Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2010 15:57 - Втората българска империя
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 5416 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 18.09.2010 00:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има ли българската история период наречен "Империя на българите"? Първи императорски период е по времето на управлението на хан Кубрат, който обединил множество разнородни племена и слял царството на скитите с Боспорското царство и царството на късноантична Колхида(днешна Грузия). 
Втори имперски период в държавността на българите, призната от всички западни хронисти, е хаганата по времето на управление на Хан Крум. Присъединяването на Българския хаганат с Аварския хаганат, дава вселенски характер на управлението на хана, обединил под своето управление българи, хуни, гети, готи, даки, авари, маджари, скити, римляни и гърци(ромеи).
Българските историци се оправдават с липсата на основание за признаване на империята, поради непризнаване властта на Крум от Рим или Константинопол, но Чингиз хан също не е признат, а владее цяла Централна Азия и Европа от Монголия до Унгария. 
Как можем да докажем, че хан Крум е изградил империя? Условията са три - да владее множество народи, да владее държавни формирования, които официално са признали властта му и са спрели да имат суверенно управление и да е получил официално признание от Рим или Константинопол. Абсурдното е враг на империята като Крум да бъде коронован за император - това, което очакват българските историци, за да почнат да наричат Крум император.
Всъщност си поставил по важен въпрос сред много въпросителни, които даваш - Рим и Константинопол и техните религиозни жреци под шапката на християнската църква са имали право да дават титли на владетелите и да получават уния. Ханството е суверенна форма на азиатско управление, което може да има или няма вселенски характер. Първият владетел достигнал вселенски граници е Хан Крум, тъй като за своето управление той владее 4 римски провинции - Дакия поролисензис, Дакия Апулензис (синоним на Dacia superior), Дакия Малуензис (синоним на Dacia inferior), Мизия Супериор, Мизия инфериор (към нея влиза Дакия рипензис),, Дакия Медитеранея с център Сердика, част от Скития, Тракия, малки части от Панония инфериор и части от Далмация, както и части от Молдавия и Валахия незавзети от Рим.
Ето на това му се казва вселенска империя. Затова управлението на хан Крум слага началото на Българската империя, каквато е Монголската империя, създадена от Чингиз хан и осъществена под титулатурата на хаганата.
Правилното изречение в крайна сметка е следното: При обединението на Аспарухова България с Аварския хаганат, хан Крум изгражда втората българска империя в земите на Европа. Тя укрепва и продължава да се разширява по време управлението на хановете Маламир, Пресиян, Борис, Владимир и царете Симеон и Петър, като управлението на последния бележи края на могъществото на империята.
Обединението на българската власт с Аварския хаганат е най-голямото събитие в историята на Аспарухова България, което години наред не изтъквано, за да не развалят историците добросъседските отношения между България и Румъния.

P.S. По всичко личи, че българската история е писана в интерес на историята на съседите, но не и в интерес на българската държава и в интерес на реалното историческо статукво. В потвърждение на тези мои думи е и предателския акт на президента Желю Желев по признаване на Република Македония. Това е най-голямото дипломатическо престъпление в история на Съвременна България. 





Тагове:   империя,


Гласувай:
10



1. zelas - Благодаря!
17.09.2010 20:14
Чета с интерес темите ти. Благодаря!
цитирай
2. solinvictus - В източниците не съществува Асп...
17.09.2010 23:55
В източниците не съществува Аспарухова България.
Аспарух дори не е споменат като водач на българи ,а на хора!
ханове няма!
В така наречения "Именик..." не е записан Кубрат ,а Курт
В този именик също не се споменават нито ханове нито каганати ,а се говори за римски и асирийски владетели този лист е добавен!
Хан Крум няма записан никъде има Архонт,откога архонтите придобиха мангалски титли?
Хорват ,ако приемем ,че е Кубрат в гроба е намерен пръстен с титлата Патриции ,откога римските титли станаха турско-монголски?
Също е намерена една плакета която сигурно му е красяла "Юртата" с с христовия кръст ,който видял константин великийот .
кои са държавните идентитети или по какво познаваме ,че даден етнос е достигнал до такова обществено развитие ,че да кажем "държава" това понятие е от 16 век
Български хаганат има само в някои болни мозъци и на запад и на изток ,няма никаква разлика !
в латински източници не се говори за ханове,канове,хаганати и тям подобни мангалски термини!
и изобщо не си написал това според източниците а си се доверил на някои стари постулати от времето на 50-те г. на миналия век!
Кой е този акт с който се счита за държавообразувателен?
Визигодите в испания имат ли държава или империя според тебе?
или галите,беотите,маврите или вандалите?
вандалите са ариани имат църкви?
не ме разочаровай с такива постове ,приятелю!хехе
цитирай
3. apollon - В историята по принцип няма и Първо ...
18.09.2010 00:03
В историята по принцип няма и понятието "Първо българско царство" чието начало се идентифицира с хаганата на Аспарух, защото той не е седнал на конвейер да прави за една седмица всички българи, но се налага да боравим с условния понятия.

Предай много поздрави на баба ти от мен Солинвиктус, но да си имаме уважението
В интерес на историческата реалност определението Аспарухова България е много по-правилен от термина Първо българско царство, защото такова категорично не е имало - то е само фикция в дървените исторически глави на определени господа.
цитирай
4. solinvictus - Баба ми е в отвъдното Аполонския...
18.09.2010 00:23
Баба ми е в отвъдното Аполонския!
Поради каква причина се нарича Аспарухова когато това име е споменато почти двеста години по късно!
историческата реалност се изгражда на база фактология а не легендарни съчинения от руски възпитаници !
Къде е споменат този Аспарухов и Кубратов хаганат?
Не се налага да боравим с измислени и технически понятия !
Трябва да гледаме какво пише в най старите източници иначе другото е от Нечестивия!
цитирай
5. apollon - моите съболезнования сорт...
18.09.2010 00:26
моите съболезнования

сортирай си файловете в главата и не прави истерии и тюфканици от условните понятия - те са нужни като работен плот за всяко разсъждение- бъди по-мек защото пак така си търсиш Нечестивия някъде из гърба ти
цитирай
6. solinvictus - да именно тези понятия са изградили ...
18.09.2010 00:39
да именно тези понятия са изградили ненужни плотове и баластра ,която тря да отсеем .
Иначе няма измъкване от историческата надстройка.
Няма истерия и тюфканици има въпрос ....и чакаме отговор ...за сега няма!
Приказно -фантастичните легенди служат само за руски 3D филмчета (сега в "ниета" са много популярни)!

п.п.прав си за файловете не съм ги подреждал отдавна ,много интересни неща съм копнал ,понеже си браточка ,ето ти едно място дето можеш наистина да видиш някои нещица и то в ориджинъл!
http://www.e-codices.unifr.ch/de/list/csg/signature/50/0

бъди здрав!
другото ще го плащаме!
с тебе не ми се спори!



цитирай
7. apollon - :)
18.09.2010 00:47
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465621
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031