Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 14:16 - Порасналите Индиго
Автор: dianabercheva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3163 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 28.11.2014 22:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Всички сме чували или чели за децата Индиго. Но голяма част от тях вече са пораснали и не са деца. Въпреки това, те са запазили в себе си най-ценното от своята детска същност.

Тези индигови, вече зрели личности, лесно се разпознават сред тълпата, заради това, че изглеждат странни за останалите, дори понякога леко налудничави!
Има случаи, в които самите те често не знаят, че са
"индиго" и не разбират, какво значи това, не осъзнават, какво носят в себе си и кои са всъщност. И тъй като осъзнават, че мислят и чувстват по различен начин от останалите, трудно се вписват в обкръжаващия ги свят. Започват да се самообвиняват, превръщайки се в най-яростните си критици. Често се чувстват самотни, изолирани и неразбрани. Някои от тях отричат способностите си и заради това често страдат от душевни разтройства, безсъние, хиперактивност, поради неканализираната си енергия!
Дълбочината на мислите и чувствата им е различна от тази на околните.
Случва се техните деца, да имат дори по-засилени от тях способности! Много объркващо е за родителите-индиго, ако децата им проявават себе си по същият типичен за тях начин и проявява странности като техните!
Зрелите
Индиго,
имат мощни вътрешни запаси от енергия, интелект и чувства, които те самите често не разбират и трудно управляват. Обикновено са изключително чувствителни и затова се тревожат за неща, които обикновено не притесняват останалите.
Те са носители на стремежи и идеи, каращи ги да търсят нещо повече и да се чувстват неудовлетворени от действителността. Често имат усещането, че са ограничени от обстоятелствата и разочаровани от това, което другите наричат „нормален свят“.

Има много случаи, в които дори първоначално да не са били индиго, някои хора много бързо в живота си достигат индигово израстване. Те успяват сами и целенасочено да преминат  през по-висок етап на своето духовно развитие, като по този начин преминават към по-високо енергийно ниво, превръщайки се в индигови личности в зряла възраст.
Независимо, обаче,  дали индиговите личности са родени като такива или са постигнали индиговата си същност целенасочено и двата вида притежават едни и същи характеристики.

* Te са чистосърдечни, независими, непоколебими.
* Притежават вътрешно знание за истината в живота
* Искат да живеят в хармония със самите себе си и със заобикалящата ги среда.
* Често съчетават в себе си мъжки и женски аспекти (
равномерно съчетаване двата стила, без осезателен превес).
* Знаят, че съществува нещо повече от това, което виждат очите ни.
* Убедени са, че материята и физическият живот са илюзия и че животът се състои от енергия или живо съзнание.
* Знаят, че всичко във Вселената е взаимосвързано. Времето, пространството, разстоянията и формите за тях не са нещо отделно, каквото е разбирането на другите.
* Чувстват, че животът следва да се цени във всичките му форми, а към тях - да се подхожда с чувство за единение, с любов и състрадание.

* Духовните категории са им по-лесни за разбиране от материалните. А вежливостта, тяхна запазена марка.
* He позволяват да бъдат ограничавани с идеали или забрани.

* Не позволяват да бъдат напъхвани в никакви рамки или да са част от някакви схеми. Избягват да се ръководят от планове и графици. Това ги плаши и напряга.
*Отказват да се подчинавят на правилата.
* He могат да бъдат накарани да извършат нещо, в което не вярват.
* He се оставят да ги ръководят хора, чиито възгледи се различават от техните. Дори натискът от страна на обществото не може да ги принуди да им се подчинят.

* He е лесно да им вмениш  вина. Този подход не ги впечатлява и не му се поддават.
* Ако не живеят живота си според по-висши принципи - така, както те го разбират - се депресират, поддават се на саморазрушението и страха.
* Те са честни, искрени и независими. Често им липсва усет за собственото им тяло. Петте им сетива са твърде изострени и поради тях лесно се превъзбуждат и изтощават.

* Общуват без проблем с всички. Можеш да ги завариш да си контактуват дори с "невидими" приятели. Затова биват класифицирани като хора с жива фантазия или направо - със странна психика. Тъй като усещат, че всички неща са живи, често не могат да бъдат отделени от обекта на своето внимание. He придават прекалено голямо значение на предметите, а ценят "духа" в тях.
* Трудно изразяват идеите си с думи. В повечето случаи чувстват езика като ограничение.
* Те не гледат на различните аспекти в живота като отделни неща. За тях всичко е взаимосвързано и представлява едно цялостно преживяване.

* Имат силно чувство за собствено достойнство и цена.
* Телепатичните им и интуитивни способности са развити и често усещат мислите на останалите.
* Имат силна емоционалност. Те са изключително чувствителни и се разплакват от най-малкото.
* Нуждаят се от съвсем малко сън, само колкото да се възстановят физически.
* Склонни са към уединение, защото рядко се чувстват разбрани от другите. Не се чувстват комфортно сред множеството.
*Онова, от което истински се нуждаят, са ясно очертани отношения.
* Ако не могат да действат според убежденията си, у тях се заражда сериозна вътрешна съпротива.
* Те са много любознателни и не желаят, нито пък са в състояние да се задоволят с тривиални отговори. Отговорите трябва да им създават усещането за истинност и яснота.
* Да се занимават с дребнотебията на деня им коства големи усилия.

* Духовният живот, за тях е единственото мерило за нещата.
* Често се грижат за онеправданите или несправедливо третирани хора.
* Притежават изострено чувство за справедливост.

В зряла възраст съществуват четири типа Индиго:

ХУМАНИСТИ

Те са изключително комуникативни. Тяхната мисия е  да работят с хора. Имат доста твърди убеждения. Често, могат да се "забият" в стената или просто да забравят да "натиснат спирачките". По принцип са доста разсеяни.

КОНЦЕПТУАЛИСТИ
Този тип са обърнати към себе си. Искат да управляват всичко и всички.

ХУДОЖНИЦИ
Те са по-чувствителни, отколкото представителите на другите категории Индиго. Към която и сфера на човешката дейност да се обърнат, те проявяват творческия си подход. Често се пробват в една сфера на изкуството, после я изоставят и започват да творят в друга.В крайна сметка на един определен етап стават майстори в избраната област.

ЖИВЕЕЩИ ВЪВ ВСИЧКИ ИЗМЕРЕНИЯ
Това са четвъртият тип Индиго. Това са хора, които носят на Света нови философии и нови религии. Често са груби и са склонни да се заяждат. Често са агресивни и носят в себе си революционни идеи. Избухливи и необуздани са, когато става дума за защита на собствените си идеали. Понякога не умеят да се приспособяват както останалите три типа Индиго.

  И при четирите групи обаче се наблюдават следните общи качества:
- Те са на Земята, за да обичат.
-  Мисленето им се определя от чувството за единение и заедност.
- Те преживяват всяко нещо в неговата взаимосвързаност, защото възприятията им са будни едновременно на много нива.
- Те са наясно със законите на полярността и не живеят според разделението на "добро" и "зло".

Индиговите души се нуждаят от специфичен вид умствена, емоционална и духовна храна, за да израстват в своето развитие. Всеки Индиго пригежава гениален ум, но това не означава, че винаги го използва по предназначение!

Често в отговор на незачитането на истинската им природа индиговите души развиват негативните черти на характера и личността си и така обременяват семейството и цялостното си обкръжение. 
Състоянията на вглъбяване, в които изпадат не остават незабелязани от близките им. Често възприемат всичко около тях като тотална скука, която се разсейва единствено ако потънат "в своя свят" или пред компютъра.
Дълбокото им недоверие към останалите и социалната изолация също са неща, които ги характеризират.
И точно за да оцелеят в този студен и груб свят, тези души често напускат общодостъпната действителност и се потопят в своя собствена реалност.
Често се обръщат към транквилантите като към единствено решение за справяне със собствената си деликатна душевна и емоционална сетивност, която е несъвместима с хладната и груба дейсвителност. 

Индиго не са в състояние да се приспособят към "нездравословни" ситуации у дома, на работа или в обществото. Те не могат да се разделят със своите чувства и да се престорят, че всичко е наред. Ако това се случи, те се оттеглят безвъзвратно от ситуацията или от онзи, който е предал доверието им.
Индиговите личности чувстват лъжата!. Те просто усещат със сетивата си, когато ги лъжат или манипулират.
Доколкото тяхната колективна цел е да се въведе човечеството в нов интегриран свят, изобличаването на лъжата е важна част от тяхната мисия.

Индиговите души, не могат да се примирят с онова, което човечеството е проспало и е смятало за приемливо с векове. И точно сега, тези индигови зрели личности, пребиваващи във времена като днешните, са тук като по поръчка, за да не оставят останалите на мира, докато не променят себе си и Света. Тук са, за да дадат на останалите шанс за израстване.

Тези души са по-развити от останалите. Наричаме ги "индигови", защото умеят да се свързват с вътрешното си знание. Наричаме ги "нови", защото са мост към новия вид човек, който ще живее със съзнанието за духовната си същност.

Диана Берчева

Свободното използване на материали от този блог става с изричното позволение и цитиране на източника и автора им!
 



Гласувай:
4



1. pesho - Кристално дете
23.11.2014 15:06
Пожелавам ти да срещнеш такова дете.Аз познавам не дете индиго,а кристално дете което е на 7г.При първата ни среща аз се почувствах дете и имах усещането че разговарям възрастен който прониква в мислите ми.След това се оказа точно така,тя просто знаеше какво става в главата ми,а това се оказа малка част от способностите й.
цитирай
2. dianabercheva - re
23.11.2014 22:36
Ами, всъщност съм срещала. Нека го нарека среща в 1 л. ед.ч. :) или среща "Среща със самата мен" :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dianabercheva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 460798
Постинги: 559
Коментари: 68
Гласове: 646
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031