Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2009 22:24 - ЧИТАТЕЛИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ: ПОДАРЕТЕ СИ В ПРАЗНИЧНАТА ВЕЧЕР ЕДИН БЪЛГАРСКИ РОМАН
Автор: deteva Категория: Новини   
Прочетен: 2112 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.12.2009 22:30


image

 

         Истината за гибелта на Атлантида (http://thracianatlantis.com )изплува сред оцелялите й части в Тракия, Родопите и Черноморския басейн. За убедителните доказателства разказва новата книга от поредицата „Тракийската Атлантида”. Тя започва с най-старата могилна култура у нас развила се до Първата цивилизация в света. Този научно доказан факт е заложен и в изложбата „Загубеният свят на Стара Европа” (The Lost World of Old Europe, вижте също

Ню Йорк Таймс), наскоро открита в Ню Йорк. Тя ще продължи до м. април догодина и ще бъде закрита с книгата „Краят на Тракийската Атлантида”, която ще бъде преведена и представена там.

Сега всеки може да научи дълго скриваните истини за мистичната цивилизация съществувала по земите ни и за митичния цар на Атлантида, погребан край Варненското езеро сред велможи, обсипани с най-старото съкровище откривано някога в света


Мнения на читатели:

020 Кина Бъговска
16.11.2009

 

Тези дни авторът представи литратурната форма на своя научен проект в Българските дни на наследството, които се състояха в Столицата на българската емиграция в град Чикаго. В истински триумф се превърна мултимедийната му лекция за доказателствата, че днешна България е оцелялата част от потопа, довел до появата на Черно море на мястото на някогашното езеро и до потопяването на огромни територии на Балканите и Азия.Този планетарен катаклизъм е бил преживян от много народи населявали покрайнините на катастрофата. Най-пострадали били носителите на първата човешка цивилизация в света. Затова земята ни е пребогата на културни останки от най-древните времена. Детев започна с въпроса:
"Кое е най-старото съкровище в света" и показа изумителни данни за некропола край Варненското езеро и възстановка на митичния цар-жрец, който той нарече - Царят на Атлантида. Многобройната публика остана поразена от изумителните доказателства и заключения на Детев, което се изчерпва може би с всеобщото мнение, че ако този проект се окаже верен, то сме напът да пренапишем Историята на света, на изкуството, духовността и на човешката цивилизация.

 

019 Антон Минчев 07.11.2009

Аз наистина вярвам, че такъв проект съществува и мисля, че точно сега му е времето да бъде реализиран. Българите трябва да се вдигнем като един и да защитим правото си да бъдем поставени в зората на Европейската цивилизация. Избирането на г-жа Ирина Бокова за шеф на ЮНЕСКО е знакова. Стига сме се крили като мишки за кефа на този или онзи сатрап от близкото или далечното ни минало. Поклон пред автора за дързостта и въображението му!

018 Дими Дилмана 13.10.2009

Книгата е страхотна. Дано успеете да реализирате този проект!

017 Теодора Несторова 01.10.2009

Колкото повече време минава, толкова повече расте убеждението ми, че помогнах за нещо ценно и стойностно, което не се беше случвало досега в живота на Българите. Опитът да се разказва миналото ни от наше собствено име, чрез предметите сътворени от нашите ръце, чрез писмените знаци и феноменалните скални изваяния в Родопите е първи по рода си сред останалата клакьорска и откровено плагиатска българска литература и наука. Пиша тук, за да помоля автора да продължи!

 

016 Стефан Калайджиев 01.10.2009

Книгата е шедьовър. Видях я, снощи я четох и съм впечатлен наистина! Абе коя е тази Нина там? Подкрепям идеята тези истини за уникалната ни изначална духовност и култура да бъде описана като роман, така е по читаема наистина. И съм убеден, че автора скоро ще ни зарадва с научната си фактология.

 

015 Elizabeth Wellh?fer 26.08.2009

Благодаря на Г. Датев за прекрасно написанатна му книга. Радвам се, че все има такива българи с които ние всички живеещи далеко от родината ни да се гордеем и наричаме -БЪЛГАРИ. Желая Ви здраве и понататъшни успехи. WELLH?FER .

 

014 Антон Борисов 01.08.2009

Поздравления за автора. Мислете тази книга като жив въглен, който би опарил гузните ни съвести. То бива бива амнезия, но такава, в която бяха изпаднали Науката, Археологията и Наследството си беше над световните рекорди. В тази книга си дават среща много жанрове, но само една Истина - истината за духовното ни и културно наследство от най-древните времена.

 

013 Ivan Hlebarov 06.07.2009

Уважаеми господин Детев,
Как мога да получа вашето изследване, публикувано в труда - КРАЯТ НА ТРАКЪСКАТА АТЛАНТИДА. Аз живея в Бразилия и дори бих се наел да я предложа за превод на някое издателство тук, но след като прочета вашите доказателства. И РАЗБИРА СЕ ПРЕВЕДА НА ПОРТУГАЛСКИ ЕЗИК! Предполагам, че този полемичен труд ще намери издателство в Бразилия. Още повече че Бразилия, за Ваша информация, е 2-рата страна по издаване на книги в Северна и Латинска Америка - след САЩ.
Привети и успехи от Бразилия,
Иван Хлебаров
сценарист, драматург и кинорежисьор
За контакт пишете на Ваня Бърбоса: bmas@mail.bg

 012 Ели Войкова 02.07.2009

Авторът трябва да бъде поздравен за книгата - не съм я прочела цялата, но пише страшно увлекателно и леко - има страхотен стил!!! Колкото повече чета, толкова повече в главата ми се върти мисълта, че трябва да направим нещо за собственото си минало. Още не мога да реша какво. Най-сетне книга, която е на 100 % българска и авторът й е успял да се опази от опасни залитания в многото клонове на Познанието, където се е разпростряла неспокойната му и будна мисъл.

 

011 Phoenixheart 30.06.2009

ОТКРИХА АТЛАНТИДА В ТРАКИЯ
Честно казано като го чух първо ми стана смешно, но после решим да го прочета. Стана ми интересно, а сега съм почти убеден в това, просто не е истина направо какво сочат някои факти. Заслужава си да се хвърли поне един поглед:
http://thracianatlantis.com/
Най-много ме порази това за седемте африканки обаче.
Ето още линкове
http://forum.mediapool.bg/viewtopic.php?t=4438
http://forum.portal.bg/index.php?showtopic=1139245
и блогът на Детев
http://deteva.blog.bg/novini/2009/06/18/otkriha-atlantida.350510
ето и видео
http://detev.com/atlantis.html

 

010 Петра09 29.06.2009

Днес е Петровден и аз имам празник....направих си подарък...какво..Вашата книга "Краят на Тракийската Атлантида"...отдавна се каня и все нещо се случваше, но днес след упорито разпитване успях, намерих подходящата сергия.....Книгата Ви се търси...Все още не съм я прочела, но ще го сторя с удоволствие....
Ако ми разрешите, бих коментирала прочетеното....
Успех във всичко, с което се захванете...

 

009 Милка Илиева 26.06.2009

Първо за представянето на тетралогията - изключителноооо интересно!!!!!!! Чета книгата, но понеже бързам, за да съм в крак , не мога да се насладя изцяло.Харесва ми! Много добре е представено и интригуващо. Изключително ценно, според мен, за България. А чужденците ще ни позволят ли? Няма ли да има "ГЛАСОВЕ", въпреки доказателствата? Всеки българин, след като прочете това със сигурност ще остане дълбоко засегнат!

 

008 Станчо Панчо 23.06.2009

Тази книга ми прилича на "Селистинското пророчество" с тази разлика, че съдържателната й част ни засяга лично като народ и култура. От нея би могъл да излезе и един прекрасен сценарий за филм (нещо като Индиана Джонс, но с повече духовни препратки) - стига да се намери някой BG или, още по-добре, холивудски сценарист и/или режисьор, който да се наеме със задачата!!!

 

007 Otolerance 23.06.2009

Г-н Детев, използвам възможността да Ви поздравя за усилието Ви да продължите делото на баща си и най-вече за това, че поддържате автохтонната Истина за произхода на българите. Правейки това, Вие се нареждате сред малцината, които работят за бъдещето на българския народ, осветявайки необикновената му история. Тази задача е едновременно неимоверно трудна и твърде лесна. Лесна, защото доказателствата за прадревния произход на българите и просветителската им роля за цялото човечество всеки може да открие навсякъде и по всяко време- слушайки народна песен, разглеждайки шевиците, разхождайки се по селищните могили, педантично описани от баща Ви, бродейки из планините или сравнявайки думи/топоними от различни езици с българските им аналози /по-скоро първоизточници/. И трудна, защото не само, че тази Истина е извън догмата, но и открита заплаха за устоите на един свят, в който духовността у човека е подложена на открит геноцид. Срещу Божествената искра у хората се води безмилостна война и един от факлите срещу това мракобесие, наречен Истинна Българска История достатъчно дълго време беше държан угасен. Това разбира се няма как да продължи, защото истината има чудното свойство винаги да си проправя път и да излиза наяве. Така става и днес в не-съвсем-нашата България и всички в този сайт (http://www.voininatangra.org) според вижданията си и възможностите си се стараем това да се случи по-скоро. Естествено, номенклатурчиците в българската историческа школа, активно подпомагани от /не/българските официални власти се стараят да удавят Истината в порой от изопачавания, полуистини и отявлени лъжи с цел да ни объркат и да ни отведат възможно най-далеч от осъзнаването на произхода, потеклото и мисията ни. Моето мнение е, че всеки, който приема автохтонността на българите за даденост и е готов да отстоява Истината трябва да бъде поощряван и постепенно да се изгражда мрежа от ратници за чиста и неподправена българска история, защото ЕДИНСТВЕНИЯТ ключ към бъдещето на нашия народ е в изучаването и прилагането на уроците от величавото ни минало. Загубени сме, ако не научим историята си и ако продължаваме да се отвръщаме от себе си в жалка имитация на пропаднали модели и пагубни "ценности".
В този дух бих Ви призовал да продължавате Вашето и на Вашия баща дело по начините, които сметнете за подходящи, но винаги със страст и вяра в успеха, защото без Вяра сме за никъде или по-скоро за при звяра...
Ще се радваме всички тук да участвате във форума с интересни мнения и факти, както и да публикувате артефактите от морето и всички други, които биха представлявали интерес за българолюбците. Тези находки трябва да бъдат разпространявани нашироко, защото са наследство на всички българи и са едно от важните оръжия, с които в крайна сметка ще извоюваме победата.

 

006 anti666 21.06.2009

Петър Детев и сега синът му, Йордан засяга една невралгична точка бих казал фундаментална, свързана с бъдещето на България. Естествено, че ще се опитат да му смачкат труда и най-малкото да го омаловажат. Нещата са следните. Този българин се опитва да докаже, че именно тук - по нашите земи и акваторията на Черно море са били легендарните атланти. Което е една стъпка нататък от вече доказания факт за Потопа в Черно море. Логиката е следната. Още Платон след разговор с египетски жрец го подчертава къде точно е била Атлантида - района около Черно море. Нещата стават по-сериозни ако прочетем книгата на Тот, която е в основата на (Х)Ермитизма. Там Тот описва дори част от техните технологии, като един жезъл (влашка тояга). Което ни дава да разберем, че атлантите са разполагали с технологии и знания, далеч надвишаващи тогавашните понятия. Ако в книгата на Йордан Детев наистина пише, че са се спасявали през нахлуващите води от изток с гребла - това си е в противоречие със самата идея за Атлантида. Щото съгласете се, след като са имали напреднали знания, едва ли дървените гребла са били върховата им технология. А като свържем нещата; българи=автохонно население + потоп=атланти се получава нещо, което би обърнало цялото мироздание на съвременната история и геополитика. Съвсем логично е и Й. Детев да бъде атакуван. Бих се учудил, ако е обратното. Но неговото дело не е останало незабелязано. Духат нови ветрове, които са на път да отнесат всичко старо и лъжливо. Нещата излизат от контрола им.

005  Юлияна Станчева 21.06.2009

Не съм очаквала....След първите няколко страници потича нещо което звучи като Великото откровение.Като че ли това са собствените ти прозрение, неизречени и таени някъде в подсъзнанието.Толкова истини за земята и народа ни, за нас самите.Е, и разбира се за Автора. Отдавна не ми се беше случвало да прочета една книга за кратко време два пъти,да се връщам към отделни страници....Всъщност ние носим Атлантида в себе си.Но тази книга ни показва пътя.Като че ли ставаме част от древните ритуали, откриваме звездите.И всеки би открил нещо за себе си в тези страници - за един това ще е криминале, за други исторически роман, за трети - фантастика, за друг - любовен роман....но във всичко това има един непреодолим копнеж да се върнеш към корените, онези - скритите, да прегърнеш истините - самотни и пренебрегвани толкова десетилетия.Прочетете тази книга!За да усетите великата и тъжна история на народа си....

 

004 Елеонора Серафимова 21.06.2009

И този уикенд бях отново в "свещената" Родопа...
Поздравявам Ви за книгата! Добър разказвач сте! Така увличате след вас... Имах усещането докато четях, че няма начин тази история да не е истинска... Вероятно е такава...
Всъщност аз съм само един обикновен читател и едва ли съм в състояние да дам вярна оценка за историческите факти, които се съдържат в книгата... Едва сега започнах задълбочено да чета за траките, но съм доста скептична, тъй като многобройните интерпретации са така противоречиви... Защо не точно вашата гледна точка да е вярната?!
Моля Ви обаче, да ми дадете още време за да осмисля книгата. Надявам се още много пъти да говорим за нея...

 

003 Антония Балабанова 19.06.2009

Здравейте, г-н Детев!
Много се надявам да ме извините, че Ви се обаждам след толкова дълго време, но метафората за водата под мостовете е доста точна, с едно допълнение: ако вали проливен дъжд, там не е безопасно...:)
Радвам се, че Вашата книга ме срещна с човек, за когото водата е по-важна от удобните мостове, независимо от подводните камъни; а може би последните са най- интересната част от авантюрата, наречена Живот!
Благодаря за книгата с посвещение! Харесва ми изящното оформление на корицата. Благодаря и за възможността да бъда част от нейната история!
С най- добри чувства: Антония

002 Христо Смоленов 17.06.2009

Прекрасна книга, но ми се струва, че е изпреварила времето си и обстановката у нас. Ще мине доста време, докато нещата у нас стигнат дотам, че да сме готови да приемем и се възползваме от истините в нея. Да вземем за пример археологията и историята като научни дисциплини. Какво са ни казали те досега за духовното наследство по земите ни? Нищо. Почти същото е положението и с културното наследство и изкуствата. Та тъй, без каквато и да е масова основа и ниво на общественото съзнание, авторът е проявил отчаяна смелост да възкреси изумителните постижения на Стария свят, чиито останки лежат под краката ни. Красиво и страшно е да си представим какво е погребало Черно море, поглъщайки територия по-голяма от днешна България. Детев го прави с чест!

 

001 Десислава Кречева 13.06.2009

 

Най-сетне се намери българин, който прозря очевидното - че могилите в Тракия, мистериите в Родопите и катаклизма превърнал сладководното праезеро в днешното Черно море, са онези три скрижала, в които е записана оцелялата от потопа хилядолетна тайна. Атлантида е Тракийска, Но ще приемем ли тази истина и как? По библейски или по Платоновски? Иначе отдавна е известно, че Старата култура по тези земи ги е превърнала в райски градини. Те не са били в Едем, а в стара Тракия. Комплименти за автора. Свежо, увлекателно и задълбочено. И най-накрая възкръсна изначалната ни духовна култура и уникалното ни наследство!

 

Мненията  са цитат от:   http://www.helikon.bg/books/118/146027_kraiat-na-trakijskata-atlantida.-istoricheski-roman-za-izcheznaliia-star-sviat.html#comments 



Тагове:   вечер,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deteva
Категория: Новини
Прочетен: 217486
Постинги: 57
Коментари: 120
Гласове: 375
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930