Постинг
09.06.2010 12:52 -
Доматената каша на мама
Автор: janabel
Категория: Рецепти
Прочетен: 21893 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 27.07.2010 00:14
Прочетен: 21893 Коментари: 4 Гласове:
4
Последна промяна: 27.07.2010 00:14
Необходими продукти:
Настъргани домати - един компотен буркан;
лук - 3 средно големи глави;
магданоз - 1 връзка;
брашно - 4-5 супени лъжици;
червен пипер - една равна чаена лъжичка и сол на вкус;
По желание може да се сложи суджук или някакъв колбас;
Олио - 5-6 с.л.
Приготвяне:
В един компотен буркан подсолена, завряла вода поставяме нарязан на дребно лук. Изчакваме 10 минути и добавяме доматите. След още 10 мин. слагаме запърженото олио с червения пипер. А след още 10 мин. добавяме брашното, размито във вода. Така ври 5-10 мин. Слагаме магданоза и колбаса по желание. Така за 30 мин. имаме топло ястие.
Важно е рецептата да се спази точно. Само тогава е автентично.
Вълнообразно
Кучешка тения или Ларва мигранс – НЕ мож...
Тя без ръка,той без крак...
Всемирният потоп започна!Докъде ще стигн...
Тя без ръка,той без крак...
Всемирният потоп започна!Докъде ще стигн...
Много дълго след като майка ми почина се мъчех да си спомня реда на поставяне и количеството продукти за да постигна вкусната мамина гозба . Ще се радвам , ако и на вас хареса .
цитирайЩе я пробвам :))))
цитирайИ аз ще я пробвам :)
цитирайПредполагам, че все пак се прави манджата в тенджера, защото отначало бая се изненадах :)))
цитирай