Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2013 20:53 - Геостратегическото разделение на Балкана и дилемата Хизбула
Автор: apollon Категория: Регионални   
Прочетен: 3340 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 06.02.2013 20:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дилемата Хизбула разсича българското правителство на две- дали да защити националния интерес и да развали добросъседските отношения с арабския свят или да защити чужди интереси. Натискът на Израел и САЩ в това отношение е огромен. Спомняте си визитите на Бойко Борисов и вътрешния министър в САЩ. Те бяха уговаряни да набедат за извършители на атентата в Бургас Хизбула. Целта на САЩ е дипломатически организирана война срещу Иран - останалото единствено непокъснато звено в Близкия Изток, където щатите имат процент на влияние 0. Разбира се разходите за войната ще се покрият от иранските залежи на петрол. Схемата е позната и разработена добре, а също и проиграна вече в Ирак. Веднъж да започне и приключи операцията в Иран и той никога няма да е същия. Благоразумието на българския кабинет доведе до устояване за ненамесата на Иран до момента в атентата Бургас.Това обаче не доведе до желаните резултати от САЩ и те преминаха към настъплението върху най-слабото звено. При външния министър Младенов те успяха да издействат изявлението му в Израел, че "Щом някой напада приятелски Израел, то все едно напада България" или най-точно Младенов казва в Йерусалим: Нападение над Израел е атака срещу България(Източник: http://news.bgnes.com/view/1059780). Едно невиждано по рода си изказване и без аналог по продажност в световната политика. Подобна безсмислица не би могъл да каже дори президента на Мозамбик или пък Мали. Така на практика американската дипломация постига целите си в най-слабото звено и въпреки усилията на Борисов да запази традиционно добрите арабско-български взаимотношения, всичко отива на пух и прах след говоренето на външния министър. Следователно американската дипломация е успяла на прекърши българската съпротива.
Какво рискува България? Ако България обвини организацията Хизбула, това означава аргумент в ръцете на привържениците на войната - а те са много. Както знаете това още не е станало, тъй като е директна заплаха за националната сигурност на България.
Така от България се иска отново да застане в ролята на обвинител, за да се принуди Европа да застане в ролята на съюзник в евентуална война срещу Иран. Американците почти успяват да постигнат целите си. Единствената пречка да се нарочи Хизбула за извършител е Русия.
Съвсем наскоро американците успяха да вербуват дори остарелия политичекски казус на героя на Мохамед Али Агджа, който поднесе под натиска на натовска Турция и САЩ нова версия за истината в атентата срещу Папа Йоан Павел Втори. Агджа твърди, че Хизбула е поръчител на атентата, с което ясно прозират корените, че не само това е идея на САЩ, но че и сивите вълци са скритите съюзници на ЦРУ.

Като един централен пъзел от баницата, всички нишки сочат нашия Централен Балкан. Всички геополитически сили желаят пай от тази сочна и красива част от Балкана. Третият Рим и Новият Рим спорят най-настървено за надмощие, макар и най-отдалечени от локалните подстъпи на нашия Балкан.
И така кой управлява централния Балкан? Ето и отговорите.
Последният политически атентат недвусмислено показа ориенталския модел на политика и строго постулира турската политическа ръка в конгреса на една етническа партия. Стана безспорно ясно, че Турция има директен параванен достъп до управлението на страната. Турция командва 30 процента от политическите решения в страната и е техен финансов донор. Най-вече апетитите на Турция са свързани със историкополитическите реставрационни традиции управителя на Румелия да е втори везир в Османската империя. Ето защо и бляновете на Турция да си възвърне Румелия граничат до силата на безрасъдството без да се пестят сили и средства. Естествено усилията са много спестяващи когато се ползва троянския кон на една етничеката, суспендирана от конституцията на страната.  
Апетитите на суперсилите: Западно-атлантическата коалиция, в която влиза и Израел упражнява 30 процента от властта чрез гербовете на страната, а Третия Рим упражнява други 30 процента чрез червените.
Останалите 10 процента се разделят по интересен начин.
Европа държи чрез австрийските и германските инвестиции 3 процента. Гърция в съюз с Англия държи цели 4 процента от политическата власт в България с окупацията на 30 процента от банковия пазар в страната. Това се реализира с присъствието на Алфа Банк, Пиреус Банк и Емпорики Банк. 1% държат японските и китайските инвестиции. Само 1 % процент се пада на Европейския Алианс на НАТО.
И така тортата на централните Балкани е продадена. 1 % се управлява от шовинистите в Сърбия. Вдействителност процента на сръбското влияние и сръбския национализъм взима значителни размери, но той е скрит тъй като държи управлението на СР Македония.
В добавка на събитията от атентата се очаква най-накрая скритата турска политика да бъде осветлена от решението на турската централна банка да разкрие банков клон у нас в условията на една действаща пазарна икономика. В това допълнение следва да се изясни, че Турция преследва двойни цели - собственостратегически и по поръчка на Западно-атлантическия съюз.
Това са реалните сили, които се домогват до властимането и политическото управление на Балканчето.
Червените сили са менажирани и явна марионетка на Третия Рим. БЗНС, РЗС, ВМРО са съответно сателити.
Днес се проведе и една безумна питанка - да се построи ли паметник на мястото на костите на репресираните от белия остров на Дунав, който да грее топло и да излъчва светлина от радиоактивния фосфор на техните кости.
Путин разбира се е бесен, че плановете му да рекетира Балкана с енергийна зависимост се усуетяват и заповяда на червените да внесат предложение за референдум. Нека да напомним на читателите, че Путин безкрупулно рекетира цяла Европа чрез газа и нефта от Москва през Украйна, спирайки кранчетата.
Уплашените червени, които подписаха спогодбата с Путин при свалени гащички от силния си съперник, най накрая проведоха безсмисления "рефрендум".
Каква обаче е истината? По-полезен и по-близък културологично до нас от Третия Рим няма. Обвързването ни с други рискува изчезването на нашия език и култура. Не че такива опити не липсват от страна на големия брат, но те са пренебрежими пред апетитите на останалите безкруполни партньори. Нека не забравяме какъв отчайващ символ се мъдри на Бузлуджа -ако такава ще е бъдещата ни енергетика, моля нека някой да вдигне гащетата на безсрамните и перверзни червени човечета по места, за да спре блудството им с Путин.
Затова в страната истински политици няма, има само мекерета.
http://youtu.be/uVnMqF7KiLQ












Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hloris - Интересно...
27.01.2013 21:51
защо винаги трябва да бъдем коалиция с някой по-силен,и да бъдем опозиция на
друг...
Лично аз смятам,че трябва да следваме швейцарския модел на поведение....
лично аз твърдо вярвам в това,че е възможно.
Относно политиците не съм съгласна,че нямаме такъв...Доган е пример за такъв според мен.Не ме разбирайте погрешно,не го подкрепям,просто нашите българси
депутатчета има какво да учат доста от него...трябва ни един български Доган..
мое лично мнение,с което не ангажирам никой.

Поздрави за хубавата статия,и за тънкия сарказъм,вложен в нея.
цитирай
2. apollon - http://offnews. bg/index. php...
27.01.2013 21:57
http://offnews.bg/index.php/150425/istinata-sreshtu-lazhata-11-manipulatsii-za-referenduma

тенкс
цитирай
3. apollon - В САЩ очакват днес доклад от Бълг...
05.02.2013 09:50
В САЩ очакват днес доклад от България за атентата в Бургас

http://www.dnes.bg/politika/2013/02/05/v-sasht-ochakvat-dnes-doklad-ot-bylgariia-za-atentata-v-burgas.179333?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=headerbanner
цитирай
4. apollon - Ето ви и доказателството за тези разсъждения - САЩ надви
06.02.2013 12:08
Версията за Хизбула е съшита с бели конци!

http://www.dnes.bg/politika/2013/02/06/versiiata-za-hizbula-e-syshita-s-beli-konci.179462?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=headerbanner
цитирай
5. apollon - Поредно важно противоречие
07.02.2013 22:38

Кой подхвърли основното веществено доказателство и защо вътрешният министър трябва да стане и външен

И защо Обосновано съмнение за "Хизбула"

http://bg.time.mk/read/8722652846/f64ac0f33a/index.html
цитирай
6. apollon - Правилно президента на България и ...
07.02.2013 22:59
Правилно президента на България и неговите съветници, четейки моята статия са се изплашили за последствията и като отговорен по конституция Плевнелиев е бесен на изказването на един вътрешен министър като Цветанов, напънал се става външен без да му е работа. На съвета по национална сигурност президента няма да може да обясни защо той, а не Цветанов се изразява по въпроси касаещи нациналната сигурност.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/02/07/cvetanov-vbesil-plevneliev-kato-spomenal-hizbula.179544?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=insidebanner
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465331
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031