Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 18:47 - Борисов предложи Белене на играч извън играта - Гърция
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1477 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 06.08.2010 14:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това е блиц новината от днешния ден, която с право може да се нарече "празен ход", стреляне в пусто или политически нонсенс. Защо това правителство управлява демагогски като хвърля само големи изречения и думи? Може да се предлага само на играч, който може да участва в играта. Както много добре показва позата наминистър Папандреу, той е с вързани ръце от политиката на ЕС. Макар и суверенна, Гърция е под прякия финансов контрол на ЕС.
Нашията премиер също е наясно, че Гърция не може да бъде играч, но пак предлага участие в атомно-енергиен проект - нещо, което Гърция не посмя да направи и в периода извънобзелата я колосална кризата.
Всичко ми е ясно по време на полицейски операция, но защо трябва да се включват безсмислени сирени по време на политически срещи, н ми е ясно. Може би, за да има какво да дъвчат вестниците.
За една година управление пред очите на обществеността се бута на преден план строежа на една магистрала, а хората са по-безработни и живеят по-зле от преди една година.
И след като предложението към Гърция от страна на България е факт, то тогава няма никакъв реален конфликт между президента (и той подкрепя строежа Белене) и Герб, а това е дена политическа заигравка.
Ето и индиректният отговор на Гърция: "На съвместното заседание на правителствата на България и Гърция са били разгледани и възможностите за обединяване на пазара на енергия, като гръцкият премиер постави ударението на възобновяемите източници - вода, вятър."
Остава да напомним на министър председателя да попита и Румъния, която е на две минути път от остров Белене, за да могат и те любезно да му откажат, загрижени за своята екология.
За по-близка аналогия представете си ядрена баница, която искате да продадете, преди да се е изпекла - кофти работа, най-малкото, защото купувачи би имало ако баницата е поне готова и със стандартна западна технология. Европейските правителства вече имат опита на руските ядрени баници като Чернобил и не биха се полакомили да гледат в тази посока, тъй като те са избухливи. По-скоро ние сме тези, които все избират грешния играч - в случая Русия. Каква е равносметката - едно правителско е проруско, следващото е проамериканско - и така - орел, рак и щука. А колко милиони левове стоят затиснати в Белене това знаят само президента, Станишев и Борисов.

очевдна е ясната липса на зрение в нергийната политика, защото енергетиката не е като даването на команди в гасенето на пожари.
image

image





Тагове:   Белене,   играч,


Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14505090
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930