Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2010 10:56 - Защо България и Македония не могат да се обединят?
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 4706 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 06.01.2010 15:55


В Европа останаха само още два близки народа, които не са се обединили и няат нужда да го правят - това са българи и македонци. До този момент правителствата на двата народа не са направили необходимото да се зачитат взаимно, което им коства най-лошите взаимотношения сред съседите въобще. За това способства и българската официална наука, която открито се противопоставя срещу съществуването на самостоятелна история и език на държавата Македония. Това се случва въпреки признанието на Желю Желев за нейната независимост - остава този въпрос да е бил лично хрумване на президента, а не решение на народа, защото и до този момент, никой българин не е съгласен с политическия субект МаКедония. Как тогава двата народа да са обединени, когато единия народ гледа от по-високо другия? Съвсем нормално е да се мисли, че това е теоретически невъзможност - веднъж, защото не сме се научили на толерантност и има какво да се учим от македонската нация и дори от тяхнто управление. Може би е редно да се замислим можем ли да предложим нещо по-добро на нашите съседи, че да се присъединят към нас.
При всички случаи от нас се изисква повече - зрелият народ  със зрели качества присъединява съседския и близък по съдба народ, както западните германци обединиха своите източни събратя. Всъщност страните, които разединиха България през Берлинския и Ньойския конгреси, самите те бяха осъдени на разделение. Англия - най-голямата виновница и до ден днешен не може да си помисли за обединение с ирланците. Франция се раздели със сладките си колонии. А Германия беше дружно разделена от Антантата и компания. Какво по-добро политическо възмездие.
Българската дипломация е свикнала да прощава лесно своите грешки, като отдава неуспехите си на чужди имперски сили, ограбващи интересите на България.
Феноменално е, че до този момент нито една политическа сила не идва на власт, обещавайки по-добро разбирателство със съседите ни македонци.
Медиите успяха да направят инцидент с кораб, който е възможен да се случи навсякъде, като опит на македонското правителство да издави и претопи всички българи в унисон с ксенофобската спрямо българите политика.
Възможността да дават квалификации отново е дадено на журналистите, сякаш политици и дипломатически изказвания в нашата страна не съществуват. Ето как една трагедия успешно послужи за ледено смразяване на взаимотношенията ни с Македония, вместо да си видим отново пак виновния двор вътре - същите и редовно допускани грешки от туроператорите - те са тези, които носят отговорност за човешкия живот.
Последствията разбира се от тези чуждестранни траааагедии върху българския туроператорски бизнес са много жестоки. Рязко спаднаха излизанията в чужбина и това сякаш радва някой, който желае да не се опразни съвсем  данъкоплатния потенциал. На фона на кризата от преди десетилетия, хората имаха желания да посетят съседни страни, но това желание съвсем се изпари щом открито посягат на живота им. Вероятно лиценза на туроператора все още не е отнет, тъй като виновността е визирана другаде.
Ето такива са взаимотношенията ни с Македония - нестабилни, нетрайно доброжелателни и прогресивни, двустранно ксенофобски, исторически и военно обусловени в миналото, насаждане на омраза от двете страни, като от наша тя още не е спряла.
Кога ще има политици, които ако не се съобразяват с желанията на българския избирател за разбителство с Македония, ще защитят интересите на достатъчно многото македонци с българско гражданство. Ще се роди ли образ различен от БайГаньо в политиката, който да възстанови трайно потъпканите добросъседски взаимотношения Македония-България?
Глупаво е да си мислим, че македонците трябва да признаят нашата история само защото за нас тя е по-хубава. Изкуствените разделения между двете страни не биха могли да се изгладят от дискриминация и неуважение.
Ето каква е разликата - ако признаеш достойнството на един народ в това няма нищо лошо, но да признаеш независимостта на Македония, то е все едно да признаеш независимостта на Румелия. При нас както винаги става точно обратното. Липсва уважение към македонците и сме на мнение, че те самите трябва да се осъзнаят, че са българи - без да ги питаме това харесвали им или не. На всичко отгоре Желев ги призна и за държава, с което ние наистина се откъснахме като два народа. Къде има по-голяма антидипломация? Подарихме им дори танкове, което от стратегическа гледна точка никак не е разумно, тъй като или ще отидат за претопяване, или има и малка, ъвсем незначителна възможност, тези танкове някой ден да тръгнат срещу съседа.





Тагове:   Могат,


Гласувай:
1



1. demograph - Истината е от Бога!
20.01.2010 14:10


"Една трета от гените на македонското население са античномакедонски, пише днес вестник "Нова Македония", като се позовава на анализ на швейцарската компания за генетични изследвания "Игенея".
Според анализа генетичният състав на македонското население е: 30% античномакедонски, 10% илирийски, 15% елинистки, 5% финикийски, 20% германски, 5% хунски и 15% славянски гени.
Генетичният състав на населението на Гърция според данните на института е: 10% германски, 10% илирийски, 20% славянски, 20% финикийски, 5% античномакедонски /като на север повече от 18%/ и 35% елинистки.
Данните за генетичния състав на населението в България са: 49% тракийски, 11% македонски, 15% славянски, 15 % елинистични и 5% финикийски гени.
Съотношението на античномакедонския елемент, както е видно от анализите, е "драстично по-голям в Македония, отколкото в Гърция", пише вестникът.
Ръководството на "Игенеа", който е един от трите най-влиятелни в света института, които се занимават с изследване на генетичния материал на съвременни и на хора от миналото, като че ли е било добре запознато с балканския синдром и е уточнило на страницата си в Интернет, че данните са резултат изключително от научни изследвания и отправя молба да не се използват в политически контекст, пише "Нова Македония".
Вестникът допълва, че "поради чувствителната атмосфера около гръцко-македонския спор за името всяко повдигане на въпроса за македонското присъствие /актуално или генетично/ на територията на Гърция е с високоексплозивен потенциал и вероятно поради това и генетичната лаборатория при Македонската академия на науките и изкуствата е избрала да остане встрани, когато й е бил поискан коментар за тези резултати".
Не мога да отговарям на вашите въпроси, казал директорът на лабораторията проф. Георги Ефремов. "
........................................................................................................................

Като се знае, че античните македонци, илирите, хуните и славяните са траки/ сиреч българи/, се пита в задачката:
а. Колко прави?
1. Македонци 30+10+5+15 = 60;
2. Гърци /с тракийска кръв/ 10+20+5/ в/северна Гърция 18%/ = 35/48/;
3. Българи 49+11+15 = 75;
б. Кой какъв е тогава?
7. Кой кого е асимилирал?

Какво да коментира жалния проф. Георги Ефремов..? Ле ке му отрежеа главата сърбашите..

Коментарът е мой./демограф/
Благодаря Ванче'!

А ей това от мен:
... Широката расова основа на Българите е тази на северната раса

... Изучванията на кръвните групи, на около 10 хил. Българи от България и Македония, направени от д-р Ганев в Биологическия Институт, показват, че в кръвно отношение Българският народ се приближава към расовите съотношения на западна Европа … (стр. 33)

... Изучванията за които споменах, показват че Българите имат:

0 - 32,1%
А - 44,4%
В - 15,4%
АВ - 8,1%

Почти същите съотношения срещаме за македонските Българи:

0 - 32,7%
А - 45,9%
В - 14,1%
АВ - 7,3%

... Принадлежността на Българите по отношение на кръвните групи към европейските народи се показва от следните числа:

Берлин: 0 - 35,0%; А - 44,6%; B - 15,0%; AB - 6,0%
Щетин: 0 - 30,5%; А - 42,8%; B - 16,5%; AB - 5,2%
Данциг: 0 - 33,3%; А - 44,7%; B - 17,0%; AB - 8,5%
Англия: 0 - 46,0%; А - 30,0%; B - 17,0%; AB - 7,0%
... (стр. 35)

... Към тези две последни племена (татари и чуваши) някои искат да отнесат тураните, а съвременни Българи искат да причислят към татаро-монголските племена и сегашните Българи! Подобни твърдения са научни заблуждения, без всякаква антропологическа и серобиологическа основа. ... (стр. 35)

... Поради патриархалните ценности на Българите, религиозни и политически причини през време на турското робство расови смешения с турците няма. Поради това и техни антропологически и биологически последици няма ... (стр. ../академик Методи Попов/

Че ренегатите сред българския род са повече от другите народи си е факт, но че българи и македонци са една кръв от памтивека си е Истината от Бога.
Грях му на душата, който се отмята от Нея
цитирай
2. анонимен - Щ.Младши:
16.09.2010 19:47
Игенеа тълкува получените проценти не се съвсем точно,а по-скоро тенденциозно.Много по-точно щеше да е,ако бяха написали за произхода на "македонците" следното:
1. 30%/"античномакедонски"/=гени на Тракийското племе Мигдони
/Богдани,Богичани,Болгичани/.
2. 10%/Илирийски/=Белирийски/Белгирийски,Българийски/.
3. 15%/"елински"/=10%от погърчени Траки/Блъги/ и 5%от афросемити.
4. 5%/"финикийски"/=Ванадийски/на Ванандови Българи/.
5. 20%/"германски"/=Готски/Гетски,т.е.-на племето Гети от народа на Траките/Блъгите/.
6. 5%/Хунски/=Хетски/Гетски,Фински,Дакски,Гетски и т.н./,т.е.-на племе от народа на Траките/Блъгите/.
7. 15%/"Славянски"/=Блъгянски гени.
Сиреч-македонците са потомци/питомци/на 30%Болгичани,10%Белгири
/Белгари/,10%погърчени Блъги,5%Ванандови Българи/това е от 15-те % "елини"/,20%гетски/шопски/Блъги,още 5%гетски/шопски/Блъги, 15%Блъгяни
/Блъгичи/и 5%афросемити.Това прави 95% чисти Българи/Блъги,Блъгяни,
Блъгичи,Бългери и пр./ и 5%други.Виждаме какъв им е проблема на Игенеа,
а някои "македонци" изобщо не усещат какъв е техния проблем.
цитирай
3. анонимен - А трябва ли да се обединяваме?!
22.08.2012 11:55
Честно казано не ми стана ясно конкретно кой точно акт на българската външна политика вгорчава отношенията ни с Македония.И въобще на страната ни се приписват точно тези "грехове", които всъщност съседите ни извършват срещу нас.Хайде моля, поне един пример за целенасочена антимакедонска пропаганда от страна на официалните наши власти.Задължение на всяко правителство е да защитава гражданите си, дори и в чужбина.Нима в случая с потъналия кораб трябваше да оставим нещата да бъдат сметени под "килима". Защото тогава следствието вървеше точно в тая посока.Проблема на т.нар.официална македонска история е, че е като извадена от блог, т.е. всеки може да пише каквото си иска, и каквото му харесва.Нормални отношения може да има само тогава, когато осъзнаем(ама най-вече македонците) че могат да съществуват две нации с общ произход, история, език и култура.Примера с Германия и Австрия е достатъчно ясен.Сегашното положение на нещата, а именно историци и политици от другата страна на границата да тръбят, че сме им "свили" историята е неприемливо, и точно то раздалечава двете държави.И за общо успокоение, танковете Т-54/55 дето отидоха в Македония отдавна са претопени, те и тогава бяха с почти изчерпан ресурс, но си свършиха работата.
цитирай
4. анонимен - България изправена пред ново на...
02.11.2012 12:20
България изправена пред ново национално предателство. Жълт картон за Македония, тръби живите мощи академик Георги Марков. Не червен, както нашите приятели гърците и както е правилно, а компромисно жълт. Като слушат какви ги плещи един български “учен”/осребрил продажността на баща си с “научна” кариера / гърците имат пълно основание да казват “Вулгарос кондрокефалос”- тъпи, прости българи. България срещу Македония. България на страната на Гърция срещу Македония е крещящо несъответствие с българските национални интереси. Защото всяко действие против приемането на Македония в Европейския съюз, за което зове “академика” е: -подкрепа за сръбската политика в Македония, а тя е антибългарска. -подкрепа за гръцката политика спрямо Македония – и тя е антибългарска. Забавянета на приемането на Македония в ЕС означава удължавяне на сръбско-гръцкия прикрит държавен терор срещу НОВО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ ВЪВ ВАРДАРСКА И ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ. И България чрез своите политици, историци, журналисти се изправя не в подкрепа на това възраждане, а срещу него, изправя се срещу самата себе си. Да се смееш ли, или да плачеш. Това е безотговорна, предателска спрямо националните интереси политика на България. А иначе не може да не се съгласим с “академика” че : “Време е, крайно време е” да покажем червен картон на български “историци”, “журналисти”, “политици”и т.н., които като мечката, тъпи и непохватни вместо да помогнат, убиват Македония, убиват България. Време е, крайно време е да покажем червен картон на българската простотия и тъпотия, която е нанесла такива вреди на България, за каквито най-големите и врагове не могат и да мечтаят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14470159
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031