Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2009 15:13 - Да ме извини диетичното хранене! Що е то истински хляб. Защо не въведат понятието хлебен продукт?
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.11.2009 18:54


Да ме извини диетичното хранене, но това което слага на масата ни като хляб, едва ли вече може да бъде наречено така. Хляб почти не присъства. Всъщност българина от 40-50 години не яде хляб, а подобие на хляба. Това е защото нацията ни е забравила какво е да се вкуси истински хляб. Не може да вярваме че белия хляб от бяло брашно Е500 е истинския хляб и истинското брашно. Ако речете да хванете един истински хляб в ръцете си, при опит да го разчупите, той няма да се напука, защото би бил жилав. Глутенът в него ще е истински и полимеризирал като дъвка, а истинската му хранителна стойност, ще бъде равна на голяма пържола. Ето това е истинския хляб, но ни е не може да сме сигурни какво е то истински хляб, защото си го купуваме готов. Един единствен път в годината българина яде домашен хляб - содена питка. Тя за малко да мине за истински хляб ако брашното беше истинско. Щом домашният хляб е такава рядкост, как тогава да оценим истинския хляб.
Наистина търговците са изключително нагли да продават хляба с трици, с кафе, със слама, с фибри, с коприва, с патладжан и зеленчуци с марката, че това е хляб. Други търговци, длъжен съм да ви уверя, че това не е хляб, а хлебоподобен продукт.
Същото е и с млякото. Киселото мляко например има толкова различни производителя, че там основен продаваем фактор е любопитството на потребителя, а не качеството или устоите във висококачествен продукт.
И така мен днес ако ме сърби любопитството мога да си взема дори хляб с краставички, разбира се можете да си вземете и хляб с патладжан, хляб с доматени люспи, но за жалост никой от вас не може да си купи и опита истински хляб.
Ако го имаше истински, щяхме ние самите да го комбинираме с каквото си искаме, но извинявайте, да ни го прибутват със всякакви отпадъци, заради много полезни действия на хляба, на цената на един извратен негов вкус мисля, че на никой потребител не му е приятно.
Да ме извини диетичното хранене, за което се правят толкова много жертви, но като е стресиран един потребител, той вече забравя какво беше това хляб, какво беше това сирене, какво беше кисело мляко с растителна мазнина например, за него даже хлебния продукт е хляб и млечния продукт е мляко, щом като не може да спомни как е било истинското.
image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14504099
Постинги: 5337
Коментари: 10426
Гласове: 19329
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930