Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2016 22:46 - Срамно и унизително! Българин прати донос в ЮНЕСКО и ООН срещу Ирина Бокова!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 7937 Коментари: 19 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В решителния момент режисьорът Евгений Михайлов лъже в писмо, че у нас за нея няма "народна подкрепа", а правителството я било номинирало под ляв натиск. И то в момент, когато президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов участват в нейната кампания и водят разговори за решаващия етап на гласуването на ООН. Щастлив ли е политикът Евгений Михайлов?

Срамна кореспонденция изуми десетки чужди дипломати в Париж и Ню Йорк.

Бившият депутат Евгений Михайлов разпрати писмо срещу българския кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова до всички посланици на страните членки на Съвета за сигурност на ООН и до всички посланици в ЮНЕСКО.

 

В писмото се казва, че комунистическото минало на Бокова е смущаващ факт и се прилагат всички негативни публикации спрямо нея през последната година у нас.

Режисьорът Михайлов си позволява да говори от името на българите, обяснявайки че кандидатурата на Бокова била "изненадваща и разделила собствената й страна! "Народната подкрепа на практика не съществува", твърди още той.

Режисьорът Михайлов обяснява на посланиците на 58 държави, които два пъти избраха с болшинство Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО, че у нея има "липса на почтеност и че е управлява ЮНЕСКО "лошо и разсипнически"!

58-годишният политик е режисьор на известниия филм "Сезонът на канарчетата", но истинската му популярност идва с т.нар. "танкова касета", в резултат на което Петър Младенов подаде оставка.

"24 часа" разполага с текста на писмото, но няма да го публикува в пълния му вариант, защото приема текста за обиден, непочтен и унизителен за българите.

image Жан-Мишел Жар image Клаудия Кардинале

 

На 8 юни 2016 г. известни французи се събраха в посолството ни в Париж, за да дадат публична подкрепа за Ирина Бокова.

image Катрин Лалюмиер image Едит Кресон

 

На българска територия с открита и подкрепа дойдоха световни интелектуалци като Жан-Мишел Жар, Клаудия Кардинале, Катрин Лалюмиер, бивш зам.-председател на Европейския парламент, Едит Кресон, бивш премиер на Франция.

В България я подкрепят хора като Соломон Паси, Вежди Рашидов, Стефан Данаилов, Стефан Воденичаров, Андрей Райчев, всички български творчески съюзи.

Писмото на Михайлов е възмутително, защото се появява в решителен момент от надпреварата за поста Генерален секретар на ООН - гласуването във Съвета за сигурност. Това е най-важният момент и досега Ирина Бокова се представя повече от добре. В такъв момент нациите се обединяват. При нас дяволът си почива, защото ние сами се топим във врелия казан на ада.

Когато Бокова стана първа сред жените кандидати за ООН и влезе в тройката на отличниците са поста, имаше хора и медии, които веднага възкликнаха - представи се зле! Направиха го с необяснимо удоволствие!

А Бокова всънщост води, защото е първа сред дамите, а негласният консенсус вероятно този път ще избере жена от Източна Европа за шеф.

Ето какво казват някои известни българи за написаното от Евгени Михайлов:

Проф. Божидар Димитров, директор на НИМ: Децата не отговарят за родителите си

image  

 

 

Аз като историк ще припомня старото римско правило, че децата не отговарят за делата на родителите си.

Явно г-н Михайлов го е забравил.

Не знам какви са неговите родители, но ако правилно си спомням, той е възпитаник на Московския киноинститут.

Георги Първанов, АБВ: Това е долна завист

image  

 

Ирина Бокова спечели поста в ЮНЕСКО в жестока конкуренция и с внушителна подкрепа. За два мандата тя има безспорен авторитет и никой не се сети да коментира миналото ѝ. Подобна позиция, каквато имат няколко души в България, е израз на най-долна завист. Гнусно е. Няма друга нация, която може да си направи такова нещо.

Кристиан Вигенин, БСП: Шансът ѝ е много добър

image  

 

Това е най-голямото падение на българин и политик в най-новата българска история. Подобни международни доноси в решителен за България момент могат да послужат единствено за медицинска диагноза на автора. Пожелавам здрави нерви на Бокова и мъдрост на хората, които ще имат последната дума. Шансовете й остават много добри въпреки всичко.

Иван Гранитски, поет и издател: Връщат ни към мрачното време на омразата

image  

 

Изненадан съм. Такъв тип постъпки са недостойни и не носят добро за България. Те ни връщат към мрачни времена на омраза и злоба. Имама шанса българка да стане генерален секретар на ООН и сами правим така, че да я провалим. Такова поведение не ни носи добър имидж пред света. Жалко, много жалко.

 

Проф. Христо Пимпирев: Да подкрепим Бокова!

image  

 

Подкрепям Ирина Бокова, тъй като тя е единствената българка в момента на толкова висок международен пост - при това избрана, а не назначена, от над 190 страни. Така че тя има много голям аванс в състезанието за генерален секретар на ООН, който не бива да се изпуска.

Трябва да подкрепим българката Бокова! Стига сме изпадали в черна завист! Стига доноси срещу една достойна българка, постигнала толкова много!

Андрей Райчев, социолог: Сезонът на канарчетата отдавна свърши

image  

 

Изглежда, г-н Михайлов си мисли, че сезонът на канарчетата продължава. Но сезонът на канарчетата свърши мнооого, много отдавна. Това е методът, по който по-големите гадове измежду ченгетата замазваха предишния си живот и измолваха новата власт да ги обича. Това е гнусотия.

Мотивът е смесица между омраза и страх. Омраза към Бокова и страх, че тя ще спечели. Не е само г-н Михайлов тук. Вчера четох “цитат” от националното радио, че се е състояло второто гласуване (което не е вярно), че Бокова е пак трета, но че второто гласуване ще бъде на 5 август! Действително омразата оглупява човека!

Вежди Рашидов, министър на културата: Да се научим да се обединяваме

image  

 

Хубаво е да се научим да се обединяваме, когато става въпрос за национални приоритети. Когато няма друга кандидатура и когато касае България, българите трябва да се научим - в името на тези 8 букви да се събираме на едно място и да защитаваме българския интерес.

Жалко, че докато светът се глобализира, ние отново търсим пътища за разделение. Етносите и цветовете нямат никакво значение, когато става въпрос за авторитета на българската държавност.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на София по въпросите на културата, образованието и спорта: Има защо да сме благодарни на Бокова

image  

 

“За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата”, е писал Иречек през 1881 г.

А всички има защо да сме благодарни на Ирина Бокова и на ЮНЕСКО за това, което се случи на София и на България - столицата ни стана град на киното, и то в конкуренция с Лос Анджелис. Приети бяха знакови традиции и обичаи в нематералното културно наследство - примерите са много.

Проф. Огнян Герджиков, НДСВ: Разочарован и потресен съм

image  

 

Потресен съм. Ако това не е някакъв як компромат срещу самия Евгени Михайлов, мога да кажа, че съм изключително неприятно изненадан, потресен и разочарован от този човек.

Той ми се струваше принципен и демократ. Но не мога да си представя какъв човек би действал по подобен начин срещу българска кандидатура, която има наистина шансове да представи добре страната ни. Обичам България и не мога да позволя човек като Бокова, която има шанс да заеме изключително висока световна позиция, да бъде омаскарен.

   

 

Още: Обединените нации се нуждаят от Ирина БоковаБокова първа сред жените за шеф на ООН (обзор)Европарламентът: Жена от Източна Европа да оглави ООН



Гласувай:
14



1. apostapostoloff - Жан-Мишел Жар, Клаудия Кардинале и Катрин Лалюмиер
29.07.2016 06:17
НЕ СА интелектуалци. А това, което пише Михайлов, си е самата истина. Досега не съм срещнал човек, който да се интересува по някакъв начин от Бокова. Нещо повече- на никой не му дреме за нея.

Да, децата не отговарят за бащите си, но Бокова е изтъкнат комунистически деятел, който от името на комунистическата партия дори се е кандидатирал за президент.

Освен това Бокова притежава богатство, което не може да обясни. За нея от край време се говори, че изнася куфари с пари пре Вип- а. Нечистоплътна е цялата тази работа!

На всичко отгоре Бокова е била заплетена в шпионски скандал в САЩ.

Поради изброените причини тя няма никакъв шанс. Аз, а и мнозина като мен, със сигурност не желаят този висок пост да бъде зает от един български комунистически престъпник.
цитирай
2. zaw12929 - Един пише текст обиден, непочтен и унизителен за българите.
29.07.2016 06:53
ДРУГ БЪРЗА ДА ГО ПОДКРЕПИ ?? Не разбирам защо не изтривате коментара на Апостол?! Уникален българомразец- тЕЗИ ДВАМКАТА ли ще ни даваТ тон на живот и подкрепа? Предател, безбожник подкрепя себеподобен безмозъчник!
Решението за Бокова е решение и оценка за българщината, за морал и култура на 1300 години... Ако някой не може да го разбере- негов проблем. НЕ Е СРАМНО, А ПРЕСТЪПНО УНИЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И ЗАСЛУЖАВА ПРИСЪДА!
цитирай
3. apostapostoloff - Щом ще предлагаме Бокова, дай
29.07.2016 09:03
да предложим за неин заместник Митьо Очите!

Малоумнико zaw12929, не си ти този, който ще ме съди и ще ме оценява. Ти си едно анонимно лайно от циганската махала на Европа и такива като теб нямат думата!

Ние натикахме вас, червените простаци на боклука и слава Богу! За да не излагате и петните България с вашите идиотски кандидатури.

"Българщината" НЕ Е ИЗБИРАЛА Бокова за нищо. Бокова е чиновник, предложен от други чиновници за висок пост.

Никой не е питал българите какво мислят за нея. Затова и ти, простако, не смей да се изказваш от името на българите. Ти, както казах, си никой и нищо и ще си затваряш минетчийницата!
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Въпрос на гледна точчка:
29.07.2016 09:11
ООН е толкова лява и комунизирана структура, безполезна и бездарна, че една червена пачавра като Бокова да я оглави - дреме ми на ухото.
Но ако има някакъв резон от нея и е важно кой ще я оглави, срамота е тая червена цървулеса от името на България да застане начело. Това си е жива срамота.
Така че браво на Евгени, дето се опитва да отрезви тъпата международна общност с истаната за курветината.
цитирай
5. reader - По делата им ще ги познаете!
29.07.2016 09:59
Поведението на Евгений Михайлов е поведение на доносник и жалък мижитурко. Не ми се оправдавайте със демокрацията. Отдавна синята идея е осрана от такива като тия дето се пънат да го защитават. Колкото до националната идея, около която се опитват да ни обединят за кандидатурата на Бокова - ами сами виждаме що за нация е това. Продажни и завистливи хорица на които им е останала само житейската злобичка. Народ, който не може да прости миналото си няма бъдеще. Да не е леко да се прости за греховете на комунистите но в края на краищата голяма част от тях са вече на оня свят. А и тези, които не са ще си отидат. Така че има Кой да ги съди. А ние за да продължим като народ да съществуваме ще трябва да поискаме прошка и да си простим. А пък такива, които обслужват оная пача Кристалина Георгиева и кръжеца й са достойни само за презрение, каквито и аргументи да изкарват. Защото няма аргументи, които да оправдаят националното предателство.

Нарочно оставям коментарите на дежурните псевдо десни защото това си е за техен собствен срам, ако въобще могат да го осмислят.
цитирай
6. minevv - ne
29.07.2016 12:45
бокова не е моят представител.
цитирай
7. born - Колкото му е режисурата,
29.07.2016 15:18
толкова и културата !
цитирай
8. slavimirgenchev1953 - А кои са правилните десни, льольо?
29.07.2016 15:48
Да не би реформаторите? Или "националистите"?
цитирай
9. dobronameren - Срамно и унизително е,
29.07.2016 16:59
че Ирина Бокова е българската кандидатура за председател на ООН.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Забелязъл съм, че колкото ерекцията на някого е "...мани, мани..."
29.07.2016 17:04
slavimirgenchev1953 написа:
ООН е толкова лява и комунизирана структура, безполезна и бездарна, че една червена пачавра като Бокова да я оглави - дреме ми на ухото.
Но ако има някакъв резон от нея и е важно кой ще я оглави, срамота е тая червена цървулеса от името на България да застане начело. Това си е жива срамота.
Така че браво на Евгени, дето се опитва да отрезви тъпата международна общност с истаната за курветината.


толкова по хард е в изказа си . То и за НАТО може да се каже същото след Солана, диригента и най-вече днешния му бос-син на член на Коминтерна и сам водел компартията на Норвегия. Знам, че някои малко чели и нескочели ще кажат да не сравняваме БКП с норвежката компартия и както в повечето случаи ще сбъркат.
Ако прочетат близката история ще узнаят , че БКП , а още повече фамилията Бокови /със всичките измислици за тях/ са бледи дилетанти пред фамилията Столтенберг управляващата партия на Норвегия
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Спецялистете по ерекция от третата възраст
29.07.2016 17:32
като руския зет много разбират и от световното комунистическо и работническо движение.
Само дето нито стават, нито за нещо стават.
цитирай
12. vencivaleri1951 - Ако погледнем без емоции писмото на г-н Михайлов
29.07.2016 18:26
то е по скоро завистлив пасквил на един неуспял /според амбициите си/ мовсковски възпитаник срещу друг такъв , но с безспорно сериозна кариера. Писма, проекти, "съдбовни разкрития" всеки ден пристигат в пощата на различни институции-общински, държавни, международни. В една част от тях има рационален елемент, други са на хора с ментални проблеми и биография на пациента в специализирани мед заведения, трети на клеветници жадни за внимание и търсещи популярност хулейки успели хора с име.
В психологията това е известно като синдрома на пинчера-дребното и смешно псе винаги търси възможност да си "свърши работата" на възможно най- високото място. При кученцето има рационален момент-по нависоко ескрементите му могат по лесно да бъдат забелязани и от това да улесни продължението на рода." Изхождането" на Евгени Михайлов обаче предизвиква единствено присмех и погнуса у всеки разумно мислещ човек.
И обяснявам веднага защо.

На практика избирането на Генерален секретар е договорка м/у великите сили , но този път бе дадена възможност публично да се произнесе Съветът за безопасност.
Който се замисли върху състава на съвета ще разбере че Бокова е постигнала изключителен резултат. Получила е 3 предизвестени отрицателни гласувания. Сред квотата на представителите на Африка и Азия има две държави които по никакъв начин не могат да гласуват за жена и третият отрицателен глас е този на англичаните заради позицията на Нейно превъзходителство за Фолклендските острови. Съставът на Съвета за сигурност априори намалява шанса за ФУЛ в дамите кандидати. Не напразно с изключение на нашето момиче другите жени получиха по слаби резултати.
От гласуването се разбира , че най-вероятно 4етрима от посланиците на Великите сили са гласували положително за Бокова. Тоест , ако наистина мислят жена да изберат и това изслушване пред Съвета за безопасност да не е било проформа има голям шанс Бокова да бъде избрана. Тоест опитът на Михайлов е безмислен, а от там и жалък-касетата с танковете не върви(
цитирай
13. vencivaleri1951 - Нищо и няма на третата възраст
29.07.2016 18:46
slavimirgenchev1953 написа:
като руския зет много разбират и от световното комунистическо и работническо движение.
Само дето нито стават, нито за нещо стават.


стига да не забравяш , че си в нея и не се напИняш да поси-ане:)
А иначе за комунистическите и работнически движения наистина много знам,

"...защото изповядам единний и светлий комунизъм..."
цитирай
14. josarian - Това червените свине никога няма да признаят..
29.07.2016 21:07
dobronameren написа:
че Ирина Бокова е българската кандидатура за председател на ООН.

цитирай
15. theeconomist - Ха, ха, ха, то вашето дясно е
29.07.2016 21:20
дясната ви ръка с която си бършете дирниците.
Щото вашите десни ви ограбиха и ви плюха в суратите.
Били сте, сте и ще бъдете сетни прошляци, лузъри и неудачници. И на оня свят ще сте такива.....:-))
цитирай
16. bojil - На червеното недоразумение Бокова ...
29.07.2016 21:23
На червеното недоразумение Бокова подкрепа дават само червени травестити и прочути ненужници,
които струват по-малко дори от селските нужници. Да бъде клеветена тя обаче също е грешка: веднъж номинирана,устата на клеветите трябва да бъде запушена херметически и нито "ГЪК" да не излиза от страната ни по неин адрес. Комунизмът обаче учеше хората не да се уважават а да се клеветят и шпионират взаимно,затова днес той пасе собствените си плодове и трябва да се сърди САМО на себе си!
цитирай
17. wasp - Какво е направила тази кранта за България...нищо!
30.07.2016 05:14
Но за други срещу съответното възнаграждение...

След признаването на Палестина като страна членка на UNESCO през 2011
(Боковица генерален секретар) организацията губи 80 млн.$ финансиране от САЩ
а скоро след това Боковица се сдобива с два апартамента в Манхатън за 2.4 млн.$

Миналата година френското шампанско беше вписано в World Heritage List of UNESCO
Ами защо се чудите че Ентелектуалците Жан-Мишел Жар, Клаудия Кардинале и Катрин Лалюмиер са платени за кампанията в нейна защита

цитирай
18. krumbelosvet - Ама и авторът
30.07.2016 06:51
още в заглавието определя доносника като... българин. И сипва водс в чия воденица? Синдромът на самохуленето е заразен като чума. Или май холера беше. А доносникът е бесен антикомунист и макартист. А крилатите думи - кои са у нас диваци и варвари - са казани преди 83 години.
цитирай
19. ganini - Aман от тия комунисти!
01.08.2016 13:14
Много нахални, много нагли и все те ще оправят света! С лагери, затвори, пистолети... Сега са "демократи". Ха,ха,ха, както казваше Първия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4085288
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930