровов и Быкова, анализатори към екипа на Кобилкин и Жребцова, към МВД на Русия,

    Нихат Катил, наш политик, съветник на Анал Лютиф.

  

   

  

   





Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Пълен е с елементарни "грешки" поста ти, старши колега планинаре.
17.07.2019 15:03
Пълен е с елементарни "грешки" поста ти, старши колега планинаре.
Но понеже обичам краткостта, избрах си най-мащабната:
"След окупацията ни от СССР – второто ни освобождение – съветските /сталниските!!!/ комунисти унижожават нашата интелигенция, защото простащината не търпи интелигентни хора."
Колко ниско си паднал, планинаре! Като е избита интелигенцията, кой и защо ЛИКВИДИРА НЕГРАМОТНОСТТА, която сега се връща? Кой преподаваше на нарасналото МНОГО П Ъ Т И студентство? Пред моите очи се увеличиха поне 10 пъти сградите и студентите на Техническия университет, тогава МЕИ. Ректорът му, математикът професор Брадистилов, беше френски възпитаник от преди 9-ти...
Кой направи България ПРОМИШЛЕНА страна? Защото НЯМА богата страна, която да не е промишлена. А ние преди 9-ти НЕ БЯХМЕ промишлена страна. Въпреки "избитата интелигенция"...
Засрами се и помисли за спасението на душата си.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Аз не съм планинар, на планина не съм стъпвал.
17.07.2019 17:46
krumbelosvet написа:
Пълен е с елементарни "грешки" поста ти, старши колега планинаре.
Но понеже обичам краткостта, избрах си най-мащабната:
"След окупацията ни от СССР – второто ни освобождение – съветските /сталниските!!!/ комунисти унижожават нашата интелигенция, защото простащината не търпи интелигентни хора."
Колко ниско си паднал, планинаре! Като е избита интелигенцията, кой и защо ЛИКВИДИРА НЕГРАМОТНОСТТА, която сега се връща? Кой преподаваше на нарасналото МНОГО П Ъ Т И студентство? Пред моите очи се увеличиха поне 10 пъти сградите и студентите на Техническия университет, тогава МЕИ. Ректорът му, математикът професор Брадистилов, беше френски възпитаник от преди 9-ти...
Кой направи България ПРОМИШЛЕНА страна? Защото НЯМА богата страна, която да не е промишлена. А ние преди 9-ти НЕ БЯХМЕ промишлена страна. Въпреки "избитата интелигенция"...
Засрами се и помисли за спасението на душата си.


Имам екип, който сваля снимки от интернет и ги пубикува от мое име. Същото важи и за музиката, аз музика не слушам. Имам екип, който пише на тази тема и публикува написаното в моя блог. Имам екип от балканисти, от притежанащи много голяма гросмайсторска сила в политиката, този екип написа Поучението към тъпите подметвачи. Не мога да се занимавам с толкова теми, ако бяхте малко по-голям щяхте да знаете това, защото човек с напредване на възластта поумнява.
Моята задача обаче не е неова или конкретно блогова, тя е всеобхватна - като пенсиониран вече бивш прохессор от Центъра да работя за откриването на нови и и нови бази на Центъра, където да се прпоучват и упрвляват мисленето и нагласата на хората. Бих коментирал това, което са написали оперативните работници от щаба ми с Вас, но разбирам, че Вие хабер от понятие си нямате за него по същество и затова се абортирвам от намерението си.
В момента пред мен са данните от архива на Центъра за Брадистилов, чета сводка хна един оперативен ралотник за разговор между Брадистилов и Минчо Златев. И за Вас знам всичко
цитирай
3. lulchev - Ех, тези обективни другари, дето вече и за спасението на душите се грижат…
21.07.2019 20:00
Между твърдението за унищожаването на интелигенцията и факта на относителното ликвидиране на неграмотността няма никакво противоречие. Унищожиха старата интелигенция, и създадоха тяхна* си, вярна, по техен образ и подобие. Какво беше качеството й е друг въпрос. Увеличиха студентството, разтваряйки го в тълпи от всевъзможни рабфаковци, задочници, и тем подобни, повечето от които без никакво влечение към наука.
А като стана въпрос за френския възпитаник от преди 9-ти, проф. Брадистилов, който беше ректор на МЕИ, ето какво: Чудо е как е оцелял в димитровските години и как после са го търпели, че и ректор са допуснали да стане. Вероятно някой го е пазил. И сигурно до него е имало винаги някой зам. ректор по политическата част, да го наблюдава. Но към 1970 здравите сили му направиха един преврат в катедрата, която ръководеше, и го изгониха по унизителен начин. Вероятно това му докара рака, от който си отиде.
* https://kultura/web/шаячена-интелигенция/ - наивно, или по неволя, авторът завършва оптимистично, но иначе е добре написано
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182667
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031