Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 887095
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
12.12.2011 02:54 - Молитва за извършилите аборт
Автор: pentecost Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8679 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 11.10.2018 21:04


Молитва за извършилите аборт и всички други, съпричастни към него

Небесни Татко, в името на Исус се молим, прости ни като нация за незачитане свещеността на живота. Ние признаваме, че всеки човек е уникално създаден от теб, Господи - чудно направен. Ти познаваш всеки един отвътре, Ти знаеш всяка кост в тялото. Ти знаеш точно как сме направени, парче по парче, и знаеш как сме били изваяни от нищо в нещо. Всички етапи от живота на даден човек са разстлани пред Теб и дните ни са приготвени преди още детето да е живяло и миг. Понеже сега виждаме ясно, ние ценим живота, който Ти даваш.

Небесни Татко, всеки един от нас е отворена книга за Теб; дори от разстояние, Ти знаеш какво мислим. Ние никога не сме извън погледа Ти. Когато погледнем назад, разбираме, че Ти си бил там - по време на аборта. Ти си присъствал, когато ние сме умъртвили съществото, на което Tи си бил дал живот.

Господи, ние се покайваме и отричаме от този грях на нашата нация. Бъди милостив към нас, Господи. Ние молим за Твоята прошка. Ти си верен и справедлив да ни простиш и да ни очистиш от всяка неправда. Ако Твоят закон не беше наслада за нас, ние досега щяхме да сме погинали в злочестието си. Никога няма да забравим твоите заповеди, защото чрез тях Ти си ни оживил, дал си ни живот.

Ние сме готови да спрем с абортите; нашата болка и мъка са непрекъснато пред нас. Ние признаваме вината си и злодеянието си; изпълнени сме с тъга заради греха си.

Но вместо да продължаваме да се укоряваме, искаме по-скоро да се отвърнем тотално от практиката на абортиране, и да бъдем простени и утешени, и окуражени да се предпазим от това да затънем в прекомерна мъка и отчаяние.

Ние поглеждаме към Исус като наш Спaсител и Изцелител, и приветстваме неговия мир и цялостност в нашите души. Ние не можем да върнем абортираните деца; един ден ще идем при тях, но те няма да се върнат при нас. Ще очакваме и търсим изпълнението на нашата благословена надежда, а именно славното явяване на нашия Господ и Спасител Христос Исус (Помазаника).

В неговото име се молим, Амин.
***
Източник: Адаптация по молитва от Джърмайн Копланд от книгата ѝ Prayers That Avail Much. Преводът от английски и редакцията са от мен (pentecost).

Източник на английския текст: Prayers.org




Гласувай:
4



1. pentecost - Брей,
06.09.2014 19:54
чак сега забелязах, че някой изрод е гласувал против този постинг. Явно е детеубиец и мрази живота, а най-вече мрази Дарителя на този живот. А може и някой завистник-блогър да го е направил. Какъвто и да е случаят, дано тази персона се усети о време и се покае докато още има тази възможност.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене