Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2019 17:09 - САЩ: Русия изяжда нашия обяд в Африка
Автор: radostinalassa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 523 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Икономически форум Русия - Африка. Втори ден © РИА Новости / Григорий Сисоев Американските медии бият тревога.

"Вашингтон пост" публикува голямо полу-проучване за полудонос за това, че властта на руските медии е проникнала в  социалните мрежи на Африка, придобивайки влияние. "Русия изяжда американския обяд в Либия", оплаква се Washington Times. От форума Русия-Африка мина повече от месец, но  световната преса не го забравя.
Събитието, неговият контекст и последиците продължават да се анализират.
 Западните медии бяха много по-привлечени от факта, че форумът всъщност сключва сделки на стойност над трилион рубли, а кръгът от теми и предложения, обсъждани от руската страна, не се ограничава единствено до оръжия и селскостопански продукти. Най-голям брой споразумения бяха подписани в областта на износа и външноикономическата дейност, международното сътрудничество, високите технологии, транспорта и логистиката, минното дело и проучването, инвестициите и банковото дело. Например руският Uralchem ​​заедно с анголската Grupo Opaia SA ще изгради завод за карбамид.
"Трансмашхолдинг" ще достави хиляда и триста леки автомобила в Египет, а производствените мощности ще бъдат разположени в Унгария, където ще сглобяват продукти от руски компоненти.
Лукойл подписа меморандум за сътрудничество с Министерството на минното дело и въглеводородите на Република Екваториална Гвинея. И така нататък, можете да броите дълго време.   Запад: "НППроиграххме Африка от Русия."  Повечето африкански държави придобиха независимост под една или друга форма през миналия век, когато старите империи се разпаднаха с огромни задгранични владения. Свободата, както обикновено, се превърна в голяма война на всички срещу всички и като се вземат предвид особеностите на местния манталитет и изключително сложните племенни отношения, кръв продължава да се лее в Африка и до днес.

Плодородната почва на междуетническите раздори се подхранва допълнително от факта, че бившите метрополии, въпреки че са загубили власт над някогашните си колонии, често не са ги напускали  на практика и продължават да изпомпват всякакъв вид природни ресурси, осигурявайки бедност, антисанитарни условия и ранна смъртност в замяна.
Най-яркият пример от последните години е Мали. Републиката придоби независимост през 1958 г., но за нейно нещастие в недрата й останаха най-богатите находища на диаманти, злато, уран, боксит и други интересни неща.
Ето защо бившата собственичка Франция не замина никъде, а плътно оплита целия производствен и минен сектор с нейните концесии.

И когато през 2013 г. в Мали започнаха сблъсъци с набиращи силаджихадисти, Париж веднага въведе въоръжените си сили на територията на суверенната държава, които на първо място се заеха с защитата на богатите находища, а всъщност окупираха определени региони.   През последните години, в допълнение към чисто националните конфликти, Черният континент все по-често е погълнат от вълна от радикален ислямизъм. Неговите съмишленици, отбелязваме, също се опитват по всякакъв възможен начин да оседлаят търговията  с въглеводороди и всичко останало, което са готови да купят  на световните борси. Например, според най-консервативните и груби оценки, само за 2016 г. от Танзания, Замбия и Гана са били незаконно изнесени около четиристотин четиридесет тона злато на стойност петнадесет милиарда долара. Жълтият метал незаконно се влива в Обединените арабски емирства, което категорично отказва да разкрие данни за вноса на ценния метал.

Със сигурност обаче е известно, че през последните десет години вносът в сянка на злато от Африка в ОАЕ е нараснал повече от десет пъти. Естествено, никое правителство не  харесва, когато приказни пари текат покрай държавната хазна в неизвестна посока и поради редица обективни и локално признати причини, държавите често не могат сами да решат този дългогодишен проблем.    


Тагове:   канада,   злато,   колонии,


Гласувай:
2



1. zax - Че колко наши легендарни българи ...
05.12.2019 22:14
Че колко наши легендарни българи фараонстват в, на африката под екватора?
цитирай
2. radostinalassa - Не знам, но вече...
06.12.2019 08:32
освен арабите и негрите разбраха какво е приятелството на Запада. Ние също си патим от тези хитреци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13137027
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години