Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2009 18:11 - Ако искате да имате здрави зъби, бъдете по умен от един стоматолог
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 4731 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 14.11.2009 20:01


Ако искате да имате здрави зъби, бъдете по умен от един стоматолог. Това е семплата истина. За целта обаче е неоходимо страдащия индивид да носи и да изгражда в себе си здравна култура, да не говорим, че в случая със зъбите е необходим и още един вид култура, която се нарича зъбна култура. В нея се включват естетика, инженерство, поезия, ароматология, фармакология и ред други дисциплини, които не могат просто да бъдат изчерпани само с едно семпло изброяване. Зъбната култура не е мода, както смятат повечето забележителности, тя е необходимост, но също така и самочувствие, тя е досег до една здрава фасада, която много от нас нямат. Може би именно с окапването на зъбите идва и така нареченото старческо вталяване. Разбира се много от нас не дъвчат, но това е друг въпрос от възпитанието. Да продължим нататък. Ако вие искате да имат здрава зъбна фасада, трябва да имате и здрава зъбна култура, за да имате здрава зъбна култура, трябва да имате малко познания и здрави венци. В устата няма само зъбни камъни под формата на някакви си зъби - в устата има зъби, зъбен камък (инженерите могат да го наричат котлен камък - това не е проблем) и уважаеми дами и господа, ако не знаете, то нека сега да научите в устата си имате и венци. Мама и тати сигурно не са говорили за тях, но това защото и те са били ощетени от природата - нямало е кой да ги научи.
Затова ще гледам да разясня на себе си, а и на малкото приятели в нета, как се постига здравето на зъба - то се постига със зъбна култура и със здрави венци. Желязна формула, която като е спазена, не носи проблеми и разходи при зъболекар. Защото всеки жив човек ходи на зъболекар дори и за успокоение. Стоматолозите като втора специалност трябва да могат да работят с хора.
Урок номер едно. Как се лекуват венечни джобове. Много важна процедура - спестява ви кореново лечение и пломба в размер на отложено време за грижи към зъба и глоба от 200 работни човекотрудочаса. Надявам поне в това виждате смисъл от здравата и присъстваща зъбна култура (вярвайте, че зъбната култура не е културен проблем, а проблем на индивидуалното възпитание и знание).
И така - обикновенният гражданин може да лекува своите венечни джобове с едно единствено средство- пародонтакс. В състава на пастата са влезли вещества от рода на ментолите, които имат ревулсивно, кръвоснабдяващо и заздравяващо венеца действие - само то обаче не е достатъчно. Необходимо е дезинфектант, поради което в състава са вмъкнати още пет билки. Тези дезинфектанти не могат да проникнат в плаките, зъбния камък, кариесите и други скрити и неподозирани места и ниши, където е вмъкнато цялото бактериално царство. В този смисъл е необходим безвреден химичен агент в лицето на натриевата хлябна сода или наричана още натриевия хидрогенкарбонат, който прониква на повечето от тези места и убива бактериите химически. Той също присъства в пародонтакс пастата, но е кристалите му са вредни заемайла, поради което пародонтакс следва да се употребява най-много три пъти в седмицата и само при хроничните джобове непрекъснато за две седмици. Именно комбинацията от химически агент, ревулсант и дезинфектант ще възстановят десцендиралите ви венци и ще ги поставят отново на мястото им - зъбните шийки.  Единствено това единство може да донесе желания резултат за вдигането на венците и затварянето на венечните джобове, чието лечение струва 30 лева на сеанс.
Един факт - яденето на лимони може да стопи вашият зъбен камък ако имате правилно наредени зъби.
В общи линии пародонтакс е пастата, която е по-интелигентна от вашия стоматолог.
 




Тагове:   зъби,


Гласувай:
1



1. apollon - Болката е проблем, който се решава с ...
11.09.2011 04:55
Болката е проблем, който се решава с употребата на паста, съдържаща стронций
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14467382
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031