Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 10:48 - Тайните на водата и ефектът на Кирлиан
Автор: alexlevashki Категория: Новини   
Прочетен: 1616 Коментари: 0 Гласове:
1



Тайните на водата и ефектът на Кирлиан   Днес водата в течно състояние се разглежда, от една страна, като среда, която във всяка точка има извънредно ефимерна — 10-кристална микроструктура, а от друга — като важен елемент от микрокристалните кластерни структури, от макроскопичните кристали и в микроструктурите на живота [1].   image
Зависимост tкип (1) и W (2) от молекулната маса на веществата. През 1885 година Томсън е предполагал, че водата в течно състояние е полимерно вещество (рис.1). От данните на рис. 1 излиза, че в температурния интервал tM — tкип водата представлява полимолекулярен комплекс, който се състои от молекули с молекулярна маса между 100 — 180 (Н2О)6 — (Н2О)10. Рентгеноструктурният анализ показва, че ледените кристали имат доста рохкава структура. Тук големите топчици с дупки условно показват кислородните атоми, а малките прорези между тях — атомите на водорода. Всеки атом кислород е заобиколен от четири атома водород, водородните атоми служат като свързващо звено между два съседни атома кислород. Формулата на молекулата на водата Н2О, разбира се, се запазва, но е невъзможно да се отдели отделна молекула в кристала. Структурата на леда, естествено, не е плътна опаковка, в решетката има големи «дупки». Когато ледът се топи, кристалът се разпада на отделни молекули и веществото става по-плътно. Затова плътността на водата при 0°С и нормално налягане е по-голяма от плътността на леда в същите условия: р на водата е + 999,9 кг/м3, р на леда = 916,8 кг/м3. Когато ледът се топи, започва запълването на празнините; плътността на водата се покачва при температурни стойности 0 — 4°С, и като резултат нарастват модулът на еластичността, коефициентът на пречупване, скоростта на разпространение на звука във водата, вискозитетът, топлообемът и топлопроводимостта. След фазовия преход лед — вода (0°С) водата започва да се държи като всяко друго вещество в условия на покачваща се t° — плътността намалява и всички зависими от плътността характеристики също закономерно понижават значението си (модулът на еластичност, коефициентът на пречупване, топлопроводимостта, топлообемът и т.н.). Разтворените вещества нарушават структурата на водата за повече или по-малко време, но и водата променя структурата на някои от разтворените вещества. Водата играе определена роля в енергетичните промени на живото вещество и е задължително условие за активни жизнени прояви. Биологическите функции, в голяма степен, са насочени към изграждането и разрушаването на водните структури. Известно е, че 30-40°С е постоянната температура при висшите животни [2]. Съвременната физика на твърдите тела разглежда такива метастабилни течнокристални комплекси като матрични структури. Прогнозирането на свойствата на матричните структури се базира на анализа на геометрични фазови преходи в процеса на перколация, изхождайки от условията на свързаност, т.е. образуване на кластер [3]. Установено е, че фундаменталният закон на естествознанието за преминаването на количеството в качество се осъществява само в условията на запазени параметри на матричната структура (размер на зародишите на кластерите — L), при промяна на размера на зародишите, скоростта на прехода количество в качество рязко се понижава, а ефектът от проявените свойства рязко нараства. Ще го изразим със следната формула: Рс = Р L, където Рс е вероятността за геометричен фазов преход, Р — обемната част на асоциатите на водните молекули, L — размера на частиците на асоциата. По този начин, перколационният анализ дава възможност да се прогнозира свойството на системата, състояща се от повтарящи се елементи, които са носители на дадено свойство на системата. В нашия случай, свойствата на водата се определят от съдържанието на броя зародиши на кластери. Размерът на структурните елементи може да се определи по кинетичните криви, като използваме уравнението на П. Ферхулст. Параметрите на морфологията (строежа) се оценяват според характера на кинетичната крива (динамиката във времето) на изследвания процес. Да си представим, че характерът на кинетичната крива на рисунката показва процеса на образуване на кластерите. В съответствие с уравнението на П. Ферхулст, измененията на свойствата на системата се определят от характера на структурните преобразования. Ако се намали размерът на кластера, скоростта, с която се проявяват свойствата на кластерите, намалява, но ефективността на системата, в конкретния случай водната, рязко нараства. За пример може да послужи ръстът на ефективността на хомеопатичните препарати при увеличаване на степента на разреждане. Вероятно във връзка с това, че в процеса на приготвяне на хомеопатични препарати се променя структурата на разтвореното вещество, количество молекули в асоциата на разтвореното вещество се намалява. Затова при по-високи степени на разреждане, първоначално разрежданото вещество проявява свойства на молекули — нивото на материя и енергия. При това свойството на молекула на разтвореното вещество се запазва с по-силен енергичен ефект. Водата е източник на собствено излъчване и, заедно с това, служи като активна среда за неговото разпръскване. В същото време информацията, закодирана в структурата на нейните кратко живеещи образования, се запазва. В основата на паметта на водата се намират структурно-информационните й свойства и собствените й излъчвания [4]. Днес е актуален проблемът с изучаването на състоянието на природните обекти, с които си взаимодейства човекът. Единият от тези обекти, влияещи на човешкото състояние, е хидросферата. С водата са свързани най-важните процеси в човешкия живот и в околната среда. Съвременните технологии позволяват да се визуализира излъчването на човека и на обектите от живата и нежива природа, в това число и на водата, като се използва ефекта на Кирлиан [5-8]. В нашите изследвания, ние използвахме устройсто и методика, разработени от катедрата по екология на Националния Лесотехнически университет (гр. Днепропетровск) [9]. Бяха получени излъчвания на капки вода от различни източници, в това число и от светите места и от минерални източници, които сравнихме с чешмяна и дестилирана вода (рис. 2, 3, 4). image
Почаевски Манастир
(Тернополская обл.)
гр. Верхне-Днепровск
(Днепропетровска обл.)
Женски манастир
(гр. Черкаси)
Рис. 2. Кирлиан-излъчване на водата от свети източници. image
Непосредствено преди изследването Престояла един месец преди изследването
Рис. 3. Кирлиан-излъчване на чешмяна вода, взета
непосредствено преди изследването (отляво) и преди един
месец (отдясно).
В сравнение с водата от свети източници, чешмяната вода съдържа в кръга груба зърненост. Колкото е по-стара водата, толкова по-изразена е зърнеността. За пречистена вода може да се смята водата с високо ниво на структурно-динамичните параметри (като вида «разтопена вода»), което може да се постигне само чрез целенасочена обработка, например, чрез електрохимическа активация. Можем да предадем на водата свойства на оздравителен и профилактичен фактор, като и се осигурим структура, която не позволява развитието на патология, формирана под влияние на някакво външно патогенно въздействие. Структурирането на «разрушената» вода и други течнообразни обекти е възможно чрез молитва, добри и възвишени думи, мисли и по-структурни обекти — Светена вода и ароматни масла. Всичките изброени фактори, въздействайки върху водата, променят структурата на кластерите по такъв начин, че в тях се кодира информация относно тези въздействия, като в същото време, естественно, се променят характеристиките на структурно-информационните свойства на водата [10]. image
Преди молитва След молитва
image
Преди молитва След молитва
image
21.09.07 27.09.07
Рис. 4. Кирлиан-излъчване на различни проби чешмяна вода. 1 — Кирлиан-излъчване на «прясна» чешмяна вода преди и след молитва; 2 -Кирлиан-излъчване на престояла чешмяна вода преди и след молитва;3 — Кирилиан-излъчване на образци чешмяна вода взета и осветена в храм (отляво 21.09.07, отдясно 27.09.07) Както е показано на рисунките отдясно, в горната част на кирлиан-излъчването на чешмяната вода, взета от чешмата непосредственно преди изследването има по-груба и наситена зърнистост в кръга и външния стримерен слой на излъчването по сравнение с по-горе представените образци Светена вода, което показва ниската и структурираност. Външният кръг на престоялата вода практически няма луминесценции — отсъстват радиално излизащи тънки външни стримери. След молитва, в образците чешмяна вода, както «прясна», така и престояла, се наблюдава видимо удебеляване на стримерния слой в горната част и незначително намаляване на затъмнението вътре в кръга, което доказва тенденцията към подобряване на енерго-информативните свойства, но е по-слабо, отколкото при Светената вода. Съпоставихме описаните закономерности в измененията на структурата на кирлиан-излъчването на осветената в храма вода с данните от изследването на вискозитета на чешмяната вода до и след «присъствието» на водата на богослужебна молитва в храма (таблица 1). Получените резултати, определящи вискозитета на чешмяната вода показват значителното му намаляване след въздействието на молитвата по време на службата в храма, Първоначално по-нисък вискозитет притежаваше водата от светен източник (Верхне-Днепровск). Интересното е, че посочените изменения са се повторили в същото количествено отношение в дните на различни християнски празници. Таблица 1. Резултати, определящи вискозитета на образците вода, измерени с капилярен вискозиметър
Дата на вземане на пробата Образци на водата Вискозитет Разлика с първия образец
21 август 2006 г. Чешмяна вода, взета преди един месец 72,8 -
21 септември 2006 г Чешмяна вода, взета преди службата 72,0 -0,8
21 септември 2006 г. След службата 71,0 -1.8
27 септември 2006 г. Чешмяна вода, взета преди службата 72,0 -0,8
27 септември 2006 г. След службата 71,0 -1.8
27 септември 2006 г. Източник Верхне-Днепровск 71,8 -1,0
27 септември 2006 г. Дестилирана 71,2 -1.6
На представените по-горе кирлиан-снимки на водата от Почаевски манастир (рис.4), прави впечатление, че капките вода върху лентата са се разтичали по-често, отколкото при образците на друга вода. При дестилираната вода също се наблюдава нисък вискозитет, което я доближава до светената; това е изобразено на кирлиан-снимките като сходна структура на излъчване (отсъствие на зърнистост вътре в кръга). Но както е известно, разликата във веществения състав на водата е съществена. Дестилираната вода е добър проводник на информация, също като структурираната, тъй като няма примеси. Светената вода, съдържайки примеси, също като чешмяната е структурирана. От всичко, казано досега, може да се направи извод, че живота, във всички познати ни форми, е многообразие от неравновесни системи, изградени на базата на водата. 1. Вернадский В.И. Научная мысль как планетарное явление. — Наука, Москва. — 1991 г. 2. Заворотных В.И. Передача тонкой (торсионно-спиновой) энергии воде от гомеопатического препарата Траумель R // Созн. и физ. реал. — 2006. — Т. 11, № 1. — С. 37 — 40. 3. (Гулдах Х., Тобочкин Я. Компьютерное моделирование в физике, Ч. 2 / Пер. англ. М.: Мир. −1990. — 400 с.). 4. Голубева Н.Г., Курик М.В. Основы биоэнергоинформационной медицины. — Киев, Изд. Дом «АДЕФ-Украина». — 2007. — 192 с. 5. Кирлиан С.Д. Авт. свид. № 106401, кл. G03В 41/00, 1949. 6. Романий С.Ф. SU, авт. свид. СССР № 1715316, кл. А61В5/16, 1992, Бюл. № 8. 7. Mandel P. Energetische Terminalpunkt-Diagnose. Engan, 1983, 199 c. 8. Коротков К.Г. Эффект Кирлиан / изд-во «Ольга», С.-Пб., 1995. — 215 с. 9. Спосіб оцінки енергоінформаційного стану рідинофазного об’єкту і пристрій для його здійснення / Л.А. Пісоцька, В.М. Лапицький, К.І. Боцман, С.В. Геращенко // Патент України на корисну модель № 22212 від 25 квітня 2007 р. 10. Духовные аспекты практической деятельности врача и провизора / Гриценко Е.Н., Кулиниченко В.Л., Мережинская Е.Ю., Минцер О.П., Песоцкая Л.А., Тодорова В.И. Под общей редакцией Гриценко Е.Н. — Львов: УАД, 2006. — 192 с. книга   Източник на статията: www.kirlian.ru


Тагове:   вода,   ефект,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930