Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2020 17:00 - Защо Третия Райх не завзе Англия?Пропаганда за "герои"или просто помисли логично.Част II
Автор: drjosef Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1525 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageimage Дори не споменаваме факта, че една от най-големите фашистки партии в Европа по онова време била британската партия на местния поклонник на Хитлер Освалд Мосли. А британската аристокрация била обзета от  симпатии към нацисткия фюрер.

7. Десантните възможности. Хитлер, при наличието на политическо решение за нахлуване, нямал проблем да мобилизира всички налични средства на райха и окупираните страни — от яхти, катери  до морски транспортньори. И да ги прехвърли в рамките на седмица в района на нахлуването.

8. Основен извод: през лятото на 1940 година Англия във военно отношение била практически беззащитна. Ако Германия имала желание, то тя можела да завземе Англия по-бързо от Франция.

9. Защо нахлуването не се състояло. Версията, че Хитлер се опасявал от удар в гърба от страна на СССР не е убедителна.

Излиза, че преди разгрома на Франция Хитлер не се страхувал от нищо, а веднага след капитулацията на Франция, когато станал господар на цяла Европа, започнал силно да се страхува. Странно и нелепо.

Няма военна мотивация за липсата на желание да бъде нападната и завзета Англия.

Значи причината е някъде другаде.

10. Къде?

Хитлер искал да се договори с Британия за подялбата на колониите?

А по-точно не с Британия, а със САЩ — за разделянето на света на сфери на влияние?

И затова се опасявал да завзема англосаксонската прародина, страхувайки се, че Америка никога няма да му прости това.

11. Т.е. Хитлер не можел да не разбира, че войната на Запад ще продължи и че непокорена Англия е нещо доста опасно в неговата европейска крепост. И че рано или късно тя неизбежно ще се превърне във втора опора на стретегическия военен «мост» през Атлантика и плацдарм за завръщането на англосаксите в Европа.

По такъв начин Хитлер сам съхранил този кинжал, с който по-късно ударили в гръб Третия райх.

12. Със завземането на Англия през 1940 година би завършило превръщането на Европа в непристъпна крепост.

САЩ не биха могли да изградят «мост» през Атлантика. Следователно, нахлуването във Франция през 1944 г. от британските острови би било невъзможно. От Африка — нереално. Италия немците били надеждно затъкнали като тапа в бутилка.

В резултат войната би продължила значително по-дълго. Немците биха могли да акумулират повече сили за борба със СССР. Нямало да има никакви съюзнически конвои в Мурманск с военната помощ на Запада.Моралният дух на немците през 1945 г. бил достатъчно висок. Дори отрязанитe в Прибалтика и Източна Прусия немски групировки се държали почти до самия край на войната. Но ресурсите на Германия били крайно ограничени. Затова и действията на Западния фронт имали фатални последствия за Източния.

Според най-популярната версия, вермахтът атакувал СССР именно защото Хитлер се опасявал от война на два фронта. И, според думите му, през 1941 година той се чувствал «стрелец, който имал само един патрон».

В случай на ликвидирането на Англия, той не би имал особени причини да харчи този патрон за СССР.

13. Ако немците бяха завзели британските острови през 1940 г., геополитическата ситуация би останала почти в пауза за няколко години. Докато САЩ биха завършили своето атомно оръжие.

А и докато САЩ биха завършили изграждането на стратегическата си авиация.

За да подложат нацистка Европа на унищожение чрез атомна бомбардировка.

Но в случай на още по-продължителна война същата атомна бомба би получил Хитлер.

Към 1945 година той вече имал внушителен ракетен потенциал.

Водела се интензивна разработка на междуконтинентални бойни ракети.13. Отказът на Хитлер да нападне Англия довел до неизбежността войната да се води на два фронта и в резултат довел до поражението му.

А заедно с това спасило европейския континент от участта да бъде превърнат в атомно пепелище.

И все пак, защо Хитлер НЕ завзе Англия?imageБалистичната ракета V-2, с която нацистите обстреляли Лондон се проектирала като втора степен на междуконтиненталната ракета А-9/А-10, предназначена за обстрел на САЩ.

Факти и записки от Юрий Селиванов.



Тагове:   Германия,   сащ,   СССР,


Гласувай:
1



1. barin - Здравей, приятелю. Аз имам обяс...
13.08.2020 19:13
Здравей, приятелю. Аз имам обяснение, заключаващо се в няколко причини: искал е колониите и то не всички;опасявал се е от САЩ, защото те винаги ще подкрепят Англия; уредил е отношенията си със СССР чрез договора Рибентроп- Молотов за взаимопомощ; опасявал се е, че Сталин крои нещо, защото е имал добро разузнаване; искал е Индия-перлата на короната; за десант трябва превъзходство 3/1 в негова полза(поне така са ме учили в Морско училище и Академията); Англия има колонии и ресурси и е трудно да бъде победена, както Франция или по-малките държави.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drjosef
Категория: Лични дневници
Прочетен: 21150
Постинги: 18
Коментари: 20
Гласове: 85
Архив