Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2014 18:28 - Украйна и Европа: завесата на лъжата започва да пада? http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 827 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Украйна и Европа: завесата на лъжата започва да пада? ...
 
 

Управлението на върховния комисар на ООН по човешките права за първи път от началото на наказателната операция на Киев в източната част на страната признало заплашителния ръст на броя на жертвите сред мирното население на Украйна.

За последните две седмици, по данни на ООН, броят на загиналите се удвоил, като надхвърля две хиляди души. Преди една седмица Украйна посетил ръководителят на европейското отделение на управлението на ООН по делата на бежанците Венсан Кощел. Той заявил, че „не бил готов за онова, което видял в източните региони на Украйна”. Завесата на лъжата и дезинформацията на Киев и неговите вашингтонски спонсори за ставащото, изглежда постепенно започва да пада.

В европейските вестници се появяват статии, за които преди два-три месеца не можеше и да се помисли.

„Много месеци, пише английският вестник The Daily Telegraph, Западът демонизираше президента Путин с помощта, в това число, на такива фигури, като английският принц Чарлз и Хилъри Клинтън, които го сравняваха с Хитлер. И при това те нямаха никаква представа за това, че кризата беше предизвикана от провокационните опити да бъде абсорбирана Украйна в ЕС. Никой не можеше да си представи, че Москва няма да остави без отговор опитите за поглъщане на люлката на руската идентичност и да бъде включена в империята на Брюксел, заедно с единственото топло дълбоководно пристанище на Русия в Крим, което трябваше да премине към НАТО”.

И все по-често в електронните медии се чуват гласове на експерти, които в разгара на „безогледната любов” към Киев не ги допускаха до радио и телевизия. Днес им дават правото да изкажат открито мнението си и за наказателната операция, и за катастрофата на малайзийския „Боинг” в източната част на Украйна.

Свикнал съм да интерпретирам факти, а не слухове и дезинформация. А на нас ни подхвърлят изводи, без да предоставят факти, заяви почетният професор на Пристънския и Ню Йоркския университет, известният американски историк Стивън Коен. Всеки полицай ще ви каже, че във всяко престъпление главното е да се определи мотивацията, напомня той:

- Единствените хора или структури, които са имали мотиви да бъде свален самолета, това са онези, на които е необходимо да насочат против някого световното обществено мнение. Ако това не е била трагична случайност, ако това е направено преднамерено, то единственият, който имал за това мотиви е Киев.

Днес, убеден е Стивън Коен, ние сме пред чертата, след която може да започне реална война. Единствено САЩ могат да накарат Киев да прекрати бомбардировките на източните региони на страната и да започне преговори:

- САЩ, аз цитирам заявление на Пентагона в конгреса от миналата седмица, „имат съветници, интегрирани в министерството на отбраната на Украйна”. Значи, ние ръководим тази война. Киев няма пари, опит и оръжие, освен останалото от съветски времена. Значи ние и НАТО водим тази война.

Що се отнася до натрапените на Европа икономически санкции против Русия, то експерти смятат, че послушанието на Брюксел ще нанесе на страните на ЕС по-голяма вреда, отколкото на Москва. /bulgarian.ruvr.ru


Четете още на: http://www.epochtimes-bg.com/201403/14070517.html#ixzz3ATVMNiVJ
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19784526
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930