Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2018 10:09 - Доцент от Софийския университет се обяви против ЕС, Борисов бил пощаджия на Брюксел
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1468 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Мария Пиргова твърди, че младите българи предпочитали да живеят в Русия, а не бягали на запад   image

Мария Пиргова

22MAR2018  

Истинските урок по манипулативно антиевропейко говорене изнесе от ефира на "България он еър" преподавателят по политология в Софийския университет Мария Пиргова. Вероятно медията има своите аргументи, за да покани в сутрешния си блок точно такъв гост – ярък противник на ероатлантизма, но за трезво мислещите българи е скандално и недопустимо.

Според Пиргова нямало нищо осъдително в антиевропейският статус във фейсбук на Таско Ерменков и в твърденията му, че щом в Крим гласуват за Путин, то районът е руски. Гостът изтъкна, че много от хората в страната били против санкциите наложени на Русия, но не обели и дума, че те са следствие от терористичния опит на Кремъл да прекроява държавни граници с насилие и с оръжие.

Не ме интересуват санкциите, интересува ме да има заплати и доходи за хората, да не ровят по кофите за боклук, заговори с фалшив християнски тон политиложката. Тя изтъкна, че имало социални слоеве в различно положение в страната, но забрави, че БСП – партията, към която се е прилепила и защитава, е пълна с милионери, чиито капитали имат съмнителен произход.  

Мария Пиргова отрече, че е имало искане  по времето на Тодор Живков България да  стане 16 република на СССР. Това били недоказани манипулации. Нейните студенти ровели в документи и такива факти не откривали, твърди преподавателят от Алма Матер, въпреки, че това искане от страна на Живков е документирано на три пъти, а изследователи твърдят, че процесът е продължил почти 10 години

Пирова бе категорична, че е против ЕС и политиките му, които заробвали свободни държави, но отново услужливо забрави, че на последните избори за Европейски парламент дъщеря й Достена Лаврен беше кандидат за евродепутат от листата на БСП, лично протежирана от Станишев. Доцентът по политология обяви гръмко и че много българи отивали да живеят и работят в Русия, а тезата, че младите бягали на Запад не била вярна. Гостът на "България он еър" пропусна, а и водещите услужливо не я попитаха, защо дъщеря й от години е избрала Париж за своето кариерно развитие?

Гвоздеят в антиевропейския урок на Пиргова беше темата да българското европредседателство и лансирането на Запаните Балкани като приоритет.

България е в подчинено положение към ЕС, за какво европредседателство говорим тогава? Западните Балкани не може да са наш български приоритет. Бойко Борисов играе ролата на слуга, на пощаджия на ЕС. Трябва да сме глупаци, за да приемем, че Западните Балкани са ни приоритет. Високите технологии трябва да са наш приоритет, а не Западните Балкани, манипулира Пиргова.

Гражданите обаче помнят, че представящата се днес за социална защитничка Мария Пиргова преди години, като шеф на партията на Христо Ковачки, защитаваше пак по телевизиите дивия капитализъм и беше против правата на работниците в мините. Всъщност в годините на прехода политоложката обслужваше различни партии, според интересите им.

Опасното в случая обаче е, че Пиргова е преподавател в уж най-елитното висше учебно заведение – Софийския университет. На „учени” като нея е поверено обучението на младите, формирането на ценности и мироглед, а не политизирането им. Мария Пиргова е поредното доказателство, че СУ„Климент Охридски” се е превърнал в последния бастион на комунизма, русофилията, путинизма и антивропейската риторика.
ФАКТОР




Гласувай:
8



1. shtaparov - Тази е потомка на червения септе...
22.03.2018 10:56
Тази е потомка на червения септемвриец Пиргов- иска нейната партия да е на власт,че без нея нямаше да е доцент а щеше да носи вода от мегдана с менците на мама.
цитирай
2. getmans1 - https://www.vbox7.com/play:a18328cfa4
22.03.2018 11:08
Може би си го гледал но си заслужава и ако можеш го пусни в постинг.
Аз така и не успявам да кача клип.

Иначе и вчера във Фактор пак някаква от СУ русофилничеше или по-точно казано „българохулеше“.
цитирай
3. get - https://offnews/interviu/ka...
22.03.2018 15:32
https://offnews/interviu/kakvo-misli-rektorat-na-su-za-prepodavatelkata-maria-pirgova-343074.html

Какво мисли ректорът на СУ за преподавателката Мария Пиргова?

...
Какво мисли ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев за изявите на преподавателката по политология в Алма матер доц. Мария Пиргова е въпрос, който в OFFNews си задаваме от началото на седмицата.
Тогава майката на кандидатката за депутатка от БСП Достена Лаверн обяви:
"... ДИРЕКТНИЯТ ПРЕДИЗБОРЕН НАТИСК НАД МИНЬОРИТЕ от Бобов дол, ескалирал в лишаването им от храна, за ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП, бил нормален, ТАКА СЕ ВОДЕЛО ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ "на езика на миньорите", които не били интелигенция.
..."

- В Европа след войната имаше ДЕ-НАЦИФИКАЦИЯ ... защо след края на "студената война" - няма ДЕ-КОМУНИЗАЦИЯ?
- КОЙ УПРАВЛЯВА ЕВРОПА ... в какво - някои политически сили - искат ДА ОБЪРНАТ ЕВРОПА?
цитирай
4. vmir - Обикновен комунизъм, но не в идеологически, а в практически смисъл.
22.03.2018 18:35
http://samarinof.blog/lichni-dnevnici/2018/03/22/mariia-pirgova-izlyga-bylgarite-stenograma-dokazva-che-jivko.1600261

Ще е чудо, ако червен тапир не каже на черното "бяло". Защото се гордеят с онова, от което нормалните хора се гнусят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4087310
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031