Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2017 21:56 - ВЕЧЕ ПОЧТИ 1500 КМ......
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1266 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

       ВЕЧЕ ПОЧТИ 1500 КМ. С БЕНЗИНА НА МА/ГА/РЕШКИ

 

   Патил съм си от лош бензин на два пъти. Първият път след зареждане в с Барутин правих основен ремонта на Шкодата ми. Вторият път се минах в гр. Хаджидимово, когато ми сипаха бензин с гумени мелки, които запушиха всичко по пътя си. От тогава зареждам само на големи бензиностанции.

    Големите вериги бензиностанции бяха три - Лукойл, ОМВ и Шел, сега към тях се прикрепва и четвърта, Газпром на Медведев. Цените им са едни и същи, те се държат от олигарсите на руската мафия в България ненормално високи, а покрай тях печелят и ОМВ и Шел. Твърди се, че Лукойл е на Путин, а Газпром хората наричат Бензиностанцията на Медведев, ОМВ е на австрийски мафиоти и т. н. Дали е така не се оповестява, но че има картел между тези т. н. казионни бензиностнации, има. При тези еднакви цени редно бе да се търси най-добрият бензин и това бе на Лукойл. Но вече не е. Веднаж заредиш, колата върви, друг път заредиш, колата не върви. Най-добър е бензинът им А 95 екто с цена 2, 24 лв./л. Най-лош е бинзинът на ОМВ, като качество той е равностоен на боклуците, които се продават на ненормално ниски цени от петролни мафиоти в малките бензиностанции на местни феодали по селата и малките градове. Защото тях ги внася бензиновата мафия, която полоцията не подозира че я има, а какво съдържат горивата-менте знаят само вносителите им.

    Цените на четирите казионни бензиностанции са по-високи с около 20% от реалните на пазара на горивата в Европа. Отбелязвам, че там таксите върху горивата, с които се подържат пътищата, а в Белия и Швеция високите социални помощи, оказват влияние върху цените на горивата, цените на торивата в Гърция са високи заради външния им дълг. При нас са високи, защото сме в желязната хватка на руската бензинова мафия. В споменатите от мен четири вериги бензиностанции има процес на влошаванее на качеството на горивата, макар в ОВМ просто да няма накъде. Аз зареждах винаги на Лукойл, но и там бензинът снижи качеството си и се заинтересувах къде другаде да зареждам.  И изведнаж на този пазар, в който никакви регулации не вървят и никакви комитети за защитаа на потребителите не минават, защото в бензиновата мафия има много пари и покровителството й е от най-високо място, се появи нов играч, независим от казионните /б. м. мафиотските/ бензиностанции, депутатът Ма/га/решки. Неговите горива – бензин, дизел и пропан са средно с 20% по-ниски от тези на четирите казионните продавачи. Изпатил от лоши горива реших да пробвам какво е неговото. Заредих 10 л. бензин и останах възхитен. Шумът на мотора се промени, колата започна да гори по-малко, една стръмнина за вилата, която колата изкачва на ІІ скорост, сега изкачва на ІІІ. Заредих след това 60 л. бензин от него за 111, 60 лв. изминах 1000 км, което означава разход  6 л./100 км. или около 0,12 лв./км. В последно време зареждах с А 95 екто на Лукойл с цена 2,24 лв,/литър,  като разходът на колата беше 7,5 л./100 км. Този бензин е ненормално скъп заради някакав добавка, която почиствала гориивните камери, но е по-добър от нармалния бинзин а 95.  Не може обачее тази добавка да е толкова скъпа, та да оскъпява бензина с 0,16 лв на литър. Да не би тази добавка да се състои от хормони от главния изпълнителен директор на Лукойл, Валентин Златев, та да е с такава цена. Преди беше 0.08 лв/литър. Така на руската мафия за бензина й заплащах 168 лв. за 1000 км, а сега за бензина на Ма/га/решки – около 112.

     Същата е сметка и на тези, които ползват гориво дизел, за пропана не съм говорил с никого но съм чувал, че има и пропан менте до такава степен, че хората при наклон на пътя превключват на бензин.

      Бензиностанцията на Ма/га/решки макар с петдесетина колонки е винаги пълна с чакащи за зареждане на гориво, докато зареждащите на бензиностанците на Путин, Медведев и на тези, които удрят келепира покрай тях /ОМВ и ШЕЛ/ намаляват.

    Мисля обаче, че тая работа няма да продължи така. Ще се намери някаква причина, да секнат бизнеса на Ма/га/решкки по косвен път. Той причинява загуби за милиони на собствениците на т. н. казионни бензиностанции, а те не се чак толкоз добродушни да го търпят дълго. Техни конкуренти се явяват и различните малки бензиностанции на местни мафиоти по селата, които продаават горива с неясен произход, вкарани в България незаконно. Не може с толкова много бензиностанции в страната Ма/га/реешки да работи незаконно, той продава горивата на реалните им цени и от това прави огромен оборот. Ограниченият за сега брой негови бензиностнации е причина когато собствениците на автомобили видят негова бензиностанция, да зареждат до дупка.

      Няма начин да не му скроят номер конкурентите му, да му направят компромат, да го предадат на следовател, но прокурор, да го арестуват показно, да възобновят производството на негови стари приключени дела, които той е спечелил. При провеждане на една такава проработка срещу него обече бившите оперативни работници ще усетят …миризма на бензин. И докато не скапят бизнеса му както на производителя на суджуци от Добрич, който не се отчитал според предявените изисквания към него от депутат-рекетьор, няма да го оставят. Вече имаше опит първи, като минал един автомобил, заредил дизел Ма/га/реешки, покрай бивше ченге, то вдишнало серен окис или двуокис, нещо такова. Последва разследване за съмнение, че вместо дизел Ма/га/пешки продава корабно гориво с голямо съдържание на сяра. Какво пречи сега в безоловния му бензин якой да усети мирис на олово! И пак проверки.

     Има една друга опастност обаче, която може да съсипе бизнеса му и да върне монопола на казионните вериги, това е видеото на оперативния работник, заснел дядото на Ма/га/решки  на ливадата му да ебе змия.  На такива внуци не може да се разрешава да продават бензин, това го налага моралът ни. На действителните собственици на казионните бензинотанции, които не се обявяват публично, дядовците не са пправили такова нещо, нито бащите им, нито самите те, нито синовете им.

    Ако някой друг като мен, имащ право да тегли информация от масива на Центъра изтегли и публикува видеото с дядото на Ма/га/решки, край на бизнеса с бензина на внука му. А защо не и на бизнеса с лекарствата. За такова нещо, което е сторил дядото,  не само затваряне на бензиностанциити и аптеките на внука му трябва, но и експропиация на лекарствата и горивата му! И отново ще започнем да плащаме за горивата с 20% повече…

                    image





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184652
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031