Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2017 10:46 - Конгресът да Probe Сорос за прекарване на парите на данъкоплатците На Lefitst Пропаганда
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Конгресът да Probe Сорос за прекарване на парите на данъкоплатците На Lefitst Пропаганда

Публикувано на 16 Март, 2017 от Шон Адл-Табатабай в новини , САЩ


image



 Конгресът са настроени да започне официално разследване на твърденията, че милиардерът Джордж Сорос изразходват милиони долари на данъкоплатците в САЩ, за да се меси в САЩ и чуждестранни избори и се разпространява пропаганда за различни леви организации. 


Републикански сенатори поискаха държавният секретар на Rex Tillerson да разследва бивш Сорос, като граждани по целия свят започват отхвърляне на милиардера злоупотреба с влияние в политиката .

Подписали писмо, изпратено до Tillerson във вторник са поискали разследване на това как трудно спечелените пари на данъкоплатците, се използва от агенции като Американската агенция за международно развитие (USAID) за подпомагане на леви групи в страната и чужбина.

Foxnews.com доклади:

Сенатор Майк Лий, R-Юта, един от ко-певци, дори каза чужди длъжностни лица и политически лидери са стигнали до него с "доклади на САЩ дейност в съответните страни."

Той се казва в изявление: "Това включва доклади на дипломати, които играят политически фаворити, фондове USAID подкрепа екстремни и понякога бурни политически активисти, и правителството на САЩ работи да маргинализира умерените и консерваторите в лидерски роли. ... Този вид политическо фаворизиране от нашите мисии по целия свят, е неприемливо. "

В писмото до Tillerson също бе подписан от Sens. Джеймс Инхоф, R-Okla .; Том Tillis, RN.C .; Дейвид Perdue, R-Ga .; Тед Круз, R-Тексас; и Бил Cassidy, R-La. Тя последвано писмо през февруари от ПП законодатели пита дали данъчните щатски долара са били използвани през последните години за финансиране на Сорос-подкрепени проекти в малък, консерваторите-страната на Македония.

По-специално, USAID финансиране за Фондации Соро на отвореното общество в Македония предизвика опасения, че посолството на САЩ е била взима страна по огнени политически битки на страната. Групата заяви, целта е "да се изгради най-различни и толерантни демокрации, чиито правителства са отговорни пред своите граждани", но критиците твърдят, че е параван за политически маневри Сорос ".

Сайтът USAID показва, че между 2012 г. и 2016 г. USAID даде почти $ 5 милиона на данъкоплатците пари в брой, за да FOSM за "Проект за гражданско общество", което "има за цел да даде възможност на македонските граждани да държи правителството отговорно." Уебсайт връзки на USAID за www.soros.org .mk, и казва на проекта обучени стотици млади македонци "в младежката активност и използването на нови медийни инструменти."

Държавният департамент заяви пред депутатите, че в допълнение към този проект, USAID наскоро финансира нова гражданска ангажираност проект, който партньори с четири организации, включително FOSM. Разходите се смята, че около 9,5 милиона $.

А гражданите инициатива, наречена "Stop Операция Сорос" също публикува Бяла книга, изведено US пари е финансиране на насилствени бунтове по улиците, както и на македонската версия на крайно леви наръчник Саул Alinsky на "Правила за Радикали".

След като е недоволен от отговорите на писмата, изпратени до американския посланик, сенаторите писаха до Tillerson, отбелязвайки, не само за ситуацията в Македония, но и това, което те описват като "модел на тревожно активност в този критичен регион" - посочи по-специално на близката страна на Албания.

Натиснете тук за да прочете писмото

"Уважаеми лидери от Албания са направили подобни вземания на американските дипломати и Сорос подкрепяните организации настояват за определени политически резултати в тяхната страна", се казва в писмото, позовавайки се на FOSM подкрепяния тласък за албанската съдебна реформа, която опоненти казват, са за цел да даде на социалистическо правителство пълен контрол над съдебната власт в страната.

"На дестабилизиращи последици от подобни действия в страна на НАТО са ясни и заплахата за по-нататъшна ескалация изтъкнати като Албания очаква парламентарните избори по-късно тази година", се казва в писмото.

Сенаторите продължиха да се каже, че те също са загрижени за доклади, които идват от страни в Африка и Латинска Америка.

"Ние почтително молим да използвате вашия орган за разследване на всички фондове, свързани с насърчаване на демокрацията и управлението и преглед на програмите, сметки, и множество лица в САЩ, участващи в такива дейности", се казва в писмото.

Консервативната унгарският премиер Виктор Орбан миналия месец изрази загриженост за Сорос меси в политически битки на страната му, и предупреди за Сорос "транс-гранично империя.", Заяви унгарският външен министър Петер Szijjбrtу Fox News миналия месец, че се надяват, че с промяна в администрацията във Вашингтон, Сорос водената натискането срещу правителството им ще намалее.

"Мисля, че това не е тайна и всеки знае за много тясна връзка между демократите и Джордж Сорос и основите му. Очевидно е, че ако Хилъри Клинтън спечели след това натиск върху нас ще бъде много по-силен. С Доналд Тръмп печели имаме надежда, че този натиск ще бъде намален от нас ", каза той.

Широко се цитира като пример за влиянието на Сорос по време на администрацията на Обама беше 2011 електронна поща (публикувани от WikiLeaks), в който Сорос призова Хилъри Клинтън да се предприемат действия в Албания през последните демонстрации в столицата Тирана.

Сорос попита Клинтън да "донесе на цялата тежест на международната общност, за да носят на премиера Бериша и опозиционния лидер Еди Рама, за да предотврати по-нататъшни публични демонстрации и да смекчите публични изказвания" и назначи старши европейски служител като посредник.

В рамките на няколко дни, пратеник е изпратен.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39902460
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930