Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 11:12 - България и Източна Румелия към дата 25.01.2010 продължават да бъдат разделени
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 891 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2010 11:33


Някой хора веднага ще охнат. Ама как така. Нали празнуваме обединение на 6 IX. Ей така, сега ще ви дам и доказателство.
Те хитрите французи и робовладетелските англичани не са ни разделили хей така просто за тяхно удоволствие. Били са умни хората, а и освен това били принудени да го сторят от природогеографските ни условия - Хемус пречил, даже разединявал - видяли са, че сме безпомощни и са дошли да ни оправят административната уредба и са ни праснали два щата, даже ние сме им позволили. Ама вярно си имаме два щата. Казват им Северна Провинциална България според мнението на София пийпъл и Южна България. От време на време София окръг задържайки столицата в своя вилает, без да иска да я пусне на останалите вилаети, се самоотцепва със статут на център на света, не само на България.
Искате доказателство. Ето ви го. Прекрасно е.
100 пъти благославях пътищата на Северна България, за които лично аз плащам - ако некой милиционер не верва, да дойде да се звери на стъклото на колата ми и да я види, че нашите коли са станали като коледни дръвчета от всевъзможни стикери. Ами тя нямала и понятие къде се намира Южна България. Пък и хич не били се срещали до момента, а никога не си ходили на гости - как да стане тая работа. Северът не знаел кво става и кво прави Юга. То било страшна работа. Ако пътувате из пътищата на Северна България няма да видите нито една табелка Пловдив. Ама как, то такъв град в Северна България не съществува даже и по табелите на пътните знаци, разбираш ли.
Ако за първи път ходите в Северна България, вие ще се чувствате като Дисниленд, а ако искате обратно да с приберете, няма братче, няма табели, хотелите са празни и искат малко да се полутате, да поостанете ден два ей така за мастраф. Ама и за кво да се прибирате - ами то няма нужда - отидете ли веднъж там по-добре не се връщайте към Пловдив.
Умни са били тези англичани, тези французи . Още българската управа изпълнява техните повели и въобще не е стигнала до обединението на северния български със южния български народ. Ще попитате тва ли беше доказателството? Да. Тва беше - вижте им табелите и по тях ще ги познаете. Днешното правителство пък е решило да пести от табели, че много ламарина ставала зян.
Както са казва българин да ти влезе в двора, няма нужда да викаш турчин да ти помага.
А някой искал тунел под Стара Планина. Тунел ли? Няма тунел. Тъкмо ни махнаха НАТО ракети за стратегическа отбрана, а без ракети и без тротил тунел как се прави. Няма да имате тунели, казали големите братя и наште свирджии по сватбите замръзнали.
Сега малко ще трябва да се уточним за какво разделение става въпрос  - България и Източна Румелия към 2010 продължават да бъдат разделени по пътен критерий. Няма табелки по пътищата, няма ориетири. Тръгнеш ли от София за Варна, само Варна се гледа, тръгнеш ли обратно чат пат Софио се гледа, а пък Пловдив, хич го няма на табелите.



Тагове:   дата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14466881
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031