Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2017 22:33 - Непростимостта
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3150 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 13.02.2017 12:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако се питате кое е най-ужасното нещо на света, това разбира се е вашата напразна способност да се сърдите. Никой не печели нищо с това свое качество. Но то е не е важно толкова, нищо че с него губим най-сериозните си дивиденти на позитивната настройка.
Сръдльовците така или иначе можем да ги прежалим. В началото човек се ядосва, че е неразбран от сръдльото, но по късно го пуска да върви на мястото, което той сам иска да заеме в нищото. Никой нищо не постига със сръднята.
По-важен в това обсъждане, което правя повече пред себе си, отколкото пред каквато и да било наблюдаваща ме общност, е заразата на духа на непростимост. За много хора тяхната способност да не прощават изглежда дребно прегрешение или по-скоро невинен лукс на тяхната себичност, за който те не пречат на останалите. Просто не прощават и играта за тях свършва до там. 
Живея непрекъснато с такива хора. Няма да говорим глупостите, че това качество може да е наследство от числата 2,4, 8 и други нещастия, както и за кармичните оцветки на тази характеристика.  Тези хора сами и подсъзнателно желаят да са роби. Може би затова толкова много сръдльовци има по нашите географски ширини.
Какво се случва с непростителните хора. Върху гърдите им тежи голям воденичен камък, който не позволява да напълнят гърдите си с  чист въздух и те се задъхват от собствената си тежест и тази на камъка. Те сами слагат бримка на врата си, белезница върху ръката си, гюле върху глезена си, за да не са свободни и да изпитват ужасно чуство на дискомфорт.
Идваме до основния момент към когото искам да привлека вниманието ви и към който ви водя самия аз. 
Сърденето непосредствено е свързано с непонасянето на истината. Ако се сърдиш ти приемаш истината като уязвимост и се съпротивляваш всячески на нея. Не желаеш да извиниш този, който ти поднася истината или който с нея ти носи и болката. За теб тази истина винаги ще те измъчва и ще тежи като воденичния камък на всеки сръдльо по земята, който в този случай можем да сравним със Сизиф.
Да мислиш като роб, да имаш поведението на роб е едно огромно наказание, което те прави зависим и далеч от визията за свободните хора. Прави те непълноценен.
Така идваме до момента, в който истината е пречистваща, изграждаща, освобождаваща, но в същото време е изгаряща, подриваща и разрушаваща. Ето защо в света не съществува семейство без тайни, всеки един затворен социален кръг пази своите тайни, за да продължи да съществува и да се изгражда в бъдеще, независимо от преглътнатите горчивини и спестените истини на околните. Същото е и с всеки един член на обществото ни. Изначално родени с великолепната способност да грешим и да се учим от грешките си, ние полека се превръщаме в сейф за депозит на тайни, в сейф пълен с нашите грешки и тези на нашите близки.
Една невидима сила в нашия живот се стреми да ни скара с нашите близки, защото е ясно за всеки, че най-трудни са взаимотношенията с роднините. Тази сила се старае да сме в лоши взаимотношения с най-близките ни хора, за да може да сме сами и уязвими именно в моментите, когато се нуждаем от тяхната помощ, добрата им дума и ценния им съвет.
Всички трудности у човек могат да бъдат преодобени освен духа на непростимостта, който те прави зависим. Какви са условията и каква е технологията, за да се превърнеш в непростителен човек?
Тази технология е проста и има нужда само от едно условие, за да ви превърне в подобен индивид. За нуждите на тази невидима сила е нуобходимо вие да бъдете унижаван. Как става това? Когато някой ви бие, той ви причинява болка и унижение. Затова хората избягват най-вече да се намесват в чужди проблеми на публични места, защото не желаят без конкретен повод да навличат на гърба си излишно унижение. Това го правят дори тези, които са достатъчно силни да се опълчат на всеки един противник. Днес когато най-голямата ценност са времето и парите, никой не желае да пропилява скъпоценните си ресурси. Следователно проявената агресия спрямо агресията се смята за неадаптивно и вредно поведение.
Как се формира непростимостта? Най-дълбоки и подсъзнателни корени пуска непростимостта, когато се проявява агресия срещу беззащитен и дете. Заради унижението, а не заради болката, която бързо и лесно отминава, сме свикнали да изказваме заключението, че "боя не се връща". И в действителност е така - вие никога няма да простите боя, заради унижението от онзи, който ви е причинил злодеянието без оглед на вината. Точно това е целта на духа на непростимостта. Той ви разделя от всичко най-ценно в този свят и ви прави зависим от вашата собствена разрушителна енергия.
Бих нарекъл този дух, който разрушава нашия живот, прави го зависим и неудобен Агрезиел, защото неговото име никъде не е записано, никой не го произнася, той трудно се забелязва, невидим е и затова трябва да бъде познаван и подложен на гонения.
Естествено вие не бихте простили когато ви бият. Точно тогава невидимата сила влиза във вас без вашата воля и разрушава всичко във вас, прави ви обсебен от нежеланието да преодолеете мъката, прави ви зависим от обидата и нападателя, измъчва ви и не ви дава покой. Тази синееща сила с помощта на вашето достойнство и гордост заробва цялото ви съзнание и определя поведението ви като полезни качества, те се превръщат в зловредни окови. Ето защо мога накрая да кажа, че пътят към ада, освен постлан само с добри намерения, е гарниран и с много големи количества гордост, достойнство и предразсъдъци. 


https://www.youtube.com/watch?v=CBXNWTsnGRE
https://www.youtube.com/watch?v=vZScsUhCQWI
https://www.youtube.com/watch?v=WSeeMz1Y-V8
http://www.youtube.com/watch?v=dGAajM8bhOw
imageimage











Гласувай:
8


Вълнообразно


1. eli23 - То от егоизъм
15.02.2017 14:50
Сръдливостта е опит за манипулация, който в повечето случаи успява.
цитирай
2. apollon - Затова и толкова често се практи...
15.02.2017 18:29
Затова и толкова често се практикува.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14464888
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031