Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 02:10 - Психология на полицейския произвол от вчера и от Катуница
Автор: apollon Категория: Политика   
Прочетен: 4439 Коментари: 13 Гласове:
10

Последна промяна: 28.09.2011 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Смачканите полицаи от внуците на гражданина Киро все още не са разпитани и не са проведени следствени действия от органите на полицията за вътрешната сигурност на ведомството на МВР.

Къде се крие истината? Тя започва от протестиращите катунчанци, които като преобръщат  колите на фамилия Рашкови, намират пропуски за общинска полиция. Преди тези събития оражнжев бус жестоко е отнел живота на невинния българин Ангел Петров и бяга необезпокояяван по улиците на Катуница, тъй като в този момент в селото няма никакво полицейско присъствие.  След убийството хората в селото полудяват и започва саморазправата. В уплахата  двама от внуците на барона палят своята кола и прминават с голяма скорост по улицата като чупят ръцет на няколко униформени служители. В опит да се прехвърли цялата вина на столипиновския убиец, включително и тази за полицейското посегателство, се прави умишлен опит да не се намесват  двамата внуци на барона. Заради колегите си обаче и под влиянието на тълпата, полицаите оставят протестиращите да подпалят имотите на барона, в знак на солидарност със своите пострадали колеги. 
„Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение”, съобщиха  от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.
Ето това е първия полицейски произвол. 
Вторият полицейски произвол е приемането на дарения към МВР- Пловдив от барона, което директора  на полицията в Пловдив Тодор Чонов не отрече. В обърнататите и изпочупени коли на фамилията са открити и пропуски за общинска полиция. Директорът не може да каже кой, как и защо е издал такива пропуски на цивилните лица. На всички обаче ни е ясно, че вицепремиера Цветан Цветанов, който първи в историята на българското МВР легализира даренията на частни лица за спонсориране на полицията, ще остане на поста си.

Погромът над имотите на Цар Киро се дължат на своеволието на полицейските части да остави тълпата да се саморазправи като опит да овъзмездят пострадалите си колеги, постъпили в болница. 
Отново полицията охранява лицето Киро, което заплашва и обижда безнаказано всички български граждани най-нагло, без да е подведено под отговорност за подствекаване на етнически вражди. Посегателството върху полицаи е преследвано  строго от закона, но политическите чадъри върху толкова високопоставени барони оказват своето влияние. 
Обезпокояващ факт на полицейщината в държавата бяха кадрите от Катуница, в които полицията стоеше и наблюдаваше безучастно палежите, с което симпатизираше както на протестиращите, така и се чувстваше удовлетворена за ранените свои колеги. 
Нека е ясно, че българите не протестират срещу злобата на фамилията Рашкови - тя е конкретно личностно явление, а срещу беззаконието. 
Ето и малък списък от закононарушения срещу гражданина Киро.
1. Отправяне на етнически обиди. 2. Сеене на етническа омраза. 3.Посегателство върху полицаи. 4. Притежание на незаконни пропуски за общинска полиция Пловдив. 5. Неплащане на данъци. 6. Обвинения в контрабанда. 7. Отправяне на смъртни заплахи. 
Има съмнение за полицейско затъмнение на събитията в Катуница - показани са само конкретни кадри като за голяма част от информацията има съмнение за манипулиране. Все още МВР не дава информация при какви обстоятелства точно са пострадали ранените полицаи.
Най-срамното е, че вместо арест, гражданина Киро получава охрана в известни хотели на Боровец, които полицията се опита да отрече. Безспорно политически чадър върху лицето Киро съществува както от ДПС, така и от Герб.
Кадрите, които се показа палеж на частни имоти, които полицията не спря, показва голямата вина на министерството на вътрешните работа, за която спомена самия Борисов и в резултат на която бяха подклаждани страстите на протестиращите. Заради полицейския произвол в Катуница вчера 100 български граждани са арестувани и ще напълнат затворите по вина на демонстрираната по телевизията полицейщина. 
Не на последно място вина за ескалиране на напрежение има и кмета на Катуница, който заради близките взаимотношения с гражданина Киро, не се намеси нито веднъж и  не даде нито едно интервю за телевизията, страхувайки се за собставения си живот. Местната власт е изцяло неедействаща и парализирана от барона. А подобни барони в България има хиляди, които всячески тормозят и дразнат местното население. Случаят Катуница не е изолиран.
И вместо виновния кмет, полиция, данъчни, прокуроратури и други институции да бъдат наказани, отново администрацията покри своите грешки и тези грешки бяха поети от протестиращите. Ето заради това лицемерие няма справедливост и цари беззаконие в държавата. 

Известно е, че гражданина Киро има адвокати. Въпросът ми е ще плати ли държавата тези изгорели имоти? Отново ли българските данъкоплатци ще се бръкнат да платят тези имоти, заради грешките на полицията? Данъчните няма да му вземат имотите. А Кирил Рашков бил случайно в столицата - пита се защо не е в ареста.
---------------------------------
Ето и мнението на Калфата, с което съм съгласен

Дефицитът на социална справедливост поставя под въпрос гражданския мир в страната. Това заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин на пресконференция заедно с кандидата за вицепрезидент Стефан Данаилов. 

Според Калфин правителството води страната към тежка социална криза, която ще бъде неуправляема. 

По думите му последните събития в Катуница и в страната са резултат от чувството за безнаказаност, липса на справедливост и на работещи институции. 

„Кирил Рашков не е единствения деребей в държавата и Катуница не е единственото място, в което хората виждат, че няма закон”, заяви Калфин и добави: 

„Институциите сега се разработиха и си прибраха активиста на ГЕРБ, както сам се определя Кирил Рашков. Вчера цял ден го развеждат да го пазят из България, днес го прибраха да го пазят на по-сигурно”, заяви Калфин. 

Според него доверието в институциите е намаляло. Социалната криза не се решава с асфалт, а с привличане на инвестиции, смята Калфин.

"Все повече виждаме разликата между митологията на магистралните пушилки и реалността, в която живеят хората", смята кандидатът на БСП за президент. 

Той посочи, че вече социални прослойки живеят ден за ден, отваря се ножицата между малко богати и много бедни. 

От своя страна кандидатът за вицепрезидент Стефан Данаилов прогнозира, че ако ГЕРБ спечели президентските и местните избори, напролет ГЕРБ могат да предизвикат предсрочни парламентарни избори, за да могат да си осигурят още четири години управление. 

Има логика, ако те са победители, мотивира се той. Според него, ако има нови избори, ще е по-добре за БСП, защото ще имат повече депутати. 

Приятел на убития Ангел: Друг го блъсна с буса!? "Вярвате ли, че някой ще блъсне човек, ще иде до Турция да се укрие и после като разбере, че го търсят, ще се върне?!", риторично пита  Петър Георгиев- приятел на Ангел Петров. За жалост обаче, на версията се върза дори вицепремиера Цветан Цветанов.







Гласувай:
10



1. анонимен - Това ваше лично мнение ли е?
27.09.2011 14:41
Господине, това ваша авторска статия ли е, изразяваща личната ви позиция, или нечие чуждо мнение, копирано в нета?Ако е личното ви мнение, не е ли редно да поемете отговорност, подписвайки я с личното ви име, или може би ви е страх???

Цветанов
цитирай
2. get - - Тук съм солидарен с вас !!
27.09.2011 18:11
- Това поведение на униформени на полицията, които бяха показани в кадър по време на палежа, на имота на Рашков ... би следвало до доведат до оставки на високопоставени служители от МВР (минимум регионалният директор) !!

- Това е позор, за една европейска държава !! ... някой съзнателно ескалира напражението и обстановката в страната !! - Пазете се от провокации - тъй като, такива ще има !!

- Сдружавайте се - ако ще протестирате, учете какво е правил Махатма Ганди, тоест търсете най-добрите мерки за мирен отпор срещу изчерпалите потенциала си местни олигарсир които ги ескалира тази ескалация на гражданско неподцинение !!
цитирай
3. plushok - Без думи
27.09.2011 18:12
Лошото е, че всичко ще продължи по старому.
Негативите ще ги отнесат обикновените хора, а не разните му там царе и барони.
И "случката" в Катуница ще отмине в забравата ако не ни притиснат от ЕС.
Или ако "обикновените" хора не притиснат тези отгоре, ама не ми се вярва това да стане някога в Бг.
цитирай
4. apollon - Г-н Цветан Цветанов, полаксан съм ...
28.09.2011 08:42
Г-н Цветан Цветанов, полаксан съм от вниманието ви. Това са разсъждения на баба ми, която ме помоли да пусна нейните размисли в своя блог.
цитирай
5. анонимен - Моля Ви се...
28.09.2011 12:20
Надявам се не ме бъркате с един министър, чиято фамилия е същата?
цитирай
6. apollon - може би ви е страх да боравите с ре...
28.09.2011 15:16
може би ви е страх да боравите с реалното си име
цитирай
7. анонимен - За реалните имена
28.09.2011 16:28
А на кой в блога му пука за реалните имена на другите, да не би като се регистрира някой тук да си показва личната карта на модераторите за удостоверяване на личните данни? Как, например, ако един потребител прегледа блога Ви, ще може да се увери, че се казвате точно така, както и се предтавяте?
цитирай
8. apollon - Това е въпрос на лична съвест и чу...
28.09.2011 17:22
Това е въпрос на лична съвест и чувство - състояние, което е трудно вие самия да схванете
цитирай
9. apollon - Изключително притеснени за пре...
28.09.2011 18:46
Изключително притеснени за предизборни си имидж Герб налагат административни наказания на служители по случая и безредиците, стартирали от Катуница

Ето и едно аргументирано мнение

http://reporter.blog.bg/novini/2011/09/28/dyrjavata-udarno-vpregna-sili-da-razsledva-car-kiro-sled-mas.827116
цитирай
10. анонимен - Да ви питам?
28.09.2011 22:52
А може ли да ми обясните, г-н Даков, след като в поста ви правите явна предизборна агитация за кандидата на БСП, какво Калфата и неговата партия направиха, по време на техния мандат, срещу престъпността и мафиотските босове, например Галевците, помните ли провявите на вътрешния министър Р.Питков във връзка с тези мафиоти?
цитирай
11. apollon - Това, че Калфата мисли веднъж пр...
28.09.2011 23:03
Това, че Калфата мисли веднъж правилно не го прави подходящ кандидат за поста. А дори не смятам, че има дори реален шанс да бъде президент поради липса на способности и пълната му излагация в случая с либийските медици.

Има нещо по-важно сега от изборите. И то е -

смачканите полицаи от внуците на гражданина Киро все още не са разпитани и не са проведени следствени действия от органите на полицият за вътрешната сигурност на ведомството на МВР.
цитирай
12. анонимен - Какъв е смисъла?
28.09.2011 23:49
Какъв е смисъла, тогава, да цитирате бивш министър в правителство, което нищо не направи против организираната престъпност?
цитирай
13. apollon - смисъла, че е прав за конкретния ...
29.09.2011 00:08
смисъла, че е прав за конкретния казус.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14464876
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031