Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2013 08:07 - България - страна на разрухата. Загубата на общественото доверие, гарнирана с фотоси от Бузлуджа
Автор: apollon Категория: Политика   
Прочетен: 11694 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 20.08.2013 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

България е страна на разрухата,на липсата на консенсус, на разминаващи се политики, при които четири години се върви напред, а всеки следващ мандат се върви 4 години назад. Доказателство са фотосите от Бузлуджа но и не само тях. Доказателство са още разрушените жп и авто гари из цяла България. Доказателство са разрушените и призрачни останки от някога работещи предприятия и заводи.
Медиите да носят наказателна отговорност при всеки следващ случай на самозапалване. В случаите на самоозапалване е видна ролята на медиите като фактор за разпространение, влияние и сугестиране на изключително уязвимата и безпомощна част от населението към подобни актове на новоизвършвани самозапалвания. В този смисъл прокуратурата и омбудсмана следва да се самосезират, а СЕМ следва да връчи предписания на нарушилите професионалната етика медии. Не може и не бива да бъде приемано за нормално ежедневното акцентиране на темата за самозапалвания, което на този фон се разпалва като перманентно кризисно явление.
Медиите да носят наказателна отговорност и за нарушения предизборен ден на размисъл. За да не бъдат глобени някои медии прехвърлиха вината за огласяването на 350 хиляди извънредно незаконни бюлетини върху главния прокурор. Но само човек, който не се води за носа може да разбере, че това е опит за прехвърляне на отговорността от болната към здравата глава. Естествено е главния прокурор да работи за  спазването на закона и да следи за извършването на закононарушения дори и в деня на изборите. Естествено е да дава дава интервюта за извършената работа дори в деня на размисъл - нищо не е по-високо от Темида. Но щом като журналистите питат, нормално задължение на главния прокурор е да отговори, а щом те разполагат с такава информация в деня преди избори, когато хората имат право на размисъл, тогава е естествено те да не публикуват за два дни известната им информация, независимо от правото н всеки българин да бъде своевременно информиран. Затова всяка медия тръбяла за бюлетините в деня преди изборите е уместно да отнесе по една яка глоба от СЕМ.
Разлагането на медиите - Медиите у нас хронично боледуват от всякакви обществени зарази. На тях мже да се препише тенденцията за самозапалване на хората в България. Нито политици, нито психолози, нито психиатри имат сили да помогнат за преодоляването на това явление, поради което се намериха ентусиасти журналисти, които изведоха хората факли в едно национално движение, благодарение на новините. Никакъв морал, никакво чистоплътие. Но благодарение на журналистите вече към общините се разкриха нови работни места за инженери-дендролози, които да изчисляват ъгъла на подкастряне на клоните, за да не паднат на главите на гражданите по време на буря. Ползата от свободните журналисти е голяма, както и вредата. Всеки може да им плати, без да му се хване края.

Разлагането на единомислието - строго заложено в общественото мислене. Хората не се делят по националистическо мислене, а по класи, произход и благосъстояние.
Хората не се кълнат в общи идеали, а в ценностти, от които имат облага, печалба, полза.
Разложението на обществените места- цари мириз на плесен, прах, гнила материя и стекла се мръсотия.
Разложението на предприятията. Напоследък се прибавя и разложението на фирмите.
Разложението на човешките качества.
Разложението на пътищата.
Разложение, разлагане и само разлагане.
Нещо като приземяване, приземяване и пак приземяване.

В резултат на 68 години разлагане е налице тотална и колосална загуба на доверие. Налице е разлагане на общественото доверие.

Какъв е количествения резултат - тиражите падат ежемесечно за сметка на чистата жълта нечистотия - там се плаща, като се знае точно какво се цели в изданията. Това са единствените нечестни по презумция журналистически издания. Относно политическото доверие - все по-малко гласували за наглите политици. Няма по-голям срам за една държава от самозапалзващи се нейни граждани. Защо партийните политици са излишни - защото са загубили обществено доверие.
Накрая статията е гарнирана с фотоси от Бузлуджа - красива в разлагането си само през зимата.

Разложението на държавните символи.

На всичкото отгоре партията БСП, която не държи на собствените си символи и толерира тяхната разруха, има претенциите в момента да управлява България.

image
imageimageimageimageimageimage
Бузлудж чинията лети.
imageimageimageimageimage
Летящата чиния в действие.
imageimageimageimageimageimage
imageimage












Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14505230
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930