Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2019 20:17 - България и Англия - една невъзможна любов
Автор: apollon Категория: Забавление   
Прочетен: 9964 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 18.04.2019 13:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как може да съществува дружба между два народа, когато единия се смята за по-елитарен и смята другия за азиатски народ. Още от времето когато Атила и българските пуни са дали правото на викингите да заселят и обезчестяват друидските земи на Албиона, още оттогава може би съществува тази вражда. Европейците не могат да простят, че азиатските орди са тези, които са им дали култура и политика. Белите "диваци"  или казано още по точно Кралството на световните крадци не могат да се примирят, че българите са пречка за господството им на Босфорския проток. Но би следвало да се сърдят на Дизраели, който като английски евреин е яростен поддържник на османското владичество. Повремето на Априлското възстание лично той защитава каузата, че турците не са виновни за кланетата на българите и те взаимно са се изколвали- една модерна теза поддържана от псевдопатриоти. После по време на ПСВ България става съюзник на Турция, защото европейците решават, че няма да има турска османска империя и че ше разделят огромната хапка земя помежду си. Както знаете Франция взема Сирия, а Иран минава под покровителството на Англия и всички азиатски държави си спечелват по -един по-голям европейски брат наставник.
България също може да премине под ботуша на европееца и ровните дипломати решават да изберат по-малкото зло - избират за съюзник съседа си. Иначе ако Чавваккале беше успешна операция димът на победата щеше да влети в българската територия. Тогава Чърчил избухва и подиграва българския народ, обвинявайки го, че петвековното му робство е било малко, за да стане приятел с доскорошния си враг.
Къде е истината? Уважава ли Англия правото на българския народ да има собствена политика и територия? Признава ли Англия съществуването на български етнос? Отговорите на тези въпроси са интересни за международното право и те са отрицателни.
Някой казват, че Франция е най-голям враг на България. Политически погледнато Франция е съюзник на Османската империя и Сюлейман Кануни още от 1530 эгодина, когато за първи път в света крал Франсоа открива първото посолство в Константинопол, отцепвайки своята политика от целите на Папизма. Така изначално Франция никога не е защитавала България още от времето на първите конфликти на франките с княз Владимир Расате по спора за солниците в град Турда.
Англия обаче е най-голям враг на България в всички преки и преносни значения на тази дума за времето на цялото им съвместно съществуване. Ако има народи, които така върло да са воювали и борели един срещу друг това са именно английския и българския. Трябва да напомним по този повод, че Индийския субконтинент е превзет от англичаните единствено със средствата на дипломацията и капиталистическата експлоатация. И до ден днешен Англичаните се възхищава на куртурата на индиеца и затова го е взел в задния си двор, третирайки го като домашен любимец. Те обаче са забравили, че домашните любимци понякогаиводени от мнозинството могат да се превърнат в господари.
Жертвтитеот англо-индийските войни не надхвърлят и една юота от английските жертви, паднали от ръката българския войник през ПСВ. В резултат на гениалната стратегия на генерал Владимир Вазов падат над 80 хиляди войници от страната на Антантата, от тях-по-голямата част са англичани.  Никой друг народ не е посичал повече англичанви от българския.
Тази омраза очевидно е вековна със всички свои културални оттенъци.
Сега отношенията на Англий и България отново са поставени на карта. Ние нямаме елитни политици, които да защитат интересите на България при разделянето ни от Албионския остров. Последиците са доста фатални за българските жители на Острова.  Нещата се представят в супата и коктейли на вътрешнополитическите работа на самата Англия и това колко далече аджеба е този проблем за България. Единствено Испания нададе вой за Гибралтар. НО очевидно цялата политика на ЕС прилича на поведението на метреса, която се разделя с поредния си любим.

Нека не забравяме думите на демократичните лидери като Чълмиб- Искам София да бъде изтрита от лицето на земята и на нейно място да се простират полета с цъфнали картофи.




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. kvg55 - apollon,
27.01.2019 21:10
Не е необходимо да обичаме Великобритания. Просто трябва да следваме принципа, че има само вечни интереси. За да ни уважават.
цитирай
2. apollon - Може би това съм имал за цел да пос...
27.01.2019 21:40
Може би това съм имал за цел да посоча.
цитирай
3. hloris - ===
27.01.2019 21:56
Аз лично много харесвам англичаните най-вече заради своята независима външна политика...излязоха от еврозоната,запазиха си националната валута...изобщо синята кръв си е ...синя.

Нация с характер...не като нас...разидинени и най-вече продажни.
И здравеопазването им е на ниво- до 5 годишна възраст на детето всичко,което е за лечение,се поема от държавата,включително и това на майката.
Мисля,че има какво да се поучим от тях...лично мнение...нищо повече
цитирай
4. apollon - Всеки има правото да уважава и дори ...
28.01.2019 20:18
Всеки има правото да уважава и дори да обича своя враг - стокхолмски синдром
цитирай
5. shtaparov - "Демократичния" лидер ...
22.06.2019 17:39
"Демократичния" лидер с чалмалийско име очевидно е доста бос и не знае че София е град на 8 000 години,който не са успели да изтрият ни гърци и римляни,ни "византийци" и турци,ни сърби и руснаци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14470239
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031