Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2012 13:53 - Какво причинява и как възниква болестта рак? Равновесието ли лекува?
Автор: apollon Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 9933 Коментари: 8 Гласове:
16

Последна промяна: 12.08.2012 22:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сложните и загадъчни неща, винаги са били сведими до максимално простите елементи, които ги изграждат.

Една от основните причини водородните катиони да са толкова вредни е, че създават условия за настъпване на мутации в ДНК като вместо да стабилизират молекулата, те създават условия за промени в азотните бази. Обратно хидроксидните йони стабилизират азотните бази в ДНК, което възпрепятства промените на гените и не създава възможности за мутации. Именно затова антиоксидантите, които съдържат изобилие от хидроксилни и хинонови групи в молекулите си действат балансиращо като поглъщат излишните водородни йони.
Така всички полифеноли и катехоламини имат свойството си да се превръщат в хинони и да абсорбират излишъка от водородни йони. Високата киселинност в тъканите се увеличава още повече при упорита мускулна работа и при недостатъчно кислород в тъканите. В човешкия организъм най-уязвими от рак са клетките със жлезиста структура, тъй като освен секретите, които отделят, по естествен път те отделят и водородни йони. Най-богати на жлезисти тъкани са вътрешните органи. Това означава, че киселинността във тях е най-голяма, за да настъпват в тях най-често ракови образувания и изменения. Епизодите с дългата неупотреба на растителна храна и непрекъснатата консумация на животински продукти и субпродукти прави организма изключително уязвим на действието на водородните йони и образуването на тумори.
Нито алкалното, нито киселинното равновесие в организма не следва да бъдат нарушавани, защото както белтъците, така и гените са изгадени от групи с алкален и киселинен характер, поради което притежават амфотерни свойства.   
Не е нужно човек човек да мери pH на урината или кръвта си. Достатъчно е да знае, кои храни са богати на алкалии, за да се предпази. Това са всички видове растителни източници, плодове, зеленчуци и водорасли, лишени от пестициди и ксенобиотици поне чрез проста осмоза в съд с чиста вода. 
Ако в клетката няма кислород, настъпва апоптоза - в клетката навлизат киселинни водородни йони, натрий и калций, които водят до нарушаване в баланса на клетъчния метаболизъм - движението в клетката спира и това е нейната енергетична смърт.
Важно е да се  знае, че минималното количество витамин С, съдържащ лабилна кетогрупа, с която улавя свободните радикали и водородни йони, се намира в 200 грама растителна храна. Затова суровата употреба на расттелни храни е най-добрата профилактика срещу киселинната война в организмите на всеки един от нас. Минималният дневен прием на витамин С не трябва да спада под 200 милиграма.  Магданозът, копърът и броколи са едни от най-силните алкалните храни в нашето меню. 

Оказва се, че киселите водородни йони не само влияят на замяната на една азотна база с друга, но могат да променят аминогрупите в тях, като с това се нарушава тяхното четене и разпознаване на молекулните кодове, които носят. 
Тъй като еволюционно човек е преминал от месояден към растителен начин на хранене, месоядството не е пречка за човешкия организъм и само по себе си то не носи вреда. Ако обаче към него се прибави пълното лишаване от растителна храна, вредни фактори, токсини, преумора, стрес, имунен дефицит, наследствени болести и предразположения, пушене, тогава рисковете за развитие на заболяване се повишават. 
image
Като обобщение може да се каже, че биологичните алкалии пазят, а биологичните киселини опустошават организма. Единствено изключение от това правило са аскорбиновата киселина и фруктозата. 
Без да пренасяме цялостното аналогия с основите и киселините, ще се наложи да приведем примера, че киселините действат върху тялото, каквото е и тяхното пагубно действие върху неживата материя - те предизвикват корозия върху здравите и твърди метали и тяхното действие върху нормалните процеси на тялото е също толкова опустошително, както в този пример, особено когато равновесието е науршено в тяхното полза. Тъй като човешкото тяло е самостоятелен източник на киселинни йони в хода на своята жизнена дейност, а алкалите единствено могат да постъпят отвън, за да съществува буферно равновесие е нужно да се живее в златната среда и предпазването от негативни фактори, което да гарантира равновесието. Всяко отклонение и максимален уклон е пагубно. 
Човешкото тяло е функционално уязвимо от биологична точка, тъй като в хода на еволюционно възникналата еврифагия, в него липсва възможност за ендогенна синтеза на витамин С и тази способност е заместена от антиоксидантната буферна активност на глутатиона, която не е достатъчна, именно защото организми снабдени с тази двойна защита, могат да бъдат значително предпазени от болести.
Не напразно растителноядните животни като слона и костенурката са най-дълголетните животни в света, докато при хищниците продължителността е най-скъсена. Дори и месоядните животни не са облигатно такива, а в включват в менюто си някои треви. Лято е - набляга се на плодове.
image












Гласувай:
17



1. julianna62 - Сложен въпрос с лесен отговор
21.07.2012 14:31
Ракът е болест на БЕЗЛЮБИЕТО.Няма любов и съпричастост към другия-тук влизат всички категории на живата и нежива природа.Онтошението и мирогледа и не на последно място кармични натрупвания които съвременните хора игнорират.РАКЪТ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СЪВРЕМЕНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ.РАКЪТ Е ЕГОИЗЪМ-ТОВА Е ИСТИНСКОТО МУ ЛИЦЕ.
цитирай
2. apollon - мога да се съглася. Също и на егоизма ...
21.07.2012 14:38
мога да се съглася.Също и на егоизма - любовта към себе си е липса на любов към другите.
цитирай
3. kostadin - Ако знаете, че даже и просветлените ...
21.07.2012 22:07
Ако знаете ,че даже и просветлените умират от рак -какво ще кажете?
цитирай
4. apollon - добра отметка - не знам защо разг...
21.07.2012 22:47
добра отметка - не знам защо разговора се насочи в духовен аспект пи една чисто химична тема, но вероятно е заради поведенческия уклон на възможното предпазване.
Ако трябва да говорим в духовен аспект дори честните, дори и просветените, трябва да живеят с известни дози лицемерие и грях и следователно са уязвими също като непросветените.

Надявам се отговора ми да ви удовлетворява.
цитирай
5. анонимен - мислите така,
22.07.2012 07:56
сякаш сте ...предпазени от рак,по някакъв начин.
молете се,да не ви срещне мечката!
цитирай
6. apollon - Не знам защо вие търсите под вола ...
22.07.2012 09:25
Не знам защо вие търсите под вола мечка. Никъде в статията не се визирам като необходим или самодостатъчен елемент. В сложното ни ежедневие никой не е предпазен. Няма неузязвими и диалога в коментарите го доказва. Бихте ли ми посочили пасажа, който ви кара да мислите за подобна неуязвимост.
цитирай
7. shtaparov - Микроорганизми!
30.07.2012 18:51
Микроорганизми приятелю,единствено и само микроорганизми! Има съмнения за участието и на гъбички,но участието на вируси е абсолютно сигурно! Плюс генетичното предразположение,дължащо се на вероятно заразяване на здрав от болен и спадовете на имунитета,които отварят вратичките пред тези вируси.
цитирай
8. apollon - Wirusi Shtapljo
02.08.2012 00:35
Wirusi Shtapljo
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14502222
Постинги: 5337
Коментари: 10426
Гласове: 19328
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930