Много хора, които държат на своето здраве, предпочитат да консумират нискокалорийни подсладители като алтернатива на захарта, обяснява ръководителят. Научни опити обаче вече са доказали, че твсъщност ези подсладители стимулират метаболитната дисфункция. Нарушената регулация на метаболизма може да повиши производството на мазнини.Това се отнася и за изкуствения подсладител сукралоза, показа ново проучване в САЩ.
Екип от университета „Джордж Вашингтон“ във Вашингтон изследвал влиянието на сукралозата върху стволови клетки, отгледани от мастна тъкан, както и върху проби от стомашни мазнини. Екипът установил, че при участниците, които пиели нискокалорийни подсладители, се увеличава преминаването на глюкозата в клетките и наличие на гени, които увеличават производството на мазнини. Учените също така открили, че при хората със затлъстяване ефектът на подсладителите върху мазнините е още по-силен
ДОЦ. МАНГЪРОВ: ИМА ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК ДА...
Горд мисирок!