Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2010 16:31 - Отровни ли са листата от авокадо?
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 4600 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 17.06.2010 17:23


Като лесно поддържащо се саксийно растение, авокадото може да бъде използвано и за кулинарни цели. Това растение има отровни семена за животните, които го консумират, тъй като тази биологическа стратегия на биологическия вид гарантира безпрепятствено разпространение и размножаване на семената в благоприятна среда. Макар при консумация в големи количества на семена и листа,  авокадото да е отровно за котки, кучета, мишки, плъхове, коне, само малък брой научни съобщения са публикувани за токсичност, причинена от авокадо през последните 50 години.
Най-добри ефекти плода авокадо има при артрит, а в Африка авокадото се използва като бебешка храна. Листата имат бактерицидно, противопаразитно и противокашлично действие.

Авокадо листа, както пресни и сушени се използват в кухнята на Южна централната част на Мексико.
Листата на авокадо  се използват като подправка, която мирише на анасон в ястията.

Пресни листа
Пресни листа се използват в Оаксака като легло за Barbecuing месо, както и ароматични за tamales.
Изсушени листа
Сухи авокадо листата са най-често се предлагат в САЩ и могат да се използват в супи и яхнии, както и в боб рецепти.

Заместници
Можете да използвате дафинови листа, но те нямат никаква прилика с анасон  и спиртни листа авокадо. Рик Bayless предложи комбинация от дафинови листа и напукани анасон семена като заместител на авокадо листата.

След 10 години авокадо ще се отглежда в целия свят.
Докладът на токсичност
Може да сте видели различни статии в интернет, които съобщават, че авокадо листа могат да бъдат токсични.  Вярвам, че тази тема е най-добре обяснена от Диана Кенеди, ако новата си книга "От мексиканската кухня" само публикувани, 2003 г.:
 "Тъй като е налице известно безпокойство за токсичността на авокадо листа сред някои калифорнийски фенове, мисля, че е време да се настроят нещата по друг начин. Токсичните доклади се отнасят към проучване направено през 1984 г. в Университета на Калифорния в Дейвис, който показа, че млечни кози, претърпени някои токсични ефекти от поглъщането на много големи количества от авокадо листа (но токсичен агент остава неизвестен). Решаващата точка, според д-р Артър L. Craigmill, токсикология специалист в Дейвис и един от авторите на изследването, е, че токсичните ефекти са били проследени  от Гватемала авокадо (Persea americana). Когато козите са били хранени мексикански авокадо листа (Persea dryminfolia), друг сорт, не е имало проблем.

 В авокадо Хас - авокадото с най-добрия вкус отглеждано в Америка, е хибрид с неопределен произход, въпреки че ДНК тестове положително говорят за Гватемалски прародител. Никой не е тествал Хас листата за токсичност, но това изглежда малко вероятно малките количества, използвани в готвенето да доведе до някакви проблеми при всички случаи. " Когато се колебаете, изберете въз основа на вкуса и това води да ароматните мексикански листата, които сега са на разположение в САЩ "

Тези, които са по притеснителни могат да използват сушени листа.





Тагове:   авокадо,   отровни,


Гласувай:
2



1. iliada - Страхотна информация,Аполон!:)
17.06.2010 19:53
Луда съм по подправките и ще се опитам да си засадя отново авокадо/не ,че не съм опитвала от любопиство , но тогава нищо не се получи .Сега като подправка-няма да го изпусна!:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14469607
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031