Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 16:41 - Платените медии изкривяват истината
Автор: apollon Категория: Политика   
Прочетен: 3557 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 12.03.2013 08:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уважаеми Дами и Господа,
не се сърдете, че последствията и кражбите във вашия джоб са толкова големи. Ние и вие избрахме със или без гласуване Будиту. Последствията са ясни.
Също неспособността на Буда да управлява се съдържа във факта, че няма народ във света който да избира за свой управляващ полицай- пожарникар. Затова са и толкова жестоки, безсилни и ужасни резултатите на неговото управление, затова са и толкова силни противоречията и проблемите, подбудени от самото негово неекспертно управление. Всичко това показва, че има нещо дълбоко сбъркано в обществото ни и в нашата система за комуникации един между друг.
А считам, че за да не се оттеглят недостойно министър председателите и всяко едно правителство следва да полагат клетва пред Васил Левски и Христо Ботев и поименното изреждане на всички светли герои, загинали за свободата и така да не допринасят за ново политическо мракобесие в страната. Така в случай, че изневерят на тази своя клетва, да бъдат линчувани от самия народ, на който са служели.
Гражданското управление следва да води всички онези кандидати за политици без история за предишно членство в партии. Ясно е, че партиите се оказаха особено вредни за българския политически модел и не биват да се ползват с кредит на доверие от гражданското общество. Нека не партии, а индивиди да управляват и да не споделят и размиват отговорностите с връзване на гащите с партийни колани и споделяне и размиване на индивидуалната отговорност с тази на партията.
Нека повече нито един партиен член да не бъде избиран за управляващ.
Нека само гражданите без партийна принадлежност имат чистото право да управляват. Само така могат да сменят корумпираните и стари физиономии, които вече ще се пенсионират в парламента.
Особено гнусно и мазно е медийното изопачаве и политизиране на действителността.
По всички медии се интервюират политици - самите медии ги превръщат в обществено активни персони с подобна значимост без те самите да имат ценно съдържание и отдавна да са с девалвирани ценности.
Оказва се, че МЕДИИТЕ ПОЛИТИЗИРАТ НОВИНИТЕ.
Медиите непрекъснато търсят отговорите от компрометирани политици, защото не знаят какво да питат освен политици.
Това само показва, че българските медии са продадени. Най-типичен случай на изкривена и необективна медия е БТВ, която наскоро имаше американски собственик Мърдок, а после самия той се помъчи да замаже конците с препродажба на други собственици. Ясно е, че БТВ е медия, изповядваща американските ценности и интереси.
Особено арогантно е прекъсването на поканените участници и целенасоченото усмиване и надменно отношение към интервюираните във всяко едно предаване.
Ако медиите бяха обективни те щяха да търсят гласа само и единствено на гражданските организации и на гражданите, на аполитичните и експертни мнения. Вместо това инерцията на медийния ефир търси, показва, рекламира и интервюира в общественото пространство само и единствено политически стари мутражи, които марианетки в ръцете на скритата оолигарсия.
Така отдавна журналистическото съсловие се оказва най-продаващото интересите на страната и държавата.
Възможно ли е когато политиците са изчерпили целия свой кредит на доверие, жалките медии да търсят отговорите от политиците. Очевидно не е възможно, освен ако не са лицемерни, конформистични, конюнктурни и платени. Това дълбоко разклаща обективните основи на техните емисии и ги превръща в реклама на особено ужасни деградиращи сили в обществото.
Цензурата, бла-бла говоренето на журналистите, нетърсената сметка на обективността, убива четвъртата власт и я прави марионетка в очите на обикновения зрител. И нека господин-папионката г-н Лозанов не дава оценка за дейността на медиите, тъй като той самия като окачествител от СЕМ е в същия продажен коптор, където свястно пресъздаване на новите и правенето на истинска журналистика не е възможно.
България е без бюджет, с много престъпници, с голяма богата олигархия и с продажна медийна система.
Нещо повече, свободното публикуване на анализни и експертни мнения в областта на политиката и обществения живот вече не е възможно, защото вече е създадено кибер-правителствено звено в интернет за обезвреждане и намаляване посещаемостта на интернет публикации, които съдържат основателни критики и реално пресъздават действителния обществен живот в страната. 
Така например ако по-будните и наблюдателни от вас са разбрали, вече не работят препратките на всеки един постинг към директното им публикуване на страниците на фейсбуук, с което и досега действащото правителство с приета оставка успява да контролира броя на публикациите, които могат да доведат до силна обществена реакция и негодувание.
Всичко се прави в интерес, който да обслужи нуждите на властта и прави нейния комфорт задоволителен. Така, че пробвайте - опитайте директно да използвате опцията "Публикувай във фейсбук" на страниците на блог бг, за да забележите, че освен ако вие не пренесете директно линка на вашата публикация, тя няма друг начин за публикуване на страниците на фейсбук. Ето по-този начин правителството препятства реакциите на гражданското общество и се мъчи да повлияе и регулира общественото реакционно мнение.
Основното обвинение на медиите, е че протестиращите не знаели какво искат - не били наясно с исканията си. Но къде се е чуло и видяло обективни медии да обвиняват като съдебна инстанция общество за това, че протестира. Ето това е главно доказателство, че новините, които гледате са изопачени. Журналистите се опитват да дават оценки, което не е тяхна работа в процеса на пресъздаване на новините - това е вече работа и анализно мнение на експерти, които могат да дадат оценки в предавания, извън преките предавания на новините. Има медийни опити да се направи цялостна оценка, че организаторите на протестите всъщност са провокатори.

Някои новости около протестите - политиците не успяха да яхнат протестите и затова плащат на лумпени, които да провокират, което създава реалната нужда от гражданка полиция сред протестиращите, за да не се допускат хора с маски, боксове и бухалки да нарушават реда и да провокират полицаите. Плевнята се старае всячески да намали инерцията на протестите, за да запретне ръкави и направи служебен проамерикански кабинет във формулата "Дянков вън, Данков вътре", за да се фалшифицират всички засекретени договори на държавата с монополите. обществото иска тяхното разсекретяване, а мафията не желае.












Гласувай:
13



1. mustaci - Хубав постинг
22.02.2013 17:56
Най-много ми хареса изречението: "България е без бюджет, с много престъпници, с голяма богата олигархия и с продажна медийна система." Мисля че повечето хора са наясно с описаните от теб проблеми. Съгласен съм че решаването на проблема започва с осъзнаването му. Единственото което ме тревожи е: всички виждат че има проблеми, посочваме ги и ... трябва да се мисли и някакъв начин за решаването на всички проблеми. Освен това трябва да се вземе предвид, че България не съществува отделно от света, а е член на ЕС и НАТО, които видимо или не също оказват влияние върху курса по който ще поеме държавата.
Последно време се скандира за смяна на системата - а как може да бъде сменена тази система, ако е част от по-обща и глобална система (ЕС и т.н.). И аз като повечето хора съм на мнение че бъдещото управление на страната трябва да става на личностен, а не на партиен принцип, защото партия морал няма, а само отделните личности.
цитирай
2. apollon - Партиите морал нямат защото инд...
22.02.2013 17:59
Партиите морал нямат защото индивидуалните престъпления и вини се преливат в колективната отговорност, чийто следи никое законодателство не гони още от римско време
цитирай
3. apollon - Благодаря Ви
22.02.2013 18:04
Благодаря Ви - радвам се, че сте извлекли квинтесенцията на написаното в едно изречение
цитирай
4. demograph - Диагнозата е точна
09.03.2013 19:48
Като оптимист по природа и по житейски опит, мисля, че има как да променим системата - с малко бунтарски тарикатлък. Всяка дума срещу системата, произнесена или написана, променя баланса, макар и с мъничко.Успех!
цитирай
5. apollon - Споделям напълно мисленето Ви ...
09.03.2013 23:28
Споделям напълно мисленето Ви

Истината повторена сто пъти никога не прави лъжа
цитирай
6. apollon - Поздрав
09.03.2013 23:41
http://www.youtube.com/watch?v=ZaJlaOzGTDA&list=PLBBE3E63D9BAB468B
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14468998
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031