Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2009 15:59 - Сексуалните практики на ромите, скандални за бъларското общество, са копие на древното мислене на индийците. Кама сутра и ромите
Автор: apollon Категория: Изкуство   
Прочетен: 3881 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.10.2009 16:19


Днешна Индия вече няма много общи черти с древна Индия. Причината за това е английската колонизация на целия този район.
Всъщност практиките на древните индийци се оказват абсолютно идентични с практиките на ромите в България по отношение на сексуалното поведение. Става въпрос за "легалната" възможност да се практикува секс с малолетни в ромската общност и оформянето на бракове в непълнолетна възраст.
Българското общество често е скандализирано от употребата на малолетни със законни за циганите сексуални практики. В рамките на дадено провинение или престъпление често самият съд в България намира това за културална , етническа и религиозна особеност, която оневинява извършителя на "провинението". Без да искам да оправдая подобни решения на съда, именно защото българския съд не е съд на територията на Индия, за да има такива толерантни разбирания, а съд на тероторията на България, бих искал да докажа, че между сексуалната философия на ромите и древните индийци има съществена приемливост. 
За това говорят барелефните сцени от Каджурахо. Както е видно и от снимката приложена в постинга в оргийните сцени няма форми на въздържаност, няма и въздържали се. Всеки е свободен да участва според желанието си в различен контекст. Сцените не правят разлика във възрастта. Забелязват се дребни фигури очевидно с белези на малолетие, които наравно участват еротично-сексуалните сцени. Прави впечаление, че някои сцени са придружени от зрители статисти, които прикриват или полуприкриват очите с ръце. Това показва, че Кама Сутра не е била широко пропагандирана и  изцяло застъпена философска система в Индия, защото още тогава се е наблюдавал естествен реакционизъм към нея и нейния разврат и разпуснатост. На други места, имам предвид други щати или държавни формирования на територията на Индия, тя е била широко приемана, а философията на Кама Сутра повсеместно практикувана.
image


image

Ясно се виждат полузакритите очи на визьори на сцените в самия барелеф.
Ето още дин пример при явно скандализиращи сцени:
image

Важно е да се види как реалистично е изразен срама и любопитството в едно куриозно съчетание при фигурата, която се намира точно зад седлото на коня.
Оказва се,  че Кама Сутра и ромските практики не си противоречат, а са културално наследени древни елементи във философски, политически и обществен план.




Тагове:   копие,   общество,   мислене,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14528319
Постинги: 5337
Коментари: 10427
Гласове: 19331
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930