Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2020 23:02 - За фондациите Тракия и Тракарт - за двата образа на Орфей
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 2913 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 20.04.2020 00:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мракобесие ли е да притежаваш образа на Орфей, за който и Лувъра няма понятие?
Да мракобесие е. 
Ако не съществуваше Черепа, щеше ли някой да знае за образа на Орфей? Не, никой нямаше да знае муцунката на Орфей.
Истината е, че мракобесието и благородството още откакто има лордове, барони, крале и царе, вървят ръка за ръка, също както бялата и черната природа на душата, съществуващи в един и същи индивид. Истината е, че някой държавници се опитват да сложат ръце на частните колекции, а аз съм сигурен, че ако тези експонати попаднат в НИМ, едва ли биха били видени от обикновените посетители. 
НИМ дори не притежава зали и място, за да прибере, съхрани и опази тези находки - 3000 експоната. Но апетитите на прокурорите са големи. Какво ще стане с фондация Тракия? По принцип фондации могат да развиват дейности с идеални цели, следователно не могат да бъдат обект на наказателно преследване, тъй като целите са идеални. Във фондациите е позволено да има дарители и може би това е била целта на председателя - двойното притежание на колекцията, хем на него самия, хем на фондацията. 
България иска да се развива по западен модел, но по притежанието на исторически ценностти, тя има далеч по ориенталско мислене и дори Ленин би завидял на това мислене. В този смисъл България продължава да има законови и проектозаконови празноти по множество казуси, включително притежанието на исторически ценности от частни лица. На мен Черепа не ми е никакъв, но прокуроорите имат така прозрачното мислене щом стане въпрос за злато да конфискуват. 
Защото България е единствената страна и държава в света, която изнася злато на безценица и вкарва изключително скъп боклук от Европа. Заради продажните политици България се прочу като страната, която внася боклуците на света. Няма по ненанаказни политици в света. И за това предлагам депутатиге да внесат проектозакон эа политическите престъпления и тяхното ефективно съдебно преследване. 
Аз пък искам да разкрия големия политически чадър върху друга фондация, сходна на фондация Тракия, а именно фондация Тракарт. 
Всички кучета в момента - медии, политици, лаят по фондация Тракия и Черепчето (независимо, че той финансира поне три преврата в България в колаборация със ЦРУ чрез използването на така наречените футболни агитки). Но никой не лае срещу фондация Тракарт в Пловдив, независимо, че там нарушенията са потресающо фрапантни. По закона за археологическото наследство на България, никой археологически обект не може да бъде притежание на частно лице или фондация, освен да бъде притежание изключително на държавата.
Нещо повече, фондация Тракарт притежава изключително ценни мозайки от периода на раннохристиянския Филипопол - една от резиденциите на архиепископа на Голямата базилика, чиито имена за жалост не са запазени до днес в цялост и пълнота. 
Значи бесните кучета могат да лаят и да се самонасъскват срещу нарочената фондация Тракия, но никой да смее да провие гласче срещу фондация Тракарт . Е толкова долна политика няма. Признавам, генетичната  природа на този етнос от кученца  е феноменално повредена. 
Има известна нотка родолюбие у Черепа, защото все пак не е изнесъл колекцията си зад граница.  Тогава никакви прокурори нямаше да могат да наследят имуществото му. Моят съвет към Черепа е спешно да си намери наследник и да му прехвърли безценните си експонати, но може би вече е късно за това. Политическите хищниците на културни ценности търсят трескаво вратички в закона за експроприиране на имуществото на боса. 

image

Сега да си дойдем на думата - това е само единия образ на Орфей. Злите езици казват, че има още два образа на Орфей. 

В света няма запазен образ на Орфей върху метал. А така. Но какво все пак е гнилото във фондация Тракия. Нали знаете, че на нашите географски ширини всяка една организация, заради споделянето на груповата отговорност и размиването на индивидуалната отговорнотост, има повече или по-малко гнили закътани местенца. Дали Балканския мухъл е с по-силно узурясал или балканската влага дава такива последици, не се знае. 
Но сега да попитам най-честната фондация Тракия. Уважаема г-жо Фондацио Тракия, къде са другите две метални изображения на Орфей?
Няма ги -госпожо Фондация, защото май не сте само Фондация, а скрита форма на приватизация. Ето затова сте обвинена в Мракообесие. Вие веднага ще кажете, който гражданин се интересува от изображенията на Орфей веднага да си купи нашия каталог. Да госпожо Фондация Тракия, но не мислите ли че от кумова срама и в интерес на общественото благо, частните колекции особено с такава световна историческа значимост, следва да бъдат обнародвани. Издаването на каталог не е форма на обнародване. 
Изкуствоведът Иван Маразов, който много обича да съчинява митологически приказки за траките, хъката мъката мрънкаше в ефир, да сподели, че ако някой колега го помолил да снима дадени експонати, той им пращал снимки. И той е обвързан с паричните интереси и това няма как да се скрие. 
Щом в публичното и дори световнотоо обществено пространство тези изображения се крият от фондация Тракия, значи таси Фондация е вид Фондокраация или Фондова приватизация.
Иэ се към прокуратурата за нейните преследвания: Ако една фондация преедира за извършване в състава на нейния устав само за идеални деяния, но всъщност действията на фондацията са свързани с обслужване на частни имотни интереси, то е налице престъпление по наказателния кодекс.
По думите на Иван Маразов, в чийто книги миа много снимки, подарени от Черепа, налице са три изображения на Орфей върху метал в частните експонати на Черепа и Фондация Друсатракия. Аз питам защо другите две изображения не са обнародвани. По този повод главния прокурор може да пита ЦРУ дали да обнародва колекцията със средствата на конфискацията.  А в комисията КОмпи може би се занимават с компилация.
В България няма закон за иманярството. Нямаме достатъчно способни юристи да го създадат. Затова идва Черепа при иманярина и му казва, че ще му помогне стоката му да премине безпрепятствено през граница, за да стигне до Аукциона. Черепът вече е платил богато на имаанярина. От Аукциона се организира "търг," в който главен купувач е Черепа. Така печели всеки по веригата в незаконната схема, а преминавнето през аукцион на покупко продажбата озаконява престъпленията. Не се знае нищо обаче за находката, за нейното първоначално местонахождение, за множество обстоятелства по нейното намиране и изравяне, тъй като може би тези данни потъват дълбоко в архивите на Тракия. 
България е единствената държава, където законно може да се позволи създаването на Частен Лувър, който също толкова зааконно може да се унищожи и приватизира, но още по-страшното е да се одържавява. Комунизъм със модерен капитализъм е лайт мотив на управляващите културни ценности в България. Парадокс, но факт със множество компилации.
Да се върнем на Тракарт -всички средства за гласност в нашата истинска демокрация мълчат, а всичко живо кряка по Тракия. Всичко това говори, че начало на крякащите стои един таен чобан, който насъссква виковете в желаната посока. Ако не съществуваше Черепа, никой нямаше да знае за образа на Орфей. 
Образ на богинята Атина -
image
И последно България е загубила свой гражданин турист в Саудитска Арабия. Но защо се губят граждани в тази страна. Защото тази страна е известна пред света като Меката на световния тероризъм и всички туристи, които попаднат там или ходят на екскурзия, подписват чек и стават почетни членове на клубоовете по тероризъм. 
Появи се и втория образ на Орфей в последствие -
image
Изправената фигура е вакханка, която преследва падналия Орфей. Скиптъра подобен на ропалон, показва знатния и благороден произход, родеещ се с Херакъл.

Трето изображение върху метал на Орфей заедно с Аргонавтите има в Националния Исторически Музей София, но то се показва само на чужденци. На българи не се показва. Очевидно такава е политиката на музея. Е - Аз ви го показвам.
image







Гласувай:
11


Вълнообразно


1. oblivion777 - Българите така сме затиснати от ...
19.04.2020 09:08
Българите така сме затиснати от проблеми, че никак не ни е до образите на Орфей. Нищо че е наш земляк.
Българите в множеството редуващи се суматохи не разполагаме дори с детайлното изображеение на Орфей от втория съд на Васил Божков в неговата колекция, където са единствените две изображения върху метал в света.
Съжалявам, че заради това не мога да ви го покажа.
цитирай
2. apollon - И аз не го намирам
19.04.2020 09:17
И аз не го намирам
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14471626
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031