Постинг
17.06.2010 16:31 -
Отровни ли са листата от авокадо?
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 4600 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 17.06.2010 17:23
Прочетен: 4600 Коментари: 1 Гласове:
2
Последна промяна: 17.06.2010 17:23
Като лесно поддържащо се саксийно растение, авокадото може да бъде използвано и за кулинарни цели. Това растение има отровни семена за животните, които го консумират, тъй като тази биологическа стратегия на биологическия вид гарантира безпрепятствено разпространение и размножаване на семената в благоприятна среда. Макар при консумация в големи количества на семена и листа, авокадото да е отровно за котки, кучета, мишки, плъхове, коне, само малък брой научни съобщения са публикувани за токсичност, причинена от авокадо през последните 50 години.
Най-добри ефекти плода авокадо има при артрит, а в Африка авокадото се използва като бебешка храна. Листата имат бактерицидно, противопаразитно и противокашлично действие.
Авокадо листа, както пресни и сушени се използват в кухнята на Южна централната част на Мексико.
Листата на авокадо се използват като подправка, която мирише на анасон в ястията.
Пресни листа
Пресни листа се използват в Оаксака като легло за Barbecuing месо, както и ароматични за tamales.
Изсушени листа
Сухи авокадо листата са най-често се предлагат в САЩ и могат да се използват в супи и яхнии, както и в боб рецепти.
Заместници
Можете да използвате дафинови листа, но те нямат никаква прилика с анасон и спиртни листа авокадо. Рик Bayless предложи комбинация от дафинови листа и напукани анасон семена като заместител на авокадо листата.
След 10 години авокадо ще се отглежда в целия свят.
Докладът на токсичност
Може да сте видели различни статии в интернет, които съобщават, че авокадо листа могат да бъдат токсични. Вярвам, че тази тема е най-добре обяснена от Диана Кенеди, ако новата си книга "От мексиканската кухня" само публикувани, 2003 г.:
"Тъй като е налице известно безпокойство за токсичността на авокадо листа сред някои калифорнийски фенове, мисля, че е време да се настроят нещата по друг начин. Токсичните доклади се отнасят към проучване направено през 1984 г. в Университета на Калифорния в Дейвис, който показа, че млечни кози, претърпени някои токсични ефекти от поглъщането на много големи количества от авокадо листа (но токсичен агент остава неизвестен). Решаващата точка, според д-р Артър L. Craigmill, токсикология специалист в Дейвис и един от авторите на изследването, е, че токсичните ефекти са били проследени от Гватемала авокадо (Persea americana). Когато козите са били хранени мексикански авокадо листа (Persea dryminfolia), друг сорт, не е имало проблем.
В авокадо Хас - авокадото с най-добрия вкус отглеждано в Америка, е хибрид с неопределен произход, въпреки че ДНК тестове положително говорят за Гватемалски прародител. Никой не е тествал Хас листата за токсичност, но това изглежда малко вероятно малките количества, използвани в готвенето да доведе до някакви проблеми при всички случаи. " Когато се колебаете, изберете въз основа на вкуса и това води да ароматните мексикански листата, които сега са на разположение в САЩ "
Тези, които са по притеснителни могат да използват сушени листа.
Най-добри ефекти плода авокадо има при артрит, а в Африка авокадото се използва като бебешка храна. Листата имат бактерицидно, противопаразитно и противокашлично действие.
Авокадо листа, както пресни и сушени се използват в кухнята на Южна централната част на Мексико.
Листата на авокадо се използват като подправка, която мирише на анасон в ястията.
Пресни листа
Пресни листа се използват в Оаксака като легло за Barbecuing месо, както и ароматични за tamales.
Изсушени листа
Сухи авокадо листата са най-често се предлагат в САЩ и могат да се използват в супи и яхнии, както и в боб рецепти.
Заместници
Можете да използвате дафинови листа, но те нямат никаква прилика с анасон и спиртни листа авокадо. Рик Bayless предложи комбинация от дафинови листа и напукани анасон семена като заместител на авокадо листата.
След 10 години авокадо ще се отглежда в целия свят.
Докладът на токсичност
Може да сте видели различни статии в интернет, които съобщават, че авокадо листа могат да бъдат токсични. Вярвам, че тази тема е най-добре обяснена от Диана Кенеди, ако новата си книга "От мексиканската кухня" само публикувани, 2003 г.:
"Тъй като е налице известно безпокойство за токсичността на авокадо листа сред някои калифорнийски фенове, мисля, че е време да се настроят нещата по друг начин. Токсичните доклади се отнасят към проучване направено през 1984 г. в Университета на Калифорния в Дейвис, който показа, че млечни кози, претърпени някои токсични ефекти от поглъщането на много големи количества от авокадо листа (но токсичен агент остава неизвестен). Решаващата точка, според д-р Артър L. Craigmill, токсикология специалист в Дейвис и един от авторите на изследването, е, че токсичните ефекти са били проследени от Гватемала авокадо (Persea americana). Когато козите са били хранени мексикански авокадо листа (Persea dryminfolia), друг сорт, не е имало проблем.
В авокадо Хас - авокадото с най-добрия вкус отглеждано в Америка, е хибрид с неопределен произход, въпреки че ДНК тестове положително говорят за Гватемалски прародител. Никой не е тествал Хас листата за токсичност, но това изглежда малко вероятно малките количества, използвани в готвенето да доведе до някакви проблеми при всички случаи. " Когато се колебаете, изберете въз основа на вкуса и това води да ароматните мексикански листата, които сега са на разположение в САЩ "
Тези, които са по притеснителни могат да използват сушени листа.
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене