Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 11:23 - Йодът и витамин Д - двата пренебрегвани фактора за здраво сърце, за бистър ум и за отслабване
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 8630 Коментари: 6 Гласове:
92

Последна промяна: 31.08.2010 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изкуството да живееш

Йодът и неговите хормонално производни са единствените биохимични фактори, които стопяват медиастиналните и перикардиални мастни депозити по физиологичен път. От тази гледна точка йодът е проантиатерогенен фактор с възможно най-голямата ефективност. Често при хората с обезитас е налице релатичен хипотиреоидизъм. Напоследък във връзка с утежнения имунен статус на населението, наличието на сериозна автоимунна заболеваемост, чести инфекциозни заболявания на горните дихателни пътища, много често се развива клиничен или релативен хипотиреодизъм. Увеличента корполентност, увеличената мембранна повърхност на адипоцитите и по-висок афинитен на мастните рецептори към хормоналните агенти, води до по-голяма концентрация на рецепторите за тироксин и неговия релативен дефицит.
В условията на стрес нуждите от йод се увеличават. Йодът е елемента на интелекта, без който коефициента на интелигентност спада драстично. Поради тази причина следва да се избягва употребавата на струмигенните храни с високо съдържание на сяра - това са зеле, чесън кромид, карфиол, ряпа, рукола. Както и във фармакологията, така и в кулинарият редовната употребата на определен вид храна може да доведе и до вредни последици. Ето защо например колкото и да е полезен чесъна, неговата непрекъсната и редовна употреба води и до известни отрицателни последици дори и при напълно здрави индивиди, кто например лигавично възпаление и намаляване на селенови серумни концентрация, заради съдържащата се сяра в чусъновит скилидки. Сярата е антагонист на селена.
Изключително модерно направление в бъдещата фармакология са молекулните промени на витамин Д, тъй като освен витамин, той има и хормонална природа, близка до тази минералкортикоидите и глукокортикостероидите.

Какъв е основният механизъм, по който витамин Д действа като специфичен сърдечен агент? Като калциев агонист той подобрява мускулната съкратимост на миокарда и от там подобрява фракциите на изтласкване в систолните фази. В тази връзка витамин Д подобрява миокалдната микроциркулация, като същевременно, заради агонистичния ефект спрямо калциевото действие води до дилатация на коронариите. От тази гледна точка витамин д има вътрешна антиисхемична активност. Особено силно е въздействието на витамин Д в комбинацията магнезий-витамин Д, тъй като магнезия е антагонист на калция и съдейства за ограничаване на калциевата апоптоза в случаите на миокардна исхемия върху кардиомиоцитите.
Бъдещите нови молекули витамин Д щ имат ефекти върху костите, сърцето, мозъка и дори бъбреците.

И накрая най-важният извод. При суплементацията с йод и витамин Д не е въможно затлъстяване, а само и единствено отслабване. При силен стрес йодът може да бъде самоназначен в ниски дози и в естенствените форми като келпа например.
Родопите продължават да са най-силно изявен ендемичен район на йоден недоимък. Безпощадно и от дълги години това население е здравно дискриминирано, поради недостига на йод в традиционната храна. Това е така, тъй като Родопите са най-старата суша на Балканите, издигнат още по време на палеозоя. Поради обилните дъждове и ерозионните процеси в почвата, почвите в Родопите са едни най-бедните на йод в цяла Европа. Йодната идиотия все още е реално и често срещано заболяване в Родопите. Във връзка с това можем да говорим за съществуваща интелектуална дискриминация вследствие на ниска здравна култура. Дори употребават на йодирана сол не е достатъчен източник за набавяне във връзка с чесатта пропаганда да не се яде солена храна и предпазването от хипертония.
В този случай при възрастните индивиди най-добра протекция на интелекта и мозъчното кръвообръщение се поддържа с профилактични курсове веднъж с годината с пирамем, йод съдържащ келп и винпоцетин. Всеки съмняващ се в собствения си разсъдък индиивид би следвало да приеме комбинацията за спасително средство.

И специално за потребители на блог-бг, ще издам последната моя тайна. Неорганичният йод е 50 пъти по-вреден от органичния, тъй-при органичния йод опастността от кумулация и явления на тиреотоксикоза са практически сведения до казуичтични случаи.Защо това е така? Причината е, че при органификацията на неорганичния йод под формата на КJ (kalium jodatum) се образуват неимоверно голямо количество свободни радикали като под формата на водороден прекис, който е страничен продукт на този процес. Това води до оксидативен стрес в тъканите на щитовидната жлеза и възможност за дисфункционалност на паренхима.
За сметка на това органичния йод не води до вредни последици. Следователно келпа е най-добрата за усвояване форма на йода.
В България 80 % от населението страда от дисфункция на щитовидната жлеза, която не се открива в лабораторни промени на хормоналните нива, а е израз на клетъчно паренхимна дисфункция.
Това е така , защото един от разпадните изотопи на урана в лицето на Йод 131 е предилекционно обработван от паренхима на щитовидната жлеза, където се кумулира и натрупва, създавайки условия за дисфункции.
Не е задължително да имате нормални лабораторни показатели на щитовидните хормони, за да имате гаранция, че носите здрава щитовидна жлеза, поради причините предизвика от радиоактивния нуклид йод 131 - повсеместно разпространен в модерната околна среда.

Когато, осъждаш другите, всъщност съдиш самия себе си. Уейн Дайър






Тагове:   сърце,   витамин,


Гласувай:
92



1. анонимен - поздрав за поста
04.08.2010 12:05
преподавател във факултета каза:,,обухме циганите и те се разболяха,,
отдалечаването и пренебрегването на природата и нейните лекове винаги води до нарушаване на имунната с-ма
вит.Д се образува върху кожата(не в нея)под действието на слънчевите лъчи и се абсорбира от организма за 3-4 часа,през които не трябва да се къпем/мием защото се витамина се измива,затова и циганите(които не се къпят)не се разболяват от коксартроза
йод-от морето,естествено :)
цитирай
2. apologetic - :)
04.08.2010 12:51
:)
цитирай
3. helibet - Много анонимен преподавател. И ...
04.08.2010 12:53
Много анонимен преподавател. И срамежлив. То така всеки знае, и мойта баба знае така.
цитирай
4. apollon - Хехе - има нещо вярно- преподавя...
04.08.2010 12:55
Хехе - има нещо вярно- преподавятелю - кажете си името - да се знаем поне - в това няма нищо лошо
цитирай
5. анонимен - 6989
05.08.2010 03:29
Абе циганите ако бяха толкова здрави,нямаше да живеят по 40 години средно,виж ги на 20 вече и са като старци
цитирай
6. анонимен - ....Елица
06.08.2010 15:12
Употребата на неорганичен йод може да унищожи напълно щитовидната жлеза.
Напълно вярно е,че титрите на хормоните на щитовидната жлеза дори да са в норма,може да не функционира правилно-затова при съмнения,че човек има такъв проблем,най-сигурния и точен метод за диагностиране си остава ехографията.
Консумирайте храни,богати на йод като риба и орехи-за келпа спор няма-той държи палмата на първенството-разкошна хранителна добавка.

Не съди,за да не бъдеш съден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14469217
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031