Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5380865
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
15.11.2011 15:07 - 700 млн. лева годишно за циганите
Автор: stoineff Категория: Новини   
Прочетен: 13053 Коментари: 27 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


     За българският данъкоплатец  ще става все по - трудно да изхрани безработните цигани и децата им, които раждат деца. Ето ви една статия на БЛИЦ по темата. Ако имате да добавите нещо ще се радвам да го прочета.
 
"Половината роми не работят, държавата губи 700 млн. лева годишно, сочат данните на представената днес от вътрешния министър Цветан Цветанов Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020).

По данни на НСИ от преброяването на населението от 2011 г., ромите остават третата по големина етническа група в България. Като роми са се самоопределили 325 343 души или 4.9% от българските граждани. 


Постоянният представител на Световната банка в България Маркус Репник съобщи, че средно ромите губят потенциален доход до 5000 лева на година, а българското правителство 700 млн. лева годишно, защото едва 13% от работещите роми са завършили гимназия.

“Ниското образование води до ниски възможности за намиране на работа и загуба на възможните печалби от заетост на ромите. Ромите, които завършат гимназия, могат да очакват да получават 83% повече като възнаграждение от тези, които не са. Всеки лев в образование на ромите, ще донесе 7 лева в държавния бюджет“, каза Репник.

Едва 50.2% от икономически активните лица или 19.35% от всички роми над 15 години обаче работят. Стратегията предвижда по-голямо обхващане на ромите в програми за заетост, разработване на мерки заедно със синдикати и работодатели, включително стимули за бизнеса при наемане на роми или дори насърчаването на предприемачеството сред ромите.

"Няма формирани лидери, които да имат необходимата обществена подкрепа и да участват активно в реализирането на политиките за ромска интеграция", каза вицепремиерът и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Цветан Цветанов. Стратегията, изготвена в отговор на ЕС, е поредният документ, който приема поредното българско правителство в опит да се справи с ромската интеграция./БЛИЦ"


Тагове:   циганите,


Гласувай:
41



1. creatura - Дали ще дочакаме някой политик със ...
15.11.2011 15:31
Дали ще дочакаме някой политик със здрава десница да реформира циганите!?
цитирай
2. lyubomircholakov - Нашенската статистика сякаш иска ...
15.11.2011 16:14
Нашенската статистика сякаш иска напълно да оправдае градацията: лъжа, голяма лъжа, нахална лъжа, статистика! Според някои цигански (на български думата е "циганин" и е странно защо българите трябва да се отказваме от родния си език?) т. нар. "лидери" циганите в България са между 1 милион и 1 милион и 500 хиляди. Мисля, че в случая на тях може повече да се вярва, колкото и да е странно.
Според проф. Петър Иванов в статията му "Циганска каруца по път незнайно закъде" от 1995 г. циганите, според данните от 1878 г. досега, се удвояват на всеки 20 години - тоест, нарастват в геометрична прогресия. Участниците в Русенската конференция по демографските въпроси през юни 2010 г. потвърдиха тази тенденция. А и всеки може да се убеди от собствения си житейски опит, стига да се озърне наоколо. В същото време, пак според официалната статистика, населението на България намалява с 40 хиляди годишно. Ако приемем приблизително броя на циганите за 1 милион и насложим удвояването им на всеки 20 години, това означава, че те се увеличават с 50 хиляди годишно. В такъв случай за българите остава да намаляват с 90 хиляди годишно, за да се стигне до разликата 40 хиляди общо намаление за цялото население.Турците също се увеличават, макар и не с такива темпове като циганите. Русенската конференция изнесе като информация за намаляването на етническите българи в България числото 70 хиляди годишно, което в общи линии се вписва в хода на горните разсъждения.
Това са цифрите, без емоции и без шаблонните обвинения в "расизъм", "дискриминация" и пр. втръснали клишета на т. нар. "неправителствени организации". Те може да се коригират в известна степен от специалистите, но ясно очертават тенденцията.
Оттук нататък изчислението кога българите ще станат малцинство в България (ако управляващите не ги приравнят поне с някой изчезващ животински вид, за да им дадат подобни преференции) и кога въобще ще изчезнат, уви, е въпрос само на аритметика.
цитирай
3. stoineff - yubomircholakov
15.11.2011 17:47
Циганите са прогресивно нарастващ социален тумор. Те ще ни убият ако преди това не ни убият политиците ни, които непрекъснато ни вменяват задължения - данъци, такси, осигуровки, че и социална, и расова търпимост. Аз не искам да храня тоя тумор повече!
цитирай
4. анонимен - мисията невъзможна
15.11.2011 22:29
Помислете си колко бързо се размножават циганите.На 25 год обикновено имат по5 деца .Когато станат техните деца на 25 и те имат по толкова.Извода от 2-ма след 50 години са 32.Аз съм почти на 50 и с жена ми имаме 1.Е, как моето1 работейки да изхрани 32чужди пък и свойте ?Нищо против тях, но аритметиката си е аритметика.
цитирай
5. skalistmuj - Това е техническо чудо. Поклон:)))
15.11.2011 22:42
цитирай
6. hatanasov - А за нас?!
15.11.2011 23:39
МИЛИАРДИ
цитирай
7. lyubomircholakov - МИЛИАРДИ Напротив. Всички други ...
16.11.2011 00:06
hatanasov написа:
МИЛИАРДИ

Напротив. Всички други пари в държавата се харчат еднакво за всички: българи, турци, арменци, евреи и вкл. цигани. Тоест, циганите получават наравно с всички други от общите пари, но СПЕЦИАЛНО за тях се отделят и пари на етническа основа по т. нар. "ромски програми" (за интеграция, образование, запазване на етническата идентичност, за благоустрояване, за жилища и т. н.). Няма нито един (НИТО ЕДИН!) лев, похарчен специално и само за ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ, както впрочем и за всички други етноси в България - турци, арменци, евреи и т. н. Единствено и само за циганите се харчат пари на етническа основа по т. нар. "ромски програми"! Някой да е чул за БЪЛГАРСКИ ПРОГРАМИ? Или за ТУРСКИ ПРОГРАМИ? Или за АРМЕНСКИ ПРОГРАМИ? Или за ЕВРЕЙСКИ ПРОГРАМИ? Няма такива. Но "ромските програми" са доста, нали?
Даването на пари само за един етнос се нарича етническа привилегия или, по-точно казано: ЕТНИЧЕСКА ДИСКРИМИНАЦИЯ. Изводът е само един: в България, членка на Европейския съюз, под благосклонния поглед на Европейската комисия и на Държавния департамент на САЩ - ведомството, което най-много се грижи за "човешките права" в света, се развихря етническа дискриминация.
цитирай
8. анонимен - Много кинти бе. Аз предлагам да ги ...
16.11.2011 00:21
Много кинти бе. Аз предлагам да ги закараме до пещите на марица изток 2,3,и т.н. Хитлер е бил прав по този въпрос. Няма куче което доброволно да си отглежда бълхите както казваше баба ми лека и пръст.
цитирай
9. lyubomircholakov - Mисля, че по-умното би било нещо ...
16.11.2011 00:46
Mисля, че по-умното би било нещо друго: циганите да бъдат превърнати в българи. Това, че кожата им е по-мургава, не е особен проблем; по въпроса за цвета на кожата може да се погледне веселия разказ на Чудомир за Нено Сенегалеца (съжалявам, в момента не си спомням точно заглавието на разказа). Не е важно каква е кожата на лицето, важно е какво има в главата. Ако още преди много години държавата се беше захванала да ги възпита КАТО БЪЛГАРИ, да им внуши, че са българи с всичките произтичащи последици от това (традиции, религия, обичаи, морал и пр.), сега щяхме да имаме един милион българи повече и един етнически проблем по-малко. Но именно затова изглежда всички западни "доброжелатели" не позволяват да се издума дума за възпитанието, а непрекъснато говорят за образование. Защото възпитанието би ни дало още 1 милион българи с малко по-тъмна кожа - а образованието, в случай, че изобщо е успешно, ще ни даде 1 милион образовани цигани. Бихме могли да се поучим от опита на Израел, който преди 20 години спокойно призна 2 милиона чернокожи фалаши от Етиопия и ги прибра в границите си, без изобщо да се смущава от цвета на кожага им - в резултат държавата се увеличи с 2 милиона израелци, на които беше дадено и образование, и възпитание в израелските традиции и всичко останало.
Разбира се, идеалният вариант би бил раждаемостта на българите (ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ) да се увеличи над фаталното 2.1 на жена във фертилна възраст (над който коефициент започва увеличаването на населението), но засега поне такава тенденция нито се наблюдава, нито има индикации, че управляващите България се замислят по този въпрос.
цитирай
10. анонимен - Или циганите да се интегрират
16.11.2011 01:25
Или да отиват там откъдето са дошли. Това издевателство над цял един народ не може да продължава повече.
цитирай
11. lyubomircholakov - Уви, може. Докато народът се свъ...
16.11.2011 01:31
Уви, може. Докато народът се свърши.
цитирай
12. анонимен - Стига с тоя расизъм бе хора
16.11.2011 06:50
Цигани или не-цигани, какво значение?
Та то българи не останаха и без другото вече, да не говорим още колко ще емигрират.
Като си внесем китайци, араби, пакистанци или афганистанци по-добре ли ще стане?
Каквито ще да са по етнически признак (кръв) щом са граждани на една страна, държавата е длъжна да им отделя нужното внимание и средства.

И стига с тия лъжи че видите ли енническите българи плащат данъците, а другите им ги консумират. Абсолютно неверно. Задължение на държавата е да провежда еднаква данъчна политика спрямо всички свои граждани. Ако това не е така, това е пак проблем на държавата.

Българския етнос е основния държавно-отговорен, създаващ и крепящ държавата. Опитите да се маргинализират други етноси може да води само до изолиране на другите общности от държавническите процеси... Всички трябва да чувстват държавата като своя опора и защита.

За съжаление това не е така и няма скоро да стане ...На докоменти много неща са така, но човешкият фактор казва друго. Има такива служители на държавата, че попаднете ли в ръцете им... не се знае какво ви чака... За съжаление тия последните взеха дори и върха на държавата.

цитирай
13. culture - Опасно е.
16.11.2011 10:19
Пари се отделят за малцинствата. А за останалите? Излиза, че колкото повече се оплакваш, толкова повече получаваш. Нормално е в един момент на ощетените да им писне. Така стават конфликти.
цитирай
14. анонимен - Ако половината цигани са безраб...
16.11.2011 10:22
Ако половината цигани са безработни? Това прави най много 200 000 - като това са и децата и старците.. Но да речем че има толкова семейства с безработни в тях.. Това прави най много по сто лева на семейство - и прави 20 000 000 - на месец или 240-милиона на година.. Та така.. Но циганите плащат данъци - поне косвени.. Първо да сметнем тези данъци взети от тези 240-милиона.. Акциз.. ДДС.. МИТА. И др.. Това са 40% са .. Така че циганите връщат 40%-от тези 240-милиона.. В държавата.. Останалите пари от това което ще си купят - отива в бизнеса и работниците.. Та така.. Същото става и с парите на останалата част от циганите дето имат други доходи.. Кой кой храни.. Кой кого храни.. Важното е доброто да надвишава лошот.. Тогава лошото минава за възпитание.. Ако възпитаваш детето си с моркова или тояга - и моркова е повече от тоягата - тогава детето ще знае че го обичаш - а щом обичаш - значи че наказанието е за добро.. Така ще си помисли всеки.. Но тоягата е дясното Десницата..
цитирай
15. анонимен - Бъдете добри. Защото ако не сте Десницата ще ви измами..
16.11.2011 10:41
Ако половината
цигани са безработни?
Това прави най много
200 000 - като това са
и децата и старците..
Но да речем че има толкова семейства с
безработни в тях.. Това
прави най много по сто
лева на семейство - и
прави 20 000 000 - на
месец или 240- милиона на година.. Та
така.. Но циганите
плащат данъци - поне
косвени.. Първо да
сметнем тези данъци
взети от тези 240- милиона.. Акциз.. ДДС..
МИТА. И др.. Това са
40% са .. Така че
циганите връщат 40%-
от тези 240-милиона.. В
държавата.. Останалите пари от
това което ще си купят
- отива в бизнеса и
работниците.. Та така..
Същото става и с
парите на останалата част от циганите дето
имат други доходи..
Кой кой храни.. Кой
кого храни.. Важното е
доброто да надвишава
лошот.. Тогава лошото минава за възпитание..
Ако възпитаваш
детето си с моркова
или тояга - и моркова е
повече от тоягата -
тогава детето ще знае че го обичаш - а щом
обичаш - значи че
наказанието е за
добро.. Така ще си
помисли всеки.. Но
тоягата е дясното Десницата..
цитирай
16. анонимен - Искам да стана ромка. Моля посъветвайте ме как да го направя.
16.11.2011 11:04
[quote=creaturote]
цитирай
17. анонимен - http://kultura. bg/bg/articl...
16.11.2011 11:21
http://kultura.bg/bg/article/view/18591
цитирай
18. kritikar - hatanasov - А за нас?!
16.11.2011 11:40
hatanasov написа:
МИЛИАРДИ

Само че откраднати от джоба ни.
цитирай
19. анонимен - Има ли ясна разделителна линия ...
16.11.2011 12:07
Има
ли ясна разделителна
линия между левицата
и десницата днес? В
началото на ХХ век границата между
левицата и десницата
се задава тъкмо от
ролята, която трябва
да играе държавата.
Докато през XIX век дебатът е по-скоро
политически, търси се
цялата гама от
възможни решения на
въпроса какъв да е
политическият режим във Франция -
отначало левицата е
по-скоро
републиканска, а
десницата -
монархическа. Но след като Френската
република вече се
конституира, по-скоро
става дума за избор на
управление, отколкото
за съществено различие между
левицата и десницата.
Ето защо
разделителната линия
през целия ХХ век
минава през ролята на държавата. Тоест,
левицата, дори когато
не е била
комунистическа, смята,
че държавата трябва
да играе важна роля в икономическата и
социалната сфера и то
не само да дава
тласък, но и да участва
в сферата на
преразпределението. Не казвам в
„разпределянето”, но
все пак в
преразпределението
на благата. И
независимо дали тази левица е марксистка
или не, тя смята, че
държавата не трябва
да се заличава и да
отстъпва пред
пазарната икономика. „Голямата революция”
за френската левица в
края на ХХ век дойде
тъкмо с обвързването
на левите идеи с
пазарната икономика. Германците сториха
това още през 50-те
години на миналия
век. На един важен
конгрес на
Германската социалдемокрация
през 1959 г., известен
като конгреса в Бад
Годесберг, германската
левица всъщност се
сбогува с традиционния
марксизъм и прие
пазарната икономика.
Във Франция през
1981 г. Франсоа
Митеран бе избран с лозунги, които като че
ли скъсваха с
капитализма. Но през
80-те години във
Франция стана тъкмо
обратното: левицата се сдобри с пазарната
икономика. Ето защо
пазарната икономика
отдавна не е
идеологическата
линия между левицата и десницата.
Проблемът е, че има
много различни визии
за пазарната
икономика. Едната
форма е пазарният либерализъм, но има и
друга форма, която
наблюдаваме от
двадесетина години и
това е пълната
либерализация на пазара, която не
познава никакви
ограничения. Така че
разликата, която все
пак се запазва, е
следната: левицата приема пазарната
икономика, но смята,
че държавата трябва
да си остане регулатор.
Ала тъй като нищо в
живота не е едноизмерно, съм
длъжен да уточня, че
голистката десница
също смята, че
държавата е длъжна
да интервенира в икономиката. Сами
виждате, че поне във
Франция има различни
чувствителности и на
левицата, и на
десницата в тази връзка. Едни смятат, че
пазарът трябва да
функционира
автономно, а други
(било от ляво, било от
дясно) - че държавата трябва да се намесва.
Интересното при
сегашните първични
избори във френската
левица беше, че вътре
в нея се наблюдават много различни
нагласи по отношение
на либералната
икономика и то във
време на криза. Имаме
цяла палитра от възможни решения.
Лично аз съм от тези,
които смятат, че
противопоставянето
ляво-дясно все още
съществува и че то допринася за
структурирането на
демократичния дебат.
цитирай
20. анонимен - ПОПУЛИЗЪМ.. От полуграмотни десни инфантили - като вас. Четете и мислете ето, истината:
16.11.2011 12:15
Днес
отново имаме
сериозен социален
разлом – висока безработица, бедност...
Но трябва да се отиде
още по-далеч в
анализа. Пред лицето
на тази криза съзираме
още една заплаха, която едновременно с
това е и изкушение -
затваряне в
собствената
идентичност. Мнозина
съвременни историци и политолози вече
говорят за популизма
като за „защита на
нематериално
наследство”. Често в
основата на популизма се крие тъкмо защитна
реакция – не защото
сме богати, а защото
трябва да се осигури
животът на едно
семейство. Много често популизмът е израз на
социалния страх – на
страха от загубата на
работа, от това, че
твоето дете или внук
няма да имат работа. Това, обаче, е
популизмът на
„защитата на
материалното
наследство”. Ала има и
нещо още, нещо, на което социолозите
особено настояват
днес – това е защитата
на нематериалното
наследство. На
известна идея, която обществото има за
своята идентичност.
Някои съвременни
общности смятат, че
тяхната идентичност -
самата тя плод на определена история –
е застрашена. Това
обяснява, поне в
Западна Европа, целия
днешен дебат за
исляма, за носенето на определен брой
религиозни символи. И
интересното в
съвременния
европейския
популизъм е, че той е колкото социална,
толкова и
икономическа
реакция; и не на
последно място –
идентичностна реакция.
Съвременните
общества са общества
с объркана
идентичност. Опитът
показва, че тъкмо в подобни мигове
ситуацията е опасна,
което предполага
намеса на
интелектуалците и
техен обективен анализ.
цитирай
21. hatanasov - Явно никой не е усетил иронията ми?!
16.11.2011 12:26
Циганите не заплащат и потребителска такса и се преглеждат безплатно. А джипитата, които ги обслужват получават добавки за това.
цитирай
22. анонимен - 700милиона - да бе да?
16.11.2011 12:51
Не 0.7 милиарда, а 7милиарда ще да е по-вярна цифра. Колко пари годишно отиват за детски, роди мангалката 15-20чаавета, а парите изяжда и изпива. Следователно загубени пари. Кражбите на ток, вода и т.н. - пишат се загуби, кой ги плаща, колко милиона годишно се окрадават от честните хора. Кражбите от дома - има къщи по селата дето са обирани 15-20пъти от циганите. Загуби за милиони. Посегателства и кражби на жици, релси, мостове и т.н. Кой ги плаща после за възстановяване?Издръжката по затвори - над 90% от затворниците са цигани, а по-официални данни са само едва 4.9% от населението. Тази храна, ток, дрехи, медицинско обслужване и т.н. за да издържаме тези крадци, убийци и изнасилвачи - кой ги плаща?България можеше да стане старчески дом за англичани и немци - по 500евро на месец средно от един чужденец пряко щяха да влизат в държавата, но те масово напуснаха заради основно циганските грабежи на техните домове. Отиде си човека до Англия например, върне се, хоп - всичко окрадено и разбито. При добра политика 1 000 000 чужденци можеше да приеме България, това означава 500 000 000 годишно чиста загуба за България, само по тази линия. И т.н и т.н. Циганите са тумор за държавата, колкото повече нараства, толкова повече вероятността да я бъде България намалява. Това е лошо и за тях, защото когато българите изчезнат, няма кой да хи храни, няма от кого да крадат, няма кой да им имунизира децата и т.н. След нас ще загинат и те, още повече че преди това на много хора ще им писне, Катуница и събитията след нея, колкото и много продажни и лицемерни журналисти да се опитват да ги изкарат, като вълна на лумпени и дрогирани, много точно отразяват настроенията сред българите. Катуница е крестящ пример, че нещата излизат извън контрол и трябват спешни, твърди мерки за ограничаване първо на тази неконтролируема и страшна по размери раждаемост, която носи след себе си нова вълна от безработни, крадци и убийци.....
цитирай
23. sfredel - 16. анонимен - Искам да стана ромка. Моля посъветвайте ме как да го направя.
16.11.2011 13:03
Научи се да плачеш ефектно. Най-добър образец е на циганско погребение. Може и пред социалните, когато раздават майчинство. Понякога и бой пада - група циганки млатят нециганка.
цитирай
24. анонимен - Така ви се пада. Като сте десни ко...
16.11.2011 13:28
Така ви се пада. Като сте десни копелета.. Да ви изядат дано.. Дори за полиция и армия ви се стискат парите - но ги давате на тузарите - дето им работите - и те ви изнасилват всеки ден.. Това си е то дясното.. Тъпо.. Тъпо.. Осъзнайте се и вземете 70% от печалбата на вашият работодател - и си изградете държавата.. Всеки проблем се решава с пари.. Чистота.. Възпитание.. Образование.. Здраве.. Всичко.. Просто за всяко нещо се изгражда структура по неговото подържане.. И ще си санирате блоковете.. И ще има кой да ги поддържа с градинки и чистота.. ... Не вярвайте на десни популисти.. Които желаят само да имат повече и повече.. И ви дават други посоки към изкуствени проблеми..
цитирай
25. анонимен - Моя идиалин живот & My life idialin
16.11.2011 14:07
Моя идиалин живот & My life idialin
http://youtu.be/meV_Db-Nrw4
цитирай
26. tutankhamon661 - stoineff
16.11.2011 14:33
Като гледаме как печелят от оплаквания, накрая и ние ще поискаме същото.
Дали ще стигнат парите и какво става с държава, където никой не работи, а само иска?
Така стават войните.
цитирай
27. hristo27 - От началото на демокрацията ари...
17.11.2011 08:32
От началото на демокрацията аритметиката на управляващите е повече от точна наука. Къткат си ги защото там е най-сигурния електорат. 101 % сигурни!
Какво от това, че на българинът му писна вече?!?
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!