Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2017 18:23 - Торта "Анна"
Автор: topolino Категория: Рецепти   
Прочетен: 18526 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 imageТази торта е лека ,кремообразна и наситена с вкусове. Необходими са ви:image
За блата:150 грама стрити  на прах сухари се смесват с 300 грама стоплен течен шоколад. Разбъркайте много добре. imageВъв форма за торта поставете хартия за печене и изсипете сместа. С помощта на лъжица притиснете блата много добреimage. Оставете да стегне в хладилник.
За крема:750 грама крема сирене,75 грама пудра захар,75 мл . прясно мляко,1с.л. лимонов сок,1 с.л. ванилова есензия,500 мл.подсладена сметана, 3пакетчета желатин.В купа разбийте охладената сметана на сняг. В друга купа смесете и разбийте всички останали продукти,прибавете разбитата сметана. Разделете на 3 равни части крема. imageВ първия слой към сместа прибавете 2 с.л. течен шоколад,разбъркайте много добре и прибавете разтворения на водна баня желатин. Изсипете върху осноната.image Оставете да престои 20 мин. в хладилника,във втория слой сложете 5с.л . Мармалад от червени плодове,разбъркайте и смесете с желатина,imageизсихете върху шокорадония слой. Отново в хладилника за 20 минути. Остана последния слой. Той е чист и ще трябва да добавите само желатина. Изсипете и последния слой imageи оставете да стегне добре за една нощ. Разтопете на водна баня един млечен шоколад със 50 грама масло. Полейте тортата с шоколада. imageСлед около час е готова за консумация.image
Не използвайте готова глазура за торта.(желатина отблъсква глазурата,в случая аз допуснах тази грешка защото нямах достатъчно време,но в случай ,че решите добавете желатин)
. При сервиране може да поръсите с малко канела.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 278662
Постинги: 129
Коментари: 22
Гласове: 211
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031