Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2009 18:48 - Нищетата на град Пловдив. Да се простим със зоологическата градина в Пловдив - да живеят вечните, гладни и алчни общинари
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 1077 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 26.12.2009 21:07


Най-красивият град на България е занемарен до безобразие. Нито една природна или културна забележителност в града не са подобаващо маркирани или информационно актуализирани. Дори табелките на две три места, които съществуват още са от 1992 година. Сякаш Пловдив е ней-бедния и недостоен град на Европа, сякаш е някакво циганско бунище, защото и тази екстра успяха да му завоюват управниците. Добре, че поне природата и историята са били благодарни към него и са го дарили с непресекващи богатства, като изключим, че вместо да проведат рекреация на Марково тепе, общината го разкопа и даде правото за строеж на Молл. Дано поне този Молл е по-богат от предишния, защото както общината, така и Мола не са оправили разбитите улици пред него и се правят, че посрещат дядо Коледа, та са забравили да ги пооправят. Няма други по-алчни и неугледни стопани в България. За двадесет години управата успя единствено да подмени скъпите и ценни мраморни плочки на главната, за който всеки град би могъл да помечтае, със сивите и грозни турски павета от цимент и пясък, върхо които всяка дъвка на пешеходец остава като леке насред площада.
Наскоро умряха и последните надежди на пловдивчани да имат и зоопарк. И по-добре, защото алчните пловдивски община за двадесет години не направиха нито една амелиорация за животните, в резултат на което и царя на животните - лъва, като един от обитатетели на това мизерно подобие на градината, предаде Богу дух. Дори господарят на природата се предаде пред алчните общинари, докато чака подът му от циментов да стане достатъчно хуманен  - така умря от влага и студ на цимента и близката гребна база.
С това новите общинари поставиха последния пирон в една от последните атракции от отминалото време на Живков. Нехуманното отношение към животните, доведе до закономерното затваряне на зоопарка. А смрадта - този общинарски парфюм от носещата се мръсотия на зоопарка, се стележе седем дни в седмицата за посещаващите гребната база като допълнителен атракцион предизвикан от общинското безхаберие.
Сякаш не можеха да отделят за двадесет гоодини пари за един модерен зоопарк. Сякаш не можаха да създадат по -цивилизовани условия за животните и природна рекреация за жителите на Пловдив.
Изградиха един туристически център, който освен брошури не прадлага никакви услуги. За да видиш тракийско изкуство, трабва да ровиш като плъх в библиотеките и ако видиш два три фотоса си бил щастливец. Сякаш културата на Пловдив е скрита както за гражданите на Пловдив, така и за света. Това е така, защото общината знае за прави само бастионни затворнически огради, каквито е монтирала на античния театър, сякаш той е зверилник. Лично аз като гражданин се срамувам от такава управа и от всичките й предишни мандатоносители.


Тагове:   пловдив,   общинари,


Гласувай:
6



1. injir - Nie se sramuvame. A Te?
26.12.2009 23:57
Nie se sramuvame. A Te?
цитирай
2. apollon - нищо им няма
27.12.2009 00:58
нищо им няма
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14522655
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930