Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2014 22:33 - ЗЛОТО СИ ИМА ИМЕ И СЕ КАЗВА МОНСАНТО
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 14210 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Злото си има име и се казва Монсанто Това е компанията, която притежава патента на всички сортови семена в Америка. Без нейно разрешение нямаш право да си отделяш екологични чисти семена за засяване.

image

В САЩ подготвят указ, според който производството на храна в домашно стопанство ще се смята за углавно престъпление като го приравняват към контрабандата. Има пряка връзка с аерозолните престъпления Chemtrails.

Същите тези хора сега предлагат семена устойчиви на киселинни дъждове, които съдържат: алуминий, барий, цинк,и титаний – звучи ли Ви познато !?! … Монсанто са много повече от “алчни монополисти“,  даже се съмнявам, че парите толкова ги интересуват. Тези хора разработват БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ! Навремето Монсанто са произвели токсичния хербицид “Agent Orange“, използван от американците във Виетнам. По данни на Виетнамското Министерство на външните работи “Agent Orange“ e причинил 400.000 смъртни или инвалидни случая, а 500.000 деца са се родили с дефекти. “Хора“, разработили подобен продукт, хора отговорни за масови убийства.

Нещата отиват натам те да постигнат пълен контрол върху храната ни, като ни отнемат естествените и безвредни сортове и ни задължат да садим и ядем техните отрови (по един или друг начин). Но може би това заслужаваме, защото въпреки примера на хората, пострадали преди нас от ГМ културите – въпреки потресаващия пример – ние не се вслушваме и не взимаме поука. Защото не ни интересува… 

image

В САЩ производството на спераматозоиди у младите мъже намалява с 50% ! Храните с чужди гени в тях се отразяват и върху фертилността на жените. Също така е доказано, че при децата пък се проявяват алергии, в следствие на ГМО се появяват туморни образувания. Генетично променените организми понижават защитните сили на имунната система. Има ли някой, на който да не му е ясно, че корпорациите, занимаващи се с ГМО, са по-скоро военни организации отколкото икономически или други субекти ?!?… 

 

93% от неродените бебета са заразени с ГМО. Забележително ново проучване изобличава още една лъжа на биотехнологичната индустрия. А именно тази, че определен вид генетичен пестицид, използван в култивирането на ГМ посеви, не попада в човешкото тяло. Изследователи от Квебек доказаха, че Bt токсинът, използван в ГМ царевица и други култури, безспорно заразява кръвта на хората. Въпросният токсин е открит и в кръвта на 93% от бременните жени, участвали в теста. Проучването обяснява, че токсинът може да навлезе в тялото не само от приемане на ГМО, но и от консумация на мляко, месо и яйца от животни, хранени с ГМО. (naturalnews.com)

Щатският Сенат: “Нямате право да отглеждате храна и да пазите семена“

Проектозакон, изготвен от щатския Сенат, беше определен като най-опасният в историята на Съединетите щати. Въпросният Bill 510 (Food Safety Modernization Act) прехвърля пълната власт на държавата да определя кой има или няма право да отглежда, да продава и да транспортира собствено произведена храна.

С други думи – Големият брат става пълен собственик на доматите и краставиците в задния ви двор.

Също така проектозаконът, който, както се очаква, ще бъде приет със сигурност, дава право на властите да арестуват и да лишават от свобода всеки, който продава собствено произведени храни на зеленчуковите пазари. Ще се криминализира събирането на семена и всяко неоторизирано превозване на органични продукти, ако не е получено изрично разрешение от федералното правителство. (naturalnews.com)

100 % този проектозакон е писан от Монсанто и цели натрапване на техните изродени ГМ храни чрез пълно заличаване на природните зеленчуци. Като се имат предвид лобистките групи на тази сатанинска компания в ръководните структури на ЕС и отделни европейски държави, очаквайте скоро подобен закон и у НАС!.

Обама назначи заместник-председател на „Монсанто“ като старши съветник на комисаря при “FDA“ !!! (networkedblogs)

Руско независимо от биотехнологичната индустрия изследване потвърждава шокиращата истина за ГМО (bulgarian.ruvr.ru)

Нов доклад на генни инженери за опасността от ГМО – „ГМО Митове и Истини“, изследването е на авторитетни генетични инженери-учени и представя и доказва опасностите за здравето и околната среда от генетично модифицирани култури и организми (ГМО), позовавайки се над 600 източници! И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, необичайно в случая е, че докладът е на генетични инженери, които по принцип са “ЗА“ и подкрепят “ГМО идеята“. Един от авторите на доклада, Dr Michael Antoniou от King’s College London School of Medicine in the UK, използва генното инженерство за медицински приложения, но предупреждава и е срещу използването му в разработването на култури за храна за хора и животни. (foodfreedomgroup.com) Изтеглете доклада

Френски съд призна Монсанто за ВИНОВЕН в химическо отравяне (beforeitsnews.com)

Учени, които открили, че ГМО крие опасности за здравето, били незабавно уволнени, а екипът им разпуснат. Въпреки че едва получил медийно внимание, известен британски биохимик, който през далечната 1998 разобличи шокиращата истина, как генетично модифицираните организми (ГМО) причиняват увреждане на органите, вреда при репродуктивността, храносмилателна дисфункция, нарушена имунна система и рак, измежду многото заболявания, бил веднага уволнен. Екипът от изследователи, който му асистирал, бил уволнен от поста си за 24 часа, след като откритията били публикувани.

Арпад Пусцай, който е смятан за един от най-уважаваните и добре обучени биохимици, ръководи от три години насам екип от изследователи от шотландския престижен Роует рисърч институт (РРИ) в изучаването на здравните ефекти от един нов ГМ картоф, съдържащ токсина Bt. За изненада на мнозина, екипът открил, в противоречие на индустриалната реторика, че Bt картофът бил отговорен за причиняването на сериозни здравни увреждания на опитните плъхове – факт, който беше предаден на медиите без опасения за общественото здраве.

Но вместо да бъдат похвалени за тяхната искрена оценка за този генетично подправен картоф, Пусцай и неговите колеги били наказани от индустрия, обезпечена с държавни органи, включващи британския министър-председател Тони Блеър, чийто офис бил разкрит, че тайно се е свързал с РРИ само часове, след като Пусцай и неговият екип оповестили резултатите от тяхното проучване в телевизията. За да си кажем истината, Пусцай веднага бил уволнен от неговото място, а неговият екип бил освободен от длъжностите в училището.

Изследване в Египет показало същите резултати – ГМО-та причиняват сериозни и дълготрайни здравни увреждания.

Както беше написано в „Независим Египет”, подобно проучване на Хюсеин Каоуд от факултета по ветеринарна медицина в университета в Кайро също достига до някои изключителни, макар и политически неправилни, открития относно ефекта на ГМО-та върху тялото. След хранене на девет групи от плъхове с различни комбинации на ГМ соя, царевица, пшеница и рапица, Каоуд и неговият екип наблюдавали, че тези генетични отрови явно възпрепятствали нормалните функции на животните, потвърждавайки изследването на Пусцай.

„Записах изменения на различни органи – свиване на бъбреците, промяна в черния дроб и далака, поява на злокачествени части в тъканите, бъбречна недостатъчност и кръвоизливи в червата.”, твърди Каоуд за ефектите на ГМО-та, наблюдавани при опитните плъхове. „Мозъчните функции също бяха засегнати и способностите за учене и запомняне бяха сериозно изменени.”

В случая на Каоуд, неговите разтърсващи открития скоро ще бъдат публикувани в уважаваните списания „Невротоксикология” и „Екотоксикология”. Но остава още да се види дали научната общност като цяло, която е доста повлияна от биотехнологични интереси, и политическите структури, които ги контролират, ще приемат резултатите за валидни, или ще спретнат подобно убийство на Каоуд и неговия екип като наказание за въставането срещу статуквото.

Това, което ясно се откроява е, че модерната наука трудно може да бъде определена като независима, търсеща истината, „златния стандарт” на интерпретиране и разбиране на реалността, която много хора възприемат грешно. Истината за ГМО-та, както е разкрита от купчина независими изследвания, е такава, че продуктите са неадекватно тествани за безопасност в най-добрия случай и смъртоносни – в най-лошия. Но този факт остава забулен в лъжа, благодарение на корпоративната про-ГМО култура на преобладаващата наука.

Източник: naturalnews.com

Учени предупреждават: Яденето на ГМО пшеница може да увреди черния дроб,да доведе до чернодробна недостъчност и смърт. (worldtruth.tv)

„Монсанто“ заплашва да съди щата Върмонт, ако законодателите прокарат законопроект, изискващ ГМО храните да бъдат етикетирани като такива. (alternet.org)

Отнася се и за БЪЛГАРИЯ! Процентите в храните са много ниски, защото лабораториите могат да изследват САМО до 2% ГМО в продукт. Така са „настроени“ просто. На тях им трябва да хващат само границата за етикетиране, която сега е 0.9%.  На практика, това означава, че ако пише, че пробата е с над 2%, това „над“ може да е 10, 20, 50, 80% ГМО и никой не знае колко точно.Над 2% може да значи и 92%. просто машините мерят до 2% !!!

Този филм ще ви предложи подробно разследване на генно модифицираните храни, аферите с патенти и как корпорация с огромна власт и пари, каквато е Монсанто, съсипва съвестните фермери, които не искат да използват нейните нови технологии. Филм, който ще ви представи изумителни факти за храната, която ядем и ще ви накара да се замислите относно заговорите и усилното време, в което живеем.

Живеем във времена на заблуда и хората стават все по-зли и коварни, заслепени от желанието за бърза печалба с минимални разходи за сметка на здравето.

На 20 ноември 2009г. на свое заседание Съвета на Европа по земеделие и рибарство при странно затишие взе решение да разреши вноса на територията на Съюза на храни, продукти и фуражи от генетично-модифицирана (ГМ) американска царевица. Под това решение сложи подписа си и българският министър на земеделието и горите Мирослав Найденов.Той каза и че: „Винаги сме гласували “за“ ГМО в Европа“

В ГМО продукти е открит ген на таен вирус

Още една тревожна причина се появи за да се откажем от разрушителните за здравето генетично модифицирани организми, пише naturalsociety. Засега се съобщаваше, че в резултат на използването на ГМО се появяват много сериозни заболявания, докато сега става дума за откритие на гени на “скрити вируси“ дълбоко в клетките на генетично модифицирани култури. 

В неотдавнашен доклад на Европейската агенция за безопасност на храните European Food Safety Authority (EFSA), който може да се прочете в интернет, сe казва, че изследователите са открили неизвестен досега вирусeн ген, който е известен като “ген VI“. Важното сега е, че този ген е открит в най-известните генетично модифицирани култури, в около 63% от ГМО, одобрени за използване (в 54 от 86, за да бъдем точни). А той наистина може да наруши много биологични функции в живите организми. Генът, който причинява физически мутации, е намерен в популярните генетично модифицирани култури, като Roundup-Ready соя, NK603 и MON810 царевица. Наскоро бе установено, че сортът царевица NK603, е свързан с развитието на тумори и причинява Рак.

Според Independent Science News “генът VI“ нарушава защитния механизъм на растенията и животните в борбата срещу вируси. Като цяло има известна информация за “ген VI“. Ето за какво става дума:

1. Помага на вирусните частици да подтискат естествената защитна система на клетката.
2. Произвежда протеини, които са потенциално проблематични.
3. Прави растенията възприемчиви към бактериални патогени,и др.

Случаят с генът VI“ е още един епизод, в който различни биотехнологични компании действат като престъпници, причинявайки непоправима безвъзвратна вреда на здравето на хората, животните и растенията.

По материали на independentsciencenews.org

Ориз с човешки гени: Фармафията отново поощрява канибализма

Има вероятност да ядете „франкенщайнов ориз“ с истински човешки гени – особено ако не купувате лицензиран сорт или от земеделци, които следят да няма ГМ организми в продукцията им. Произвеждан от биотехнологичната компания Ventria Bioscience, въпросният изроден ориз расте на площ 3.200 акра в земите край Джънкшън Сити, Канзас, както вероятно и на други места. Повечето хора си нямат представа за това. Това е единственият известен ГМ продукт в производство, който съдържа човешки елементи.

От 2006 г. насам и без много шум от „Вентрия“ култивират ориз, който е генетично модифициран с гени от човешки черен дроб. Целта е от този „франкенщайнов ориз“ да се извличат изкуствените протеини, които той произвежда, за да се използват във фармацевтиката. С разрешение от Министерство на земеделието на САЩ (USDA) от „Вентрия“ са взели една от най-разпространените видове култури в света, за да я превърнат в катализатор за производството на нови лекарства.

Първоначално отглеждането на този ГМ ориз, който идва в три одобрени разновидности, е било ограничено в лабораторна среда. Но през 2007-ма от „Вентрия“ решават да го отглеждат и на открито. Компанията се насочва към щата Мисури, но среща съпротива от производителя на бирите Budweiser, както и от други (юридически и физически лица), които заплашват да бойкотират всеки ориз от щата, в случай че „Вентрия“ започне да култивира ГМ ориза си там.

По този начин ГМ оризът на „Вентрия“ се озовава в Канзас, където се предполага, че в момента се отглежда на 3,200 акра в Джънкшън Сити за производство на лекарства. И въпреки че този ГМ ориз с добавени човешки елементи никога не е бил одобряван за консумация от хората, той се отглежда на открито, където възможността за неограничено заразяване и разпространение на нежеланите и опасни ГМ елементи на практика е гарантирана.

Джейн Рислър от UCS (Union of Concerned Scientists; Съюз на загрижените учени) коментира пред „Вашингтон пост“ през 2007-ма: „Това не е продукт, който всеки би искал да консумира… Не е разумно да се произвеждат лекарства в растения на открито.“

Въпреки че получават десетки хиляди публични коментара против ориза, много от които основателно се опасяват за разпространението на ГМО, Министерството на земеделието (USDA) позволи култивирането на ГМ продукта от „Вентрия“. Това стана, след като Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) по-рано, през 2003 година, отказа да одобри ГМ ориза.

Освен заплахата от заразяване и по-широко разпространение, генно модифицираният ориз, който има претенциите да се отглежда, за да помага на деца от Третия свят с хронична диария, може да има обратен ефект и да причини други хронични заболявания.

„Тези генно модифицирани лекарства са в състояние да изострят определени инфекции или да причинят опасни алергични или имунни реакции.“ Това са думи на Бил Фрийз, анализатор по научна политика в Центъра по безопасност на храните (CFS). През 2007 г. Фрийз издаде доклад за опасностите от ГМ ориза на „Вентрия“.

Източник: naturalnews.com

Тъмни сделки: Monsanto купува Blackwater, а Бил Гейтс изкупува дялове от Monsanto

Подробен доклад на Джереми Скахил, публикуван в The Nation, оповести, че най-голямата частна армия в света – Blackwater (отскоро известна и като Xe Services) – е продадена на международната корпорация “Монсанто“. Статията е от броя за 15.9.2010 г. и се нарича Blackwater’s Black Ops. Името Blackwater беше сменено през 2009 г., когато наемници на частната армия се прочуха по целия свят с извращенията и жестокостите, извършени от тях в Ирак – включително масово клане на цивилни. Тази армия все още е най-значимият частен партньор на “тайните служби“ към Държавния департамент на САЩ и извършва терористични поръчки, като по този начин дава възможност на американските власти да ги отричат.

Много военни офицери и бивши агенти на ЦРУ работят за Blackwater или сродни компании, които са създадени да отклоняват общественото внимание от лошата репутация и да продават услуги на други правителства, банки и международни корпорации. Услугите включват достъп до чувствителна информация, разузнаване, мокри поръчки, политическо лобиране и паравоенно обучение. Според Скахил, бизнесът с международни корпорации, като “Монсанто“ и “Шеврон“, и с финансови гиганти, като Barclays и Deutsche Bank, се извършва с посредничеството на две компании, управлявани от Ерик Принс – той е собственик и на Blackwater: Total Intelligence Solutions и Terrorism Research Center.

Такива офицери и управители са собствениците на Blackwater. Един от тях, Кофър Блек, прочут с жестокостите си като някогашна важна клечка в ЦРУ, е свързал интересите на частната армия с тази на биотехнологичния гигант. Неговото звено Total Intelligence е било наето от “Монсанто“ да шпионира организациите на природозащитници и противниците на генно-модифицираните продукти. Задачите включват инфилтриране на тези организации (изпращане на подставени лица, които да играят ролята на природозащитници, но да извършват саботажи) и други мръсни дейности.

Потърсен за коментар от Скахил, представителят на “Монсанто“ Кевин Уилсън е отказал да даде интервю. По-късно е потвърдил за The Nation, че са наемали Total Intelligence през 2008 и 2009 г., но само “за да следят изнасяната информация“ от противниците на компанията. Уилсън е заявил и че Total Intelligence е напълно самостоятелна организация, отделна от Blackwater. Скахил обаче разполага с копия на имейли от Кофър Блек след срещата му с Уилсън, в които обяснява на други бивши агенти на ЦРУ, използвайки имейли на Blackwater, че преговорите с Уилсън са били Total Intelligence да стане “разузнавателно звено на Монсанто“, което да шпионира екоактивисти и да извършва други действия, чрез които “нашите хора да превземат законно тези групи [организациите на природозащитници]“. През 2008 г. от “Монсанто“ са платили $127,000 на Total Intelligence, а през 2009 г. – $105,000.

Няма нищо чудно в това, че една компания като “Монсанто“, която се занимава със смъртоносни науки и с производството на токсични отрови – Оранжев агент, полихлорирани бифенили (PCB), пестициди, хормони и генно-модифицирани семена – се е свързала с друга компания от главорези. Почти по същото време, когато излезе докладът в The Nation, изданието Via Campesina оповести, че Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е закупила 500.000 дяла от “Монсанто“ на стойност $23 милиона, като по този начин окончателно свали маската си на “филантропска фондация“.

Споменаването и на тази организация въобще не е изненадваща. Тук става дума за своеобразен брачен съюз между двама от най-безскрупулните монополисти в историята на индустриализма: Бил Гейтс контролира над 90 процента от пазара за персонални компютри, а “Монсанто“ контролира около 90 процента от пазара за генно-модифицирани семена и по-голямата част от световната търговия със семена като цяло. Няма други сектори на индустрията, където да се шири такъв монопол, потъпкващ всички принципи за “конкурентния пазар“ в капитализма. Бил Гейтс и “Монсанто“ са изключително агресивни в отбраната на монопола си, извоюван с всякакви средства.

Вероятно Бил Гейтс би казал, че неговата Фондация няма нищо общо с бизнеса му, но фактите говорят обратното. Повечето от даренията за фондацията се използват за комерсиалните инвестиции на магната. Всъщност той не “дарява“ нищо, а просто така [по линията на ""даренията""] си спестява данъците за държавната хазна. Инвестира “даренията“ там, където му е икономически изгодно, включително в пропаганда за предполагаемите добри намерения на Фондацията. Истината е, че “даренията“ спонсорират разрушителни проекти, сред които геоинженерство, ваксини и високотехнологични патентовани “лекарства“, които изместват свободно достъпните природни лекарства в най-бедните части на света. Съвсем “случайно“ бившият министър на здравеопазването [в Мексико] Хулио Френк и Ернесто Зедийо са съветници на Фондацията.

Досущ като “Монсанто“, Гейтс упорито опитва да унищожи селското земеделие по света, главно по линия на AGRA (Съюз за Зелената революция в Африка). Този Съюз действа като троянски кон сред бедните африкански земеделци, като ги лишава от естествените семена, а на тяхно място натрапва първо семената на корпорациите, създали AGRA, а после и генетично-модифицирани семена. През 2006 г. Фондацията на Гейтс си взе за съветник Робърт Хорш, един от управителите на “Монсанто“. А сега Гейтс, доволен от финансовите резултати, пазарува дял след дял от самия източник.

Blackwater, “Монсанто“ и Гейтс са трите лица на едно и също чудовище: военната машина, която сее смърт и атакува свободните хора по света, селяните и цели общества. Тези, които се опълчат на алчните походи, стават жертва на опустошителната десница на капитализма.

ПЕТТЕ НАЙ-РАЗПРОСТАРНЕНИТЕ ЛЪЖИ ЗА ГМО
МУТАНТИТЕ – ПЕЧАЛБА НА ПОКЕР НА БОРДА НА „ТИТАНИК“ 

Животът на Земята, какъвто е днес, е следствие на около 3,5 млрд. години еволюция. През целия този период еволюцията на живите системи е записла своя ход в гените на организмите, населяващи планетата днес. Именно гените на организмите – от бактериите до човека, представляват „плана“, по който са устроени тези организми и всяка една тяхна част. Генното „инженерство“ е процес на насилствено, на изкуствено преобразуване на тези планове.

От една страна, в лабораторни условия генната технология е незаменима при изследване на фундаменталните процеси, протичащи в живите клетки. От друга страна обаче, генетичното манипулиране на различни организми с търговски и политически цели крие множество опасности. Това е така, защото живите организми, дори и едноклетъчните бактерии, са устроени доста сложно и учените не могат да предвидят всичките последици от вкарване на чужди гени в даден организъм. Поради тази причина няма възможност да се предвиди предварително какви ще са дългосрочните последици върху организма на този, който консумира храни, получени от такива генномодифицирани организми и какви ще са дългосрочните последици върху околната среда. Ето защо създаването и провеждането на експерименти с генномодифицирани организми трябва да остане стриктно зад стените на научните лаборатории, а не да се експериментира със здравето на хората и околната среда.

Днес в света се признават катастрофалните странични ефекти, причинени и причиняващи се от ядреното замърсяване, глобалното затопляне, токсичните ефекти от различни химически продукти като хербициди и пестициди. Често лекарства се оттеглят от употреба поради опасни странични действия. Във всички случаи обаче вредните ефекти изискват време, за да се проявят и да бъдат взети подходящи мерки. Разликата между тези вредни последствия и проблемите, които поставя използването на генномодифицирани орагнизми и храни е, че техният отрицателен ефект е необратим!

Затова от жизненоважно значение е да се предпазим от тези проблеми, преди да са станали необратими. Такъв предохранителен подход е незаменим с цел да предпазим себе си, нашите деца, бъдещите поколения и околната среда. Трябва да се действа, преди да е станало късно.

Кои са основните заблуди, които привържениците на ГМО (генното модифициране на организмите) за храни на животните и човека искат да ни наложат?

1. „Методите на генетичното инженерство, използвани за манипулациата на организми, предназначени за храна на животни и хора, са нищо повече от едно естествено продължение на традициооните методи на селекция.“

Това твърдение, разбира се, няма нищо общо с истината. Методите на генното инженерство са сравнително нова технология и, от една страна, се прилагат много широко и успешно за решаване на редица молекулярно-биологични въпроси в различни изследователски лаборатории. Това е ползата за науката, най-общо казано. Но, от друга страна, тези методи не са и не могат да бъдат „естествено“ продължение на традиционните методи на селекция, нито да превъзмогнат ограниченията на традиционните методи, както се опитват да ни убеждават, или по-точно да ни лъжат, поддръжниците на ГМО, предназначени главно за храни и хранителни добавки. Традиционните селекционери не могат да съединят гени от риба с тези на ягоди или гени на царевица с гени, взети от бактерии. За съжаление обаче такива „рибо-ягоди“ и „бактерио-царевици“ са вече на полето. На учените е ясно, че генното инженерство е много различно от традиционната селекция и поради това предствлява огромен риск. В същото време поддръжниците продължават да твърдят, че ГМО не са различни, не са опасни и не изискват специални регулации. Всъщност привържениците на тези ГМО се интересуват само от евентуалните финансови изгоди. Тук ще цитирам казаното преди около 6-7 години от директора на „Корпоративни комуникации“ на химическата компания „Монсанто“, също така един от най-крупните производители на ГМ растения: „Монсанто“ не трябва да удостоверява безопасноста на ГМ-храните. Нашият интерес е да продаваме.“ Кратко, ясно и цинично изразяване на позиция. Аз ще добавя, за да продават в техен интерес е и да купуват слуги в страни с неукрепнала демокрация и слаби граждански общества.

2. „ГМО могат да направят храните по-добри, по-хранителни, да имат по-добър вкус.“

Нищо подобно. Човек само трябва да опита лъскав червен домат с вкус на тоалетна хартия или риба без вкус, за да се увери в тази лъжа.

3. „ГМ растенията изискват използване на по-малко хербициди.“

В действителност повечето ГМ (генно модифицирани) култури са направени да издържат на високи нива на хербициди. Практиката показва, че с такива ГМ растения фермерите използват повече хербициди. Едно изследване в САЩ показа, че фермерите, отглеждащи ГМ соя, ползват 2,5 повече хербициди в сравнение с тези, прилагащи интегриран плевелен контрол и отглеждащи нормални растения.

4. „ГМО са безвредни за околната среда и здравето на хората.“

Истината е: никой никога не е провеждал дългосрочни изследвания за безопасност на ГМО, нито има установени правила за безопасност. На практика няма дългосрочни изследвания, които да потвърждават това твърдение. Нещо повече, съвременната наука не може да направи дългосрочни предвиждания за въздействието на ГМО върху здравето на хората и околната среда. Но лабораторни и полеви експерименти показват, че ГМО могат да бъдат вредни за полезните насекоми, да бъдат вредни за почвите и да трансферират хибридни гени в околната среда, като така генно замърсяват съседни, нормални култури. Потенциално могат да бъдат създадени и неконтролируеми плевели.

5. „ГМО са необходими за изхранването на растящите популации на страните от развиващите се страни.“

На практика прилагането на ГМО може да доведе до увеличаване на глада и недохранването. Биотехнологичните компании лакомо преследват така наречената „терминаторна технология“. Тази технология прави семената на културите стерилни, което ще направи невъзможно използването им за посев. Повечето фермери по света разчитат на прибраните от техните полета семена за посев.

България, както и целият свят, няма нужда от ГМ селско стопанство. Най-доброто, което трябва да се направи, е мораториум върху разпространението на ГМО в България. В това отношение гласът на българското общество е много важен, глас, който трябва да се чуе из цяла Европа! Ние имаме прекрасни условия за развитие на екологично селско стопанство и екологичен туризъм. В тази насока са и препоръките на ЕС към Бълграия. Европа очаква от България екологични храни, не „храни-мутанти“. От друга страна, един закон за ГМО, за да работи, трябва да е рестриктивен, не разрешителен, както се очертва да стане. Така, както се приема в пленарна зала този закон, той не просто ще определя условията за работа с ГМО. На практика този закон ще превърне България в склад, в депо за разпределение на ГМО, главно растения, които се произвеждат от няколко големи корпорации. Това е не само мое мнение. Става дума за бизнес, в който трябва да се спечелят милиарди долари за сметка на здравето на хората и околната среда на цялата планета. Но както казва Джери Мандър в статията си „С лице към идващата вълна“: „Дори за спечелилите големи пари – това е все едно да спечелиш на покер на борда на „Титаник“.

БИО ЗЕМЕДЕЛИЕТО МОЖЕ ДА ИЗХРАНИ СВЕТА

Няколко причини, защо нямаме нужда от химически продукти или ГМО за изхранването на Света 

1. Химическото и ГМО земеделие не може да изхрани света и в момента. След повече от 70 години фермерство, базирано на химикали и петролни продукти,ГМО около 1 МИЛИАРД души в днешния Свят са недохранени или гладуват.

2. С конвенционално земеделие са необходими 3 калории енергия, за да бъде създадена 1 калория годна за ядене храна. Фактите от доклада на Института за обществено здраве на Джон Хопкинс Блумбърг, САЩ дори не включват енергията използвана при транспорта и преработката. Сегашната ни система разчита на практики, които в действителност намаляват ресурсната база, необходима за да ги поддържа.

3. Биотехнологичните култури не могат без скъпи хербициди, пестициди, торове и други отрови. Макар и “изключително продуктивни“ в идеални условия, те поглъщат невероятни количества ресурси в процеса на производство.

4. Биологичните методи могат да доведат до реколти с 180% ПО_ГОЛЕМИ от “традиционното“ земеделие в общности, които се борят за изхранването си. Въпреки че населението в световен мащаб е във възход, населението в развития свят в действителност намалява. Голяма част от растежа е в развиващите се страни, където биологичното земеделие е с показатели за най-благотворен ефект.

5. Според доклад на ООН бихме могли да УДВОИМ производството на храни само за 10 години, с използване на органични практики и други АГРОЕКОЛОГИЧНИ методи на отглеждане.

6. Биологичното фермерство създава ресурси, необходими за добива на Храни, докато конвенционалното земеделие ги унищожава!
Конвенционалното фермерство изсмуква хранителните вещества от почвата, изцежда нашите водни запаси и разчита до голяма степен на изкопаеми горива.
Биологичното земеделие образува ПО-КАЧЕСТВЕНА , по-самостоятелна почва, СЪЗДАВА чиста вода, РЕЦИКЛИРА хранителните вещества и ни оставя с ПО-ЧИСТА атмосфера.

Биологичното земеделие Не само има СИЛАТА Да изхрани Света, но и да го Храни Добре и то ЗДРАВОСЛОВНО!…е да,АМА не! (It’s All About The Fucking Money)!!!

За шокиращата истина за връзката на консумацията и промишленото производството на месо, с глобалното затопляне изобщо не ми се говори:

Над 300 вида мутирали гъби са открити в chemtrails.26 метали, включително барий, алуминий и уран. Различни инфекциозни патогени, химикали и лекарства, включително успокоителни, катионни полимерни влакна, малки яйца на паразитни нематоди от “някакъв-неизвестен“ вид, обвити във влакна, самовъзпроизвеждащи нано-частици и силиций. (vaccineresistancemovement.org)

Източник: ANONYMOUS BULGARIA

 

Глобален Демократичен Съюз

 





Гласувай:
2



1. pdoynov - Добра статия, но екзистенциално неточна. Прочети коментара.
01.07.2015 17:46
"Животът на Земята, какъвто е днес, е следствие на около 3,5 млрд. години еволюция. През целия този период еволюцията на живите системи е записла своя ход в гените на организмите, населяващи планетата днес."

Човече, това животно, еволюцията, да не е личност, че може да записва разни неща на разни места? Ако казваш така, значи я приемаш за бог. А Бог е само един и не се нарича еволюция...

Иначе статията е добра, харесва ми и два пъти съм я споделил на стената си във Фейсбук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10315395
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031