Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2015 15:10 - Кръглото соларно светилище край село Исперихово- зов за спасяване
Автор: apollon Категория: Туризъм   
Прочетен: 20987 Коментари: 7 Гласове:
15

Последна промяна: 08.03.2015 11:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вчера следобяд се разходих до това прекрасно място. Трябваше да събера мислите си и обикновено разходките ми дават сили за седмици наред. Но какво беше учудването ми когато на мястото на едно тракийско светилище заварих купчина камъни. И тук вече почват тъмните краски защото няма как да не са тъмни. В Гърция всеки крайпътен  камък е представен като наследство на древните гърци. В България вече смело мога да твърдя, че археолозите са по-голяма напаст от иманярите. Те са по-некомпетентни и по-разрушаващи варвари и безчинстват на терена също като иманярите. Ето какво са оставили след себе си: https://www.youtube.com/watch?v=LS-Fh7-lLeU
imageimage

При справката се оказва, че обекта е наричан от българските археолози с името Тракийски херон - неясно за широката общественост и максимално невярно. Оказва се, че археолозите са стигнали до второ мародерство да нарекат соларен светилищен обект с древногръцкото име хероон, посветен на антроподемон. Ето какво е официалното становище за херон: " Херонът - това е светилище на обожествен след смъртта си тракийски владетел".
За жалост нашите учени хал хабер си нямат от хероон - той е четириъгълен с четири или повече колони.
В близост до светилището има и хероон, но кръглото съоръжение не е част от този херон.
Ето го и самия херон - разбира се само неговите основи:

image
В дъното на снимката се виждат южните склонове на Огняново-Синитевския рид.
Ето и изображение на херон върху тасоска монета:
image
Това е Херон със статуя на герой от античния свят на територията на остров Тасос. Видни са и колоните на храма стилизирано изобразени на монетата.
Ако се вгледате внимателно на снимката и клипа, ще разберете, че хоросана едвам държи камъните споени в кръг и че само след 2-3 години дъждове този хоросан ще отиде в историята заедно с идеално кръглото светилище, заради немърливостта на археолозите да го реставрират.
Ето и линк с доказателство за неправилното интерпретиране на нещата кое е хероон, кое е друг тип светилище:
https://castlehunters.wordpress.com/category/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0/
Аз за сетен път се уверявам, че историята на един народ се крепи буквално на израза, камък върху камък, отколкото на буква върху буква. Защото дори и писаното слово да остане, когато всички материални свидетелства на един народ изчезнат, остава едно голо слово, непотвърдено от материалната култура. А когато официалната наука и култура унищожават тези свидетелства и чакат естествените скрепителни свойства на хоросана да бъдат разядени от дъждове, за да не остане камък върху камък, тогава никой история и култура не могат да бъдат на помощ в съдбата на този народ.
Слънчевите светилища на траките са рядкост, особено когато са съхранени до наши дни
Официално алармирам властите - община Брацигово и подопечния археологически музей-Пазарджик, който пръв и последен е експлоатирал обекта и е експроприирал находките от него, да реставрират обекта, за да остане той като наследство за бъдещите поколения българи.
Достатъчно е една група скинари да поразхвърля малко камъните или някой с джип да си поиграе на автородео, за де не остане и камък върху камък от светилището.
Както виждате този постинг изумява с поредица от недоразумения - първо недоразумения с името на обекта, второ недоразумение с култовото предназначение на археологическия обект, трето - недоразумение с нехайството и безстопанствеността на община, областна управа, археологически музей по възстановяване и реставрация на основите на храма, недоразумения в целите за изполване на обекта като част от селските и суперселските туризми на глупавите министерства. Говорим за древен античен храм - ценен по отношение на нацията, ценен и за историята и религията на траките, ценен и за световното историческо наследство. Защо не ценен и за Юнеско. В цяла Гърция например точно такъв тип светилища са от извънредна рядкост.
И сега малко лирично отклонение по отношение археологическата интерпретация и култовите цели на обекта - трябва да си экръгъл идиот, за да не разбереш, че кръглите основи на храма идеално повтарят кръглия микрорелеф на 4 планински и полупланиски рид, а това е с цел за соларното предназначение на храма. Светилището е заобиколено от кръгообразно разположените северни склонове на Равногорския родопски рид,, източните склонове на Капитандимитриевски рид, южните склонове на Огняновско-Синитевски рид и неговото продължение в Триводишки рид и западните склонове на  Новоселско-Кричимски рид. Всички тези ридове оформят стените почти идеален кръг, в чийто център се намира кръговата основа на слънчевото тракийско светилище. То заема и географския център на Испериховския грабен по отношение на неговото северно възвишение в кръга от полупланиските ридове. Гледката е прекрасна и панорамата е достойна за пикник през уикенда.
С други думи географското разположение на храма отговаря на космогоничните и хелиогоничните разбирания на траките. През всички сезони на годината това е най-открития терен с непрекъснато слънцеогряване. Храмът е функционирал като естествен слънчев часовник.
Вие ми кажете има ли такава безотговорна нация към културното си наследство?Ето защо апелирам към опазването на основите на храма, които в източната си полудъга са напълно разрушени. Считам също така,че археологически музей-Пазарджик, подопечна институция по извършване на разкопките дължи извинение на обществеността за немарливото отношение към експлоатацията на обекта и изоставянето му без никакъв интерес и реставрация. Всъщност тази инициатива за реставрация би следвало нормално да е тяхна. Ако всеки път археологическите музеи мародерстват по този начин, тежко и горко на археологията.
image
https://www.youtube.com/watch?v=feZNAJ3_j0s
https://www.youtube.com/watch?v=AaSArQgU2VI
















Гласувай:
15


Вълнообразно


1. bezistena - Хвала ти, Приятелю за загрижено...
17.02.2015 21:22
Хвала ти,Приятелю за загрижеността и Любородието ти!
Сред Българските археолози и историци,особено от младото поколение,има прекрасни професионалисти и Българи–патриоти,обаче ръководната върхушка на науката и официалната историческа инстуция,е от старата антиБългарска историческа школа на Иречек и Златарки,чиято неприкрита задача №1 е била и е още,да скрива,унищожава, фалшифицира и манипулира истинската Българска велика културно и цивилизационно творяща и градяща история,с всички възможни средства,за да не се познаем ние–истинските Българи,че сме най–великият и пръв народ на Земята и нашите Сведени Деди са в основата и са изградили всички култури и цивилизации на Земята!
Съвременната Българска историческа наука и школа е авангардният отряд на заговорниците срещу Българите и основен идеологически ударен таран на организираната международна антиБългарска клика за геноцид над Българите и окончателното ни физическо унищожение като етнос въобще!
Причините за това екипът ни разкрива във всички наши статии в блога ни с неопровержими документи!
Съвсем скоро време на ескалиращата вече неприкрита организирана всеобхватна акция на външните и вътрешните ни душмани да ни унищожат ще настъпи крах с общопланетарни транспространствени събития,пророкувани и предвиждани от векове,с които Свещената Българска история ще се разкрие,като се възстанови световното величие и господство на Българите над всички народи чрез възстановяване на Свещената Българска империя и царство на Любовта,Братството и Мира над всички народи и страни на Земята с пряката намеса и участие Българските Богове!
Изнасяй данни за древните ни исторически свещени обекти и апелирай за опазването им,Приятелю,но не очаквай реакция от отговорните за това–те са поставени за да го унищожат!
Но не се притеснявай,дори и до основи всичко да сринат и унищожат,светилището остава–самото енергийно место,върху което е изграден храма,е същинската и важна част на обект,в който е неговият енергиен животворящ заряд!
цитирай
2. bezistena - Твой цитат:"Защото дори и ...
17.02.2015 21:24
Твой цитат:
"Защото дори и писаното слово да остане, когато всички материални свидетелства на един народ изчезнат,остава едно голо слово,непотвърдено от материалната култура".

Горчивата и относително верна констатация е страшна,но в невидимия свят,в който се води войната срещу Българите,света на Божествената материя и енергетика,материята е подчинена на силата и мощта на Духа,а Българският Дух е несъкрушим и непобедим,защото е Святият Божи Дух!
А писаното и неписаното живототворящо Слово,което ние имаме чрез Сътворенческия Свещен Български език,е сътворенческото Божие чудо,чрез което всичко е станало,и пак ще стане,защото чрез него ние ще възстановим по феноменен свръхестествен Божествен начин всичкото ни материално богатство,което е открадното,изнесено или унищожено!Ще възстановим и Божието царство на Любовта,братството и мира!
Доказателства за тези предстоящи пророкувани събития привеждаме в статията ни
http://bezistena.blog.bg/history/2015/01/29/svryhmoshtna-bomba-s-chasovnikov-mehanizym-na-nula.1334162
СВРЪХМОЩНА БОМБА С ЧАСОВНИКОВ МЕХАНИЗЪМ НА НУЛА!,
чрез култовия пасаж от Еванглието на Йоан гл.1

1:1 В началото бе Словото,и Словото беше у Бога,и Словото бе Бог.
1:2 То в начало беше у Бога.
1:3 Всичко това Бог чрез Словото направи,и Бог без Словото не е правил нищо от това,което е станало
1:4 В Словото на Бог бе животът и животът бе светлина на човеците.

И колкото повече антиБългарските мерзавци унищожават материалната ни култура и подлагат Българския народ на геноцид и физическо изтребление,толкова повече се извисява Българският колективен дух и мощ и индивидуалните феноменни Божествени свръхестествени способности на Просветените Българи от Всемирното Бяло Братство,чрез които съвсем скоро Българските Богове Господ Бог Исус и Богородица–Богинята Майка и съпруга на Исус от последното им аватарно явяване сред хората–Мария Магдалена,ще възстановят царството Си на Земята!

А относно констатацията ти,че"Слънчевите светилища на траките са рядкост, особено когато са съхранени до наши дни",искаме да те успокоим,защото това е манипулативна абсолютно неверна констатация на антиБългарската историческа школа!
Точно обратното–България е светилищния енергиен Слънчево–Лунен център на планетата и е нафрашкана със светилища с неподозирани параметри и колосални габарити и форми буквално през няколко стотин метра едно от друго,които създават непробиваемият енергиен щит на Българите–народът от феноменните Божии жречески потомци!

Благословен си,Приятелю!Исус и Богородица те обичат и бдят над теб,любимите ти хора и дома ти!

С Любов от Безистена!
цитирай
3. apollon - Благодаря за мнението - трябва да се ...
18.02.2015 13:53
Благодаря за мнението - трябва да се спаси малкото останало.
цитирай
4. bezistena - "Трябва да се спаси малкото ...
18.02.2015 15:07
"Трябва да се спаси малкото останало"!
Амин!

Разбира се!
И не само ще спасим останалото,но ще възстановим и откраднатото!
цитирай
5. apollon - И разбира се благодаря за цитата - ...
18.02.2015 15:12
И разбира се благодаря за цитата - като цяло няма нищо по-важно от словото - това ни прави хора.
цитирай
6. shtaparov - Подкрепям твоята справедлива р...
02.03.2015 21:39
Подкрепям твоята справедлива реакция- "обществото" т.е. властите са длъжници на нашето минало,за което не полагат особени грижи освен ако не е някоя бетонна комунистическа чутура или никому ненужен съветски паметник. Според мен фалшификаторите са твърде разочаровани,че този паметник не е тюркска юрта,която да докаже че Българите са били тюрки,затова са го зарязали- ако беше юрта,хората със скорошно овчарско минало,които от 50-60 години са окупирали нашата наука,досега да го бяха направили национален туристически обект и знаменитост от европейска величина,само и само да убиват националното самочувствие на Българите и да им вменяват поредната фалшива самоличност! А вместо това този храм решително обърква сметките им,понеже показва ясни паралели не само с кръглата сграда в Плиска,но и с великия храм на Дионис!
цитирай
7. apollon - благодаря за мнението
03.03.2015 00:08
благодаря за мнението
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465776
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031