Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2010 23:55 - Българи не умирайте!
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 614 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 11.02.2010 13:03


Българи не умирайте! Не пушете! Не се друсайте! Не яжте най-скапаните храни на столетието! Не чукайте без ръкавици! Не смъркайте! Все приказки, които са по майчински досадни!
Някой ще каже - къде отидоха забавленията - ами май са на боклука - изядохме ги и ги изпихме. Така става със всички забавления - преминават, консумират се, удоволствието е в правенето им.
Друг ще каже къде отиде доверието! Защо да си правя тест за Спин, като приятелките ми, които са 5-6 няма да си направят- безсмислено е. В този случай Титатник потъва геройски. Във всички случаи бунтарите и героите потъват като Титаник.
Българи не умирайте!
Работете работата, която нямате! Женете се! Правете семейства, за какво ли?! Имайте деца! Трудно ли е! Всички свестни работи са трудни!
Ей така с протеститите един народ взел и си отишъл! Гледам все повече бедни хора стават богати, все повече столипиновци и шекермахаленци ходят в Макдоналдс, а все повече средни хора стават бедни.
На шопите едно време трябвало да м се каже умирайте, за да не умрат напук и на яд.

И така да изясним причините от които се умира - умира се от лошо възпитание, умира се от рисково поведение, от една чаша вода, от една пчела, въпреки усилията на индивида да оживее.
Умира се ако смръкнеш повече и се задавиш както стана с Джако - всъщност още не ни е известно. Или както стана с Хийт Леджър - сега този вид умиране е особено модерно навсякъде. Холивуд е взел правата звездите да мрат като мухи от сънотворни. Никак не е доходно да застраховаш звезди. Умира се от депутатски закон, от жълт светофар, от камион с цветя.
Умира се от една псувня, от една предна мека гума, който предпочита може и задна, от един ритник, от една кучешка тения, от една прашинка в окото. Умира се от хиляди неща, които човек не подозира. 
Българи - напук на цялата система не умирайте.
Целият този разказ е доста тъп и скучен. Но да си мъртъв е още по-скапано. Затова и най-скучните и безполезни хора, и най-лошите, са герои, че са все още живи като по чудо.
Яко не можете да научите детето си как да живее, защото такива уроци не съществуват, научете го как да не умира - и това ще е голям труд. Уверявам ви. Колко са ценните първите седем години, които на всички ни не стигат.
Всъщност родители учат как да се живее и никога не мислят за смъртта на децата им - интересува ги тяхната собствена.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14496176
Постинги: 5337
Коментари: 10423
Гласове: 19325
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930